Andros King: Ένα ακόμα ταχύτερο καράβι στη γραμμή μας !...

Η γραμμή μας ενισχύεται με ένα ακόμα πλοίο από την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για το πλοίο Andros King της Golden Star Ferries, που έφτασε το βράδυ της Παρασκευής 11/10 στο λιμάνι της Δραπετσώνας. Το πλοίο θα ενταχθεί στον αναπτυσσόμενο ακτοπλοϊκό στόλο της εταιρείας που μέχρι στιγμής έχει δρομολογημένα δύο συμβατικά πλοία, το Andros Queen και το Superferry και το ταχύπλοο Super Express.

To Andros King ναυπηγήθηκε το 2006 στα Hijos de J. Barreras de Vigo (yard number 1650). Έχει χωρητικότητα 12.895 gt (1400 dwt). Μήκος 130,45 μέτρα, πλάτος 21,6 μέτρα, βύθισμα 5,8 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει άνετα 1.500 π[ιβάτες, ενώ η συνολική χωρητικότητα του γκαράζ του deck3 και deck 5 (μετακινούμενο πατάρι) είναι 305 ΙΧ ή 103 ΙΧ και 30 φορτηγά.

Εξοπλίζεται με 4 κύριες μηχανές Caterpillar (Mak 9M32C) diesel συνολικής ισχύος 18.000 KW (24.456 b.h.p.) και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 22,6 κόμβων και μεγίστη 24,5 κόμβων. Θα είναι δηλαδή από τα ταχύτερα στην γραμμή μας.

Από την επόμενη σεζόν – μετά από μετασκευή – θα δρομολογηθεί στην γραμμή μας όπου οι ανάγκες της αυξάνουν αλματωδώς λόγω της ραγδαίας πλέον ανάπτυξης της Τήνου και της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της Μυκόνου όπου χρειάζονται πλέον δεκάδες φορτηγά ημερησίως για να εξυπηρετήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους.

Εκτίμηση μας είναι πως αναλόγως της συνεχώς αυξανόμενης κίνησης των νησιών και της διαρκώς επεκτεινόμενης σεζόν στην Ελλάδα το πλοίο - λόγω της μεγάλης δυναμικότητας του γκαράζ - μπορεί να πιάνει και τα τρία νησιά. Και κάποιο από τα τρία της εταιρείας να πιάνει κατ' ευθείαν Τήνο-Μύκονο συντομεύοντας το ταξίδι προς αυτά.

Τέλος, όπως ήδη έχουμε γράψει με τις διαρκώς επεκτεινόμενες ανάγκες μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης τουριστικής χώρας - όπως η Ελλάδα - το Αιγαίο θα αποτελέσει πεδίο μεγάλων ακτοπλοϊκών εξελίξεων. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει θα μείνει πίσω και θα έρθουν οι μεγαλύτεροι με νέα δρομολόγια και πλοία να καλύψουν τον χώρο. Και οι δύο εταιρείες της γραμμής μας δίνουν την μάχη να εξελιχθούν στη νέα ακτοπλοϊκή περίοδο, που έχει ξεκινήσει με την επέκταση ήδη της σεζόν και τον Οκτώβριο... 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλώς όρισε. Ελπίζουμε να δούμε την ταχύτητά του και στην πράξη. Το όμορφο ομόσταβλο Andros Queen π.χ. έχει δυνατότητες να κάνει τη γραμμή με υπηρεσιακή στη 1 ώρα και 40 λεπτά (αν όχι και λιγότερο με ευνοϊκές συνθήκες) αλλά χάριν της άτυπης κοινοπραξίας (πρέπει να βγαίνουν τα δρομολόγια τις ίδιες ακριβώς ώρες) αλλά και οικονομίας, την έκανε στο κλασικό δίωρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα άρθρα για την πρόοδο της μετασκευής:) Καλορίζικο!