ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Απίστευτες καταγγελίες από τους μαθητές...

 

Φωτογραφία από την σύντομη πρωινή κατάληψη στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Χώρας Άνδρου 

Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου γονέας από την Χώρα τηλεφώνησε πληροφορώντας μας πως υπάρχει κατάληψη στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Άνδρου. Σε ερωτήσεις μας "πως και γιατί" αυτά που μάς μετέφερε μοιάζουν απίστευτα για μερικούς από το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και για τα φαινόμενα εγκατάλειψης του σχολείου.

Αναλυτικά, η κατάληψη ξεκίνησε με πρωτοβουλία δέκα περίπου μαθητών που σύμφωνα με την μαρτυρία του γονέα αγανάκτησαν από την συμπεριφορά κάποιων εκπαιδευτικών που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν σεξιστικά σχόλια απευθυνόμενοι προς τις νεαρές μαθητριες, να προτρέπουν σε χειρονομίες, να μιλάνε απρεπώς ακόμα και για προσωπικά τους θέματα ιδιαίτερης φύσης μπροστά στα παιδιά.

Τα αιτήματα των παιδιών όπως δόθηκαν στην αστυνομία και στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων

Σε ερώτηση μας πως γίνεται και το ανέχεται η διεύθυνση του σχολείου η απάντηση του ήταν "μα είναι και η διεύθυνση μέρος του προβλήματος"!!! Τα παραπάνω τα περιγράφουν και τα παιδιά σε υπόμνημα τους που έστειλαν στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. 

Την ίδια στιγμή μέρος της όλης κακής εικόνας είναι και η κατάσταση στο σχολείο που είναι τελείως εγκαταλειμμένο (τουαλέτες χωρίς χαρτί, αίθουσες χωρίς συντήρηση κλπ). Μαθητές και γονείς ήδη πήγαν προ 4 ημερών και παραπονέθηκαν στον δήμαρχο, όπως μάς εξήγησε. Από ότι φαίνεται θα δρομολογηθούν κάποια πράγματα εκ μέρους του Δήμου.

Από την πρωινή κατάληψη. Θρανία και καρέκλες στοιβαγμένες σε πόρτες και παράθυρα για να μην μπει κάποιος μέσα.

Όμως καμιά δεκαριά μαθητές πήραν σήμερα Δευτέρα το πρωί πρωτοβουλία και μπήκαν στο σχολείο από σπασμένο παράθυρο!!! Απέκλεισαν την κεντρική πόρτα του σχολείου με θρανία και δεν επιτρέψαν σε κανέναν να μπει ζητώντας αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και της εγκατάλειψης του σχολείου. Η κατάληψη έληξε λίγο αργότερα με παρέμβαση και της αστυνομίας που ζήτησε και τα αιτήματα των παιδιών. Οι αστυνομικοί ξαφνιάστηκαν με τα αιτήματα. Στη συνέχεια τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και που να δείτε την ανακοίνωση των μαθητών του ΕΠΑΛ.
Αυτά που ζητούν και όπως έχουν γράψει το κείμενο είναι για γέλια και για κλάματα.
Επίπεδο δέκα υπόγεια κάτω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσύ ΓΟΝΕΑ 2 τι λες να ξεπεράσουμε την ορθογραφία και να πάμε στο δια ταύτα ;Δεν σε νοιάζει που τα παιδιά σας πάνε σχολείο για την πλάκα τους αντί να μάθουν πέντε γράμματα;;;Πάνε δηλαδή για τους καθρέπτες στις τουαλέτες ;;είτε τα κάγκελα στα παράθυρα;;φυλακή είναι το σχολείο;;ρε για μαζέψτε τα βλαστάρια σας γιατί από την οικογένεια ξεκινούν πολλά.......Για να επιστέψουν οι αποβολές από τα σχολεία σε πρώτη φάση μήπως και βάλουν μυαλό Εξ άλλου ότι πρόβλημα υπάρχει με τους καθηγητές υπάρχει Υπουργείο να το λύσει .Δεν θα το λύσουν οι καρέκλες πίσω από την πόρτα...Σημεία των καιρών........

This comment was minimized by the moderator on the site

Με το συμπάθιο που λένε και στο χωριό μου, αλλά εγώ αν ήμουν γονέας μαθητή θα έκανα κατάληψη διαρκείας, μόνο και μόνο βλέποντας την ανακοίνωση των παιδιών. Δηλαδή αν το σχολείο παρέχει τέτοιο επίπεδο παιδείας όπως η ορθογραφία της ανακοίνωσης, μας φταίει το χαρτί τουαλέτας; Διότι χειρότερο από χαρτί τουαλέτας είναι το απολυτήριο που θα πάρουν αυτά τα παιδιά! Κλείστε το καλύτερα. Ντροπή!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αληθινη καταντια ηταν σιγουρο πως θα συμβει.
Κριμα. Ο,τι και να γινει πλεον δεν υπαρχει γυρισμος στην κανονικοτητα

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ξεπεράσουμε τα ορθογραφικά κ ας περάσουμε στο δια ταύτα

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντί να καθίσουν να μάθουν γράμματα κάνουν κατάληψη γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΓΚΕΛΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μάθετε ορθογραφία άκου Ετίες!!!!!!!!!!!!!άκου λογο.!!!!!!!!!!!!!!!! τα κάγκελα σας πείραξαν ΠΟΤΕ δεν υπήρχαν κάγκελα στα παράθυρα και καθρέπτες στις τουαλέτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καθόλου ασφάλεια στΗς τάξΗς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Παιδιά Γυμνασίου τα έγραψαν αυτά;;;;;;;;;;;;;; ΕΜΕΙΣ που τελειώσαμε εκεί μάθαμε γράμματα .............

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί, το πιο κάτω: "στης τάξης λόγο τα σπασμένα..." δεν ενοχλεί τους γνωρίζοντας την Ελληνική γλώσσα; Και έβλεπα εχθές στην τηλεόραση ένα νεαρό-Λιθουανό νομίζω- φυλακισμένο σε ελληνικές φυλακές για παρανομίες εν Ελλάδι και σπουδαστή ταυτόχρονα του ΕΜΠολυτεχνείου και χάρηκα να ακούω σχεδόν άπταιστα Ελληνικά. Και τα Ελληνόπουλα δεν προσπαθούν να μάθουν τουλάχιστον να ομιλούν σωστά την μητρική τους γλώσσα. Ασε την γραμματική, την ορθογραφία και το συντακτικό.Ούτε και φοιτητές σε ανώτατες σχολές δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν σωστά την γλώσσα.
Και τους λείπουν στο ανωτέρω υπόμνημα τα κάγκελα των παραθύρων για να μην σκοτωθούν όπως γράφουν,πηδώντας στη διαολιά τους από τα παράθυρα . Πόσες γενιές μαθητών πέρασαν από αυτές τις τάξεις και πάντα υπήρχαν ''διαολάκια'' που πηδούσαν από τα παράθυρα.
Ομως υπήρχαν και αποβολές που συνέτιζαν τους άλτες ενίοτε και μόνο την πρόθεση τους να ''σαλτάρουν''. Τους ενοχλούν και οι σπασμένες καρέκλες.Λες και έσπασαν από μόνες τους.
Αρκεί η δημοσιευθείσα φωτογραφία με τα θρανία και τα καθίσματα εν είδει οδοφράγματος για να καταλάβει κάποιος ποιός ευθύνεται γι'αυτά τα σπασμένα καθίσματα.Και φυσικά μπορείς εύκολα να καταστρέφεις την σχολική περιουσία όταν δεν υποχρεώνεται η οικογένεια του ''οργισμένου''
νέου/ας να πληρώσει τα σπασμένα.
Και ξεκινούν τα αιτήματα απαιτώντας σεβασμό από τους καθηγητές τους. Τον σεβασμό δεν τον αξιώνεις από τους άλλους αλλά τον επιβάλλει η δική σας άμεμπτη μαθητική συμπεριφορά και αξιοπρέπεια.
Η μόνη-αν αληθεύει-σοβαρή καταγγελία είναι η τελευταία και αυτή, εδώ που τα λέμε, ''βγάζει'' μάτια για την ορθογραφία και τον τονισμό της.
Φαντάζομαι σχόλια & όχι σχολεία εννοούν οι συντάξαντες το υπόμνημα και υποθέτω ότι θα είναι και οι ουραγοί της βαθμολογίας στην τάξη τους και φυσικά αυτοί που ρέπουν προς τις αταξίες ξεσηκώνοντας και τους υπολοίπους(εκόντας και μή) σε τοιαύτες εκδηλώσεις..
Λυπηρά γεγονότα της μαθητικής ζωής . O tempora , o mores....

This comment was minimized by the moderator on the site

1) Το γνωστικό επίπεδο του Γυμνασίου είναι απαράδεκτο.
2) Είναι πασιφανής η έλλειψη διοίκησης.
3) Τα αιτήματα των μαθητών είναι αληθινά. Εδώ και μήνες η μικρή κοινωνία βοά.
4) Ο σύλλογος διδασκόντων λάμπει δια της απουσίας.
5) Το κτίριο χρήζει ολικής ανακαίνισης.
6) Το διοικητικό πρόβλημα θα είχε ληθεί αν γινόταν γνωστό στα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης
7) Το διοικητικό πρόβλημα θα είχε ληθεί αν γινόταν γνωστό σε Δευτεροβάθμια Σύρου και Εισαγγελία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα έπρεπε να ντρέπεστε και να κάνετε τον σταυρό σας που έχετε έναν διευθυντή σαν τον Κύριο Λούπεση. Αίσχος και για γέλια απλά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλούνται οι Δημοσιοι Υπάλληλοι- Λειτουργοί- Επιστήμονες- καθηγητές να πράττουν το έργο τους.

Περισσότερα