Πρώτη φορά αποκτά πυροσβεστικό όχημα ο Δήμος Άνδρου. Προσφορά από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου!...

Για πρώτη φορά αποκτά πυροσβεστικό όχημα ο ενιαίος Δήμος Άνδρου. Μέχρι τώρα η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας και στέλεχος του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου Ιωάννα Σαραβάνου μετακινείτο στις φωτιές, στα χιόνια και τις πλημμύρες με ένα παλιό αυτοκίνητο - ημιφορτηγό του ΣΕΔΑ. Και ξαφνικά ήρθε από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά από τον δήμαρχο Ρόδου Α. Καμπουράκη, δώρο ένα σχεδόν ολοκαίνουριο NISSAN NAVARA, 3.200 κυνικών, του 2021, με 31.000 χιλιόμετρα, και μισό τόνο νερό φορτίο, συν λάστιχα και υλικά κατάσβεσης στο λιμάνι του Πειραιά με την Blue Star Ferries. Ήταν ιδιοκτησίας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και το χρησιμοποιούσε ο Δήμος Ρόδου.

Το πρωί της Δευτέρας 3/3 ο δήμαρχος με την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Σαραβάνου ήταν εκεί να το παραλάβουν. Η Ι. Σαραβάνου μετά το οδήγησε στην Ραφήνα όπου με το δρομολόγιο του Andros Fast Ferries (τα εισιτήρια ήταν προσφορά της Fast Ferries) έφτασε χτες βράδυ στην Άνδρο. 

Μιλώντας με την Ιωάννα Σαραβάνου και ζητώντας τα στοιχεία που γράψαμε για το νέο απόκτημα του Δήμου Άνδρου μάς είπε την μικρή ιστορία του. "Πριν λίγο καιρό βρέθηκα σε συνέδριο για την πυρόσβεση, που είχε προσκληθεί ο Δήμος Άνδρου στα Κύθηρα είδα ένα καινούριο πυροσβεστικό όχημα Nissan Navara που ανήκε στον εκεί Δήμο.

Το φωτογράφισα και γυρνώντας είπα στον δήμαρχο "να ένα τέτοιο πρέπει να έχει ο Δήμος μας για να τρέχουμε στα βουνά με τις φωτιές και τα χιόνια". Βρήκε σωστή την ιδέα. Και προχτές στη γιορτή της Θεοσκεπάστου μου είπε: πάμε να παραλάβουμε το νέο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου μας από τον Πειραιά! Δεν το πίστευα. Μέσα σε 3 μήνες είχε βρει όχημα ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και του προέδρου της δημάρχου Ρόδου Α. Καμπουράκη! Μοιάζει απίστευτη η ευκολία και η ταχύτητα με την οποία κινείται. Και πιο απίστευτες είναι οι δυνατότητες αξιοποίησης των προσωπικών και πολιτικών γνωριμιών, καθώς και η ανταπόκριση όλων αυτών προς τον ίδιο..."

Αυτά σχετικά με την ιστορία της εξεύρεσης, της απόκτησης και της έλευσης ενός καινούριου πυροσβεστικού οχήματος - για πρώτη φορά στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet