ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑ: Μια γεώτρηση που ξέμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση 9 μήνες!...

Εξαιρετικά αναποτελεσματικοί και εντελώς απόντες οι διοικούντες το Κόρθι. Άφαντος ο αντιδήμαρχος Σ. Τσαούσης και εντελώς αναποτελεσματικοί οι δημοτικοί και ειδικοί σύμβουλοι της περιοχής Τρανάκος και Μπακέλας. Αυτά σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας του αντιπρόεδρου Πίσω Μεριάς Γιώργου Ζαγοραίου. 

Κύριοι του Εν Άνδρω,

Προς πληροφόρηση των κατοίκων του Κορθίου και της Άνδρου σας γράφω τονίζοντας πως επαρκές νερό δεν έχουμε στη δεξαμενή του Νιώνα της Πίσω Μεριάς. Το καλοκαίρι χρειάστηκε να φέρουμε βυτία για να μην ξεμείνουμε. Κι όμως υπάρχει γεώτρηση στο Κεραμιώ της Πίσω Μεριάς που έγινε επί Λοτσαρη με χρηματοδότηση τα 70 μέτρα από το Δήμο και τα 50 μέτρα από το κληροδότημα Πέτρου Μουστάκα. Την διαδικασία έτρεξε μέχρι το τέλος του 2023 ο πρώην πρόεδρος Πίσω Μεριάς Γιάννης Αντωννέλος, ο οποίος ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες.

Όταν άλλαξε η διοίκηση του Δήμου το 2024 το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να φέρουν μια κονσόλα και έναν σωλήνα για να φτάσει το νερό έως και την δεξαμενή. Σωλήνα έφεραν, κακήν κακώς, αφού πρώτα ζήτησαν να φέρει το κληροδότημα του Μουστακείου. Και υποσχέθηκαν απ’ το Πάσχα πως θα φέρουν και την κονσόλα. Όμως όταν ήρθε η ΔΕΗ - πριν 15 μέρες - δεν βρήκε πουθενά την κονσόλα! Αποτέλεσμα να φύγουν άπραγοι και να βάλουν και πρόστιμο στο Δήμο.

Κατά τα άλλα συνεχίζουν! Και η γεώτρηση το ίδιο: συνεχίζει να περιμένει επί 9μηνο ηλεκτροδότηση...

Την κονσόλα την έφεραν οι αρμόδιοι την επόμενη μέρα! Χωρίς όμως πάλι να πληροί τις προϋποθέσεις. Τώρα χρειάζεται να φέρουν άλλη! Την σωλήνα προς την δεξαμενή την άπλωσε ο Πρόεδρος του χωριού Γιωργος Ρομπος με την βοήθεια του Δημήτρη Γριμάνη. Ούτε αυτό δεν κατάφεραν να κάνουν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι . Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα - τέλος Σεπτέμβρη - και η γεώτρηση στο Κεραμιώ δεν ηλεκτροδοτήθηκε για να δώσει νερό στη Νιώνα της Πίσω Μεριάς!

Τώρα όσον αφορά τον Αντιδήμαρχο Κορθίου Σπύρο Τσαούση, που έχει και την ευθύνη, είναι άφαντος. Και το αστείο είναι πως διαγραφεί από το προφίλ του στο FB όποιον του κάνει κριτική!!! Δεν την αντέχει ο άνθρωπος.

Σημειώνω πως επί τετραετίας Λοτσάρη δεν ζητήθηκαν ούτε μια φορά από τό κληροδότημα χρήματα για καθαρισμούς των χωριών. Να το λάβουν υπόψη τους οι τωρινοί και να μην ζητούν βοήθεια από τό κληροδότημα αφήνοντας τα χωριά μας ακαθάριστα! Να βρουν τρόπο να πληρώσουν αυτούς που καθαρίζουν και όχι τους άλλους που απλώς κόβουν τιμολόγιο για να πληρωθούν ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα.  

Τέλος, ας το πληροφορηθούν πως το Μουστάκειο δεν είναι χρηματοδοτικό εργαλείο για τον Δήμο όπως ανάφερε σε μένα μια μέρα ο Σπύρος Τσαούσης! Το Μουστάκειο έχει προτεραιότητα το Δημοτικό Σχολείο της Πίσω Μεριάς. Ας το βάλουν αυτό κάποιοι καλά στο μυαλό τους...

Ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Πίσω Μεριάς

Γιώργος Ζαγοραίος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ακόμα δεν το έχετε καταλάβει ότι τα χρήματα της τωρινής διοίκησης πάνε στις επιχορηγήσεις των αγαπημένων συλλόγων, στις δεξιώσεις, και στα καλέσματα και τα όποια πασαλλειματα έργων γίνονται με χορηγίες και δωρεές;
Υπάρχει πλούσιο ιστορικό αρχείο....