Καλώς τα δεχτήκαμε: χιόνισε τη νύχτα στην Κουβάρα!!!

 "Νικολοβάρβαρα" τα λέγανε οι παλαιότεροι και θεωρούσαν πως από του Αγίου Νικολάου άρχιζε παραδοσιακά ο χειμώνας. Και ο εφετεινός χειμώνας είπε να τηρήσει την παράδοση και χτες βράδυ παραμονή του Αγίου Νικολάου χιόνισε σην Κουβάρα! Στις 07:00 αναγνώστης μας που ξεκίναγε για την εκκλησία πήρε τηλέφωνο: η Κουβάρα είναι χιονισμένη. Εσύ βλέπεις από την άλλη μεριά, προς τους Γερακώνες. Από εδώ όμως φαίνεται το χιόνι στην κορυφή στα 1000 μέτρα, αλλά και χαμηλότερα. Έχει χιονίσει σε όλο το Πέταλο. Στέλνω φωτογραφίες για το Εν Άνδρω." Και έστειλε φωτογραφίες για να μάθει η Άνδρος και οι απανταχού Ανδριώτες και φίλοι της Άνδρου πως ο παραδοσιακός χειμώνας με τα Νικολοβάρβαρα του και τα χιόνια του έφτασε στην Άνδρο. Καλώς τον δεχτήκαμε λοιπόν... (φωτ. Χαρίδημος).

 

 Όπως φαίνεται και από αυτή την φωτογραφία έχει χιονίσει για τα καλά. Άρα χάλασε ο καιρός, πάνε... καλά τα πράγματα! Ολοκληρώνεται ο κύκλος της ζωής και θα έχουμε νερό του χρόνου... (φωτ. Χαρίδημος) 

 Μια ακόμα χειμερινή φωτογραφία με την Κουβάρα στο μακρινό φόντο (φωτ. Χαρίδημος).

 Βγάλαμε κι εμείς δύο φωτογραφίες με το πρωινό χιονόνερο που έπεφτε στο πέλαγος και στην Χώρα για να συμπληρώσουμε - χρονιάρα μέρα - το πρωινό τοπίο στην Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και τους βαρθφορτωμένους με μολυβιά σύννεφα Γερακώνες (φωτ. Εν Άνδρω). 

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ήρθε ο Καμένος με τα ψεκαστήρια του και άσπρισε το βουνό μας!