Aegea Blue: Ο Ζόργκος, με τον εκλεκτό κόσμο του, επιστρέφει...

Ξεκινάμε αυτή την καλοκαιρινή διαδρομή μας στον Ζόργκο με έναν πίνακα της ζωγράφου Ελένης Σακαλή, που περνά μερικές καλοκαιρινές μέρες στο Aegea Blue του Ακύλα Αναγνωστίδη. Όλα τα μπλε της θάλασσας του Ζόργκου έχουν αποτυπωθεί στα χρώματα που ζωντανεύουν τα κυκλαδίτικα σχήματα που εμπνεύστηκε κατά την παραμονή της στο Aegea Blue η Ε. Σακαλή,  καθώς ζωγράφιζε στον ολοφώτεινο και μοναδικό κόλπο της βόρειας Άνδρου. Μπροστά σε αυτή την εικόνα εμείς τι άλλο να πούμε; 

 

Και συνεχίζουμε την διαδρομή μας στο Aegea Blue που από εφέτος επανήλθε υπό την διοίκηση του ιδιοκτήτη του, του γιατρού Ακύλα Αναγνωστίδη, του γιατρού που λάτρεψε τον Ζόργκο και την βόρεια Άνδρο, που επένδυσε πολλά εκατομμύρια και δημιούργησε το πιο ξεχωριστό ξενοδοχείο στο νησί μας. Το Aegea Blue είχε περάσει μερικά χρόνια σε εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και το όλο εγχείρημα κατέληξε στα δικαστήρια! Συμφωνίες και υποχρεώσεις δεν τηρήθηκαν και ζημιές αποκαλύφθηκαν όπως καταγράφονται στα δικαστικά έγγραφα. Έτσι, η διαχείριση του σπουδαίου ξενοδοχείου πέρασε πάλι υπό την διεύθυνση του Ακύλα και των δύο γιών του: του Ίωνα και του Φίλιππου. Μια νέα σελίδα ξεκινά για το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Άνδρου και για το μοναδικό κέντρο πολιτισμού και αναψυχής της βόρειας Άνδρου.

 

Το Aegea Blue είναι, όπως είπαμε, ένα ξεχωριστό κέντρο αναψυχής. Με τα μοναδικά οικήματα-μπανγκαλόου και με την ξεχωριστή ιδιωτικότητα, άνεση, αλλά και το σπάνιο περιβάλλον που προσφέρει...

 

Όμως προσφέρει και μια νότα πολιτισμού. Σε αυτό το φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα στην πέτρα, στις ελιές, και στη μοναδικότητα του τοπίου, μια ιδιαίτερη διακόσμηση μαρμάρινων αντιγράφων αρχαίων αγαλμάτων παραπέμπει σε αρχαιοελληνική ή ρωμαϊκή βίλα. Και μια πισίνα που προσφέρει ξεκούραση, κολύμπι και πολιτισμό! Και λέμε πολιτισμό γιατί περιβάλλεται στα βόρεια από ένα πέτρινο αμφιθέατρο 250 ατόμων, που προσφέρεται για συνέδρια και άλλα πολιτιστικά δρώμενα..

Το υπέροχο αυτό ξενοδοχείο πέρασε αρκετούς τριγμούς με την εταιρεία που ανέλαβε την διαχείριση του για μερικά χρόνια. Όπως εξηγεί ο Α. Αναγνωστίδης: "Είδα κι έπαθα να το συνεφέρω από αυτό που άφησαν και να φέρω πίσω την καλή πελατεία μου. Εγώ το ξεκίνησα και θα συνεχίσω για να το κάνω κάτι περισσότερο από ένα ξενοδοχείο. Θέλω να το κάνω ένα κέντρο αναφοράς της Βόρειας Άνδρου. Κέντρο φυσιολατρείας, πεζοπορίας, πολιτισμού. Για τον λόγο αυτό είναι χτισμένο και ενταγμένο στο περιβάλλον με απόλυτη αρμονία. Συντηρώ μόνος μου όλα τα γύρω μονοπάτια. Τώρα είμαι πάλι στο σωστό δρόμο και εργάζομαι σε δύο μεγάλες συμφωνίες για τον επόμενο χρόνο". 

Βρήκαμε τον Ακύλα στο υπαίθριο καθιστικό του ξενοδοχείου. Με κόσμο εκλεκτό. Ανθρώπους κύρους. Επιχειρηματίες. Γιατρούς. Καλλιτέχνες. Από αριστερά ο καθηγητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, ο Ακύλας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος μεγάλων αμερικανικών εταιρειών Δρ. Σπύρος Αποστόλου και η ζωγράφος-γκαλερίστα Ελένη Σακαλή. 

Στη παραπάνω φωτογραφία δύο γιατροί: Αριστερά η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Γυναικολογίας και δεξιά ο Κωνσταντίνος Στρατάκης καθηγητής Γενετικής και Ενδοκρινολογίας. 

Ο Ακύλας με τον μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδικό σε πλατφόρμες δεδομένων Άγι Γεωργίου...

 Και εδώ η ζωγράφος-γκαλερίστα Ελένη Σακαλή, που διατηρεί γκαλερί στην Κηφισιά και με το έργο της που ζωγράφισε στον Ζόργκο ξεκινήσαμε την σημερινή ξενάγηση μας για την επιστροφή του μοναδικού ξενοδοχείου στον ιδιοκτήτη του και στα καλοκαιρινά δρώμενα της Άνδρου...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. 6985050087

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet