Ξεκινούν οδικά έργα αξίας 2.800.000 ευρώ! Από 1.000.000 σε Χώρα - Υδρούσα και 800.000 στο Κόρθι...

(Ξεκινούν οδικά έργα αξίας 2.800.000 ευρώ. Την χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Άνδρου με παρέμβαση του δημάρχου στον υπουργό Εσωτερικών. Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης του υπουργείου Οικονομικών. Την μελέτη του έργου έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου. Από 1.000.000 ευρώ θα διατεθούν στα δημοτικά διαμερίσματα Χώρας και Υδρούσας και 800.000 ευρώ θα διατεθούν στο δημοτικό διαμέρισμα Κορθίου. Τα έργα σύμφωνα με την επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Bελτιώσεις όλου του οδικού δικτύου του Νησιού, προϋπολογισμού 2.800.000€.

Εγκρίθηκε με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών  η χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 2.800.000,00€ για την υλοποίηση του έργου : «Βελτιώσεις για την ασφάλεια του οδικού δικτύου νήσου Άνδρου» και περιλαμβάνει παρεμβάσεις  σε όλο το οδικό δίκτυο όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Τα χρήματα προέρχονται  από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Η μελέτη του έργου, καθώς και η σχετική ωρίμανσή του ( λήψη αδειών, εγκρίσεων κτλ)  έγιναν  αποκλειστικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Το έργο περιλαμβάνει, ενδεικτικά:

Α. ΑΣΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

  • Τροποποιήσεις στην Οριζοντιογραφία της οδού
  • Αλλαγές στην επιφάνεια της οδού
  • Μέτρα σε εισόδους οικισμών
  • Περιοχές με περιορισμό ορίου ταχύτητας
  • Κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, καθώς και διαγραμμίσεις
  • Δημιουργία εσοχών κατάλληλων για την ασφαλή στάση ή στάθμευση
  • Δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοσυκλετών, ποδηλάτων και οχημάτων μικροκινητικότητας
  • Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ
  • Δημιουργία διαβάσεων
  • Δημιουργία πεζοδρομίων
  • Τοποθέτηση Κιγκλιδωμάτων πεζών
  • Βελτίωση οδοστρώματος
  • Βελτίωση διαχείρισης ομβρίων 

Β. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ οδικο δικτυο               

  • Τοποθέτηση - βελτίωση της απαραίτητης οριζόντιας σήμανσης και κατακόρυφης σήμανσης
  • Τοποθέτηση - βελτίωση στηθαίων ασφαλείας
  • Τοποθέτηση-βελτίωση απολήξεων στηθαίων ασφαλείας
  • Βελτίωση οδοστρώματος - Δημιουργία των απαραίτητων επικλίσεων
  • Αντικατάσταση κρασπέδων
  • Εγκατάσταση - Βελτίωση διαχείρισης ομβρίων

Παράλληλα:

  • Θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ
  • Θα επισκευαστούν πεζοδρόμια εντός αστικών περιοχών 

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανάθεσης του έργου σε αναδόχους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης τόνισε:

«Χρηματοδοτήθηκε και ξεκινάει το επόμενο διάστημα μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση που αφορά το οδικό δίκτυο του Νησιού. Από την αρχή της θητείας μας θεωρήσαμε ότι το οδικό μας δίκτυο χρειάζεται παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, θα βελτιώσουν την ασφάλεια και θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση της Άνδρου με 2,8 εκατ ευρώ αποτελεί το επιστέγασμα μιας 3ετούς προσπάθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Υπουργούς, Εσωτερικών και Οικονομικών Στ. Πέτσα και  Θ. Σκυλακάκη αντίστοιχα, για την απόφασή τους να εντάξουν την Άνδρο στους προς χρηματοδότηση Δήμους για την υλοποίηση της Οδικής Βελτίωσης του Νησιού μας. Να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του Δήμου, κυρίως όμως τους μηχανικούς της Τεχνικής μας Υπηρεσίας  οι οποίοι έδωσαν «τον καλύτερο εαυτό τους» για την μελέτη και ωρίμανση του έργου.

Συνεχίζουμε να δίνουμε πνοή στο Αναπτυξιακό μας όραμα με παρεμβάσεις σε όλες τις υποδομές της Άνδρου. Σε ένα πρωτόγνωρο Τεχνικό Πρόγραμμα που για πρώτη φορά υλοποιείται στο Νησί μας».

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι της δημοτικής αρχής,

Κάποιον καινούργιο δρόμο και ιδιαίτερα από αυτούς που έχουν γίνει μελέτες και κόντρα μελέτες θα κάνετε;

Η' θα πρέπει να περάσουν πολλάάάά χρόνια όπως διατυμπανίζει ο αντιδήμαρχος;

Δυστυχώς όλοι οι μέτριοι ασχολούνται με τα κοινά.. γιατί άραγε;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγνοούμε τι παρατσούκλια γράφετε. Όμως παρακαλούμε όχι χαρακτηρισμούς.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή σας μέρα ,
θα ήθελα να ρωτήσω αν στα έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Νησιού μας συμπεριλαμβάνεται και ο φωτισμός των δρόμων και, ιδίως του δρόμου Χώρα - Γαύριο και Χώρα - Κόρθι που είναι και ο πιο πολυσύχναστος.
Σας ευχαριστώ ,
Κωνσταντινος Μαρμαρας .

This comment was minimized by the moderator on the site

Άαααα άντε πάλι αυτοί!
Αυπόφοροι έχουνε καταντήσει!
Θα πάρω τηλέφωνο την Θεία
Ναι, ελα Θεία μ ακούς;
Τα είδες πάλι; Αυτή η Αποκέντρωση ακύρωσε λεει την απόφαση για αυτήν πως την λένε ; αυτην την εταιρεία που αναπτύσσεται .....αααα ναι ρε Θεια την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Άκου να δεις! Μήπως δεν είχε γραφτεί με τον Γαλλικό στυλό και γι αυτο; Τι να πω; Αδυνατώ να το πιστέψω. Δυο βράδια βλέπω στον ύπνο μου αυτον τον Πρόεδρα, ναι τον Μπάλα αυτόνε.Δεν άντεξα. Πήρα τηλεφωνο τον Αλεκο. Νσι του τα είπα. Θα σου πω μέσα στην εβδομάδα. Μπορει να κανουμε κόμα μαζί. Αλλά μην σου ξεφυγει τίποτα. Εντάξει;
Αμ το άλλο! Βρήκανε λεφτά πάλι. Αλλά μην ανησυχείς. Γράφουνε τα παιδιά ξέρεις, ο Γιάννης, ο Νικολός, ο Γιώργος και οι άλλοι, κατάλαβες θεία, για να μεταφέρουν την γνώμη του μεγάλου! Κατάλαβες!
Ότι γράφουν τους τα εχει πει αυτός, κατάλαβες, ο μεγάλος. Γι αυτό δεν βγαινει να πει κάτι άλλο! Γιατι συμφωνεί με οτι γραφουν τα παιδιά. Το πιασες Θεία!
Αυτοί οι Λοτσαροκαβουραίοι φτιάχνουνε λεει και το λικοδρόμιο! Και αυτό δικό μας έργο ειναι. Ναι. Αλλά δεν ειχε φανερωθεί ως τώρα. Ναι τωρα φανερωθηκε. Να δεις που θα κάνανε φανουρόπιτα αυτοί και φανερώνονται τα εργα που ειχαμε κάνει και είχανε χαθει. Ναι θεία ο κόσμος δεν τα εβλεπε γιατί ήταν κρυμμένα!!
Άσε θεία. Τώρα που ξεμπάρκαρα θα τα λέμε. Τι να σου πω. Εχουμε και αυτούς τους λογιστές , ναι αυτους. Αυτονε τον κορθιανό και τον άλλονε τον κοντό. Προσπαθάνε να κάνουνε κυκλοτικές κινήσεις. Ναι το καταλαβα στο ιδερνετ. Ναι στο ίδερνετ.
Δεν μπορώ άλλο θεία. Σε κλείνω. Περισεψανε κάτι χοιρνά και πάω να φτιάξω μια μπρούστουλα. Χαιρετίσματα στον Θείο Γιώργη.
Αααα και την υπόκλιση μου στπν Μεγάλο!