ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Η Χώρα εκπέμπει SOS!

Η πανέμορφη Χώρα εκπέμπει SOS...

(Το γράμμα του αναγνώστη μας από την Χώρα εκπέμπει SOS. Την ώρα που στα γειτονικά νησιά, όπως η Τήνος, η Σύρος και η Μύκονος, η σεζόν συνεχίζει και τον Οκτώβριο, στην Άνδρο από τον Σεπτέμβριο άρχισαν 10ωρες καθημερινές διακοπές νερού στη Χώρα. Από τον Ιανουάριο τα γράφαμε στη νέα-παλαιά διοίκηση να λάβει μέτρα, να δει τι θα κάνει με την αφαλάτωση. Όμως ο δήμαρχος τα έβρισκε λόγια αντιπολιτευτικά. Και ως γνωστό απεχθάνεται κάθε αντιπολίτευση. Όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που αντιπολιτεύεται την αβελτηρία του, την αδράνεια του,  την αδυναμία να κάνει κάτι. Το να τα φορτώνει στον αντιδήμαρχο κι ο αντιδήμαρχος στον υδραυλικό, όπως γράφει ο απελπισμένος αναγνώστης, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Και του χρόνου αν δεν κάνει κάτι, απλώς δεν θα υπάρξει τουριστική σεζόν. Αν το καταλαβαίνει ο πολυπράγμων κ. Σουσούδης (δήμαρχος, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου, γιατρός του ΚΥ κλπ); Διαφορετικά... "κι ύστερα, κι ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα..." που λέει κι ένα τραγούδι - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

Η Χώρα εκπέμπει SOS!

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Με αφορμή τη σημερινή απροειδοποίητη πάλι διακοπή νερού, σας γράφω αυτό το σχόλιο για να μοιραστώ μαζί σας και με τους αναγνώστες  σας αν γίνεται, το τεράστιο πρόβλημα υδροδότησης που  αντιμετωπίζουμε στη Χώρα. Εδώ και χρόνια διατηρώ επιχείρηση καφεστίασης στη Χώρα. Για ευνόητους λόγους, ενώ υπογράφω με το όνομά μου και το τηλέφωνό μου, θα επιθυμούσα να παραμείνει  ανυπόγραφο το κείμενο.

Ψήφισα κι εγώ λοιπόν την τωρινή δημοτική αρχή, πιστεύοντας τα λόγια των καφενείων ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Μέρα με τη μέρα "δαγκώνομαι" όμως να μη μιλήσω (για να μην σας περιγράψω τι ακούω καθημερινά από τη σύζυγο μου, που έπεισα να τους ψηφίσει), αλλά το πρόβλημα υδροδότησης πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Καθημερινές διακοπές νερού από αρχές Σεπτέμβρη, που το νησί ήταν ακόμα γεμάτο, έως και σήμερα  που προσπαθούμε με νύχια και δόντια να κρατήσουμε τους λιγοστούς επισκέπτες, μήπως και μεγαλώσει λίγο η σεζόν. Ειδικά στα δικά μας καταστήματα δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα μετά τις 22.30 κάθε βράδυ αφενός από πιάτα και ποτήρια στις λάντζες μας, αφετέρου στις τουαλέτες μας  όπου πάνε οι πελάτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε σωστά και  προφανώς  δημιουργεί διαφυγόντα κέρδη στις επιχειρήσεις μας.

Αυτό όμως που θα πρέπει να νοιάζει όλους είναι η "παροχή υπηρεσιών" που προσφέρουμε ως επιχειρήσεις και ως νησί. Είναι τεράστια δυσφήμιση να γυρίσει  ο επισκέπτης σπίτι του και  να διαδώσει πως δεν μπορούσε να πάει τουαλέτα το βράδυ και να πλύνει το πρόσωπο του το πρωί στο δωμάτιο. Αν δεν έχεις τα βασικά στις διακοπές σου, μόνο δυσφήμιση μπορείς να κάνεις.  Επίσης, το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι πως ο αντιδήμαρχος ύδρευσης δεν έχει λάβει κανένα μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος τώρα ή στο μέλλον. Απλά κλείνει το νερό το βράδυ και κάνει βόλτες με το ταξί.. παριστάνοντας ότι όλη μέρα τρέχει για το Δήμο. Και αποτέλεσμα μηδέν.

Σε όλα τα παραπάνω  να προσθέσω, πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πολίτης που ανέφερε στο Δήμο πως τρέχουν νερά μέσα το σπίτι του, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του πεζόδρομου. Και άλλη μια καταστηματάρχης ότι έχει πρόβλημα με την ύδρευση και αποχέτευση στο κατάστημα της. Η απάντηση από τον αρμόδιο και στις δυο περιπτώσεις ήταν πως: Δεν έχει χρήματα ο Δήμος να σκάψει και να το βρει αν και 99% υπάρχει διαρροή στο δίκτυο εκεί.

Όπως καταλαβαίνεται, το πράγμα έχει φτάσει στο  απροχώρητο. Ζητάμε μόνο τα αυτονόητα για να έχουμε μια ποιότητα ζωής στο νησί, αλλά και να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας.  Ο Δήμαρχος όμως δηλώνει "πλήρη άγνοια" και σε παραπέμπει στον Αντιδήμαρχο ύδρευσης! Και αυτός με τη σειρά του στον υδραυλικό...   Ό,τι να ‘ναι!

Αναλάβετε κύριοι υπεύθυνοι τις ευθύνες σας και πάρτε μέτρα άμεσα. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Διαφορετικά του χρόνου η Άνδρος θα εξοκείλλει στα χέρια του κ. Σουσούδη.  

Με εκτίμηση

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλα να παθετε Χωραιτες. Αφου σας αδειασαν το πηγαδι οι βοσκοβιολιτζιδες για να μη μεινει η Μεσσαρια απο νερο! Και δεν εμεινε ουτε μια μερα χωρις. 7 με 8 12τονα βυτια γεμιζαν καθε μερα απο τη Χωρα. Καντε τωρα τους υπολογισμους, γιατι δεν εχετε να πλυθειτε

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Χώρα και το Κορθι θα εξαφανιστούν από αυτούς που ψήφισαν... Μακάρι να μπορούσε να κοπεί διοικητικά το νησί στα δύο, να ησυχάσουμε από τους "νότιους" και την πολιτική τους αμπαλοσυνη... Να πάρουν και την Βολικα μαζί τους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά η Άνδρος πρέπει να έχει δεύτερο όνομα.
ΖΑΒΟΝΗΣΙ.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Ψήφισαν δεύτερη φορά για δήμαρχο αυτόν που κατηγορούσαν ότι δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ
Δεν το εμπέδωσαν με την πρώτη, ήθελαν και επανάληψη.
Επίσης αυτό το κρύο ανέκδοτο ότι όλα τα έργα ήταν δρομολογημένα από τον Σουσούδη που λένε ακόμα οι αυλικοί του, είναι καιρός να σταματήσει.
Γελάνε και οι πέτρες.
Τελικά δεν μάθαμε, αυτή η κατινίτσα που δημοσίως έριξε στα τρίτα υπόγεια την μόρφωση του πρώην δημάρχου είναι σπουδαγμένη και καλλιεργημένη ή άξεστη χωριάτισσα με πτυχίο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Διχάστηκε το νησί , έχει χωριστεί σε Πατρίκιους & πληβείους … μην ξεφεύγουμε απ τον στόχο… η Άνδρος μας ενδιαφέρει!! Κουνηθείτε Πατρίκιοι! Θέλατε εξουσία! Έργα!! Συντονιστείτε ! & αν δεν μπορείτε προσλάβετε κόσμο να δουλέψει!! Κάντε κάτι τέλος πάντων! Ή στην τελική κάντε πρόταση του Λοτσάρη να αναλάβει κι εσείς να φωτογραφίζεστε!!! Ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σοβαρά γκρινιάζετε για την άθλια κατάσταση; Αφού την επιλέξατε και την προτιμήσατε, ενώ γνωρίζατε από την προηγούμενη 5ετια τι θα επακολουθουσε.
Δεν εκτιμήσατε καν το νέο σχολείο που έγινε στη Χώρα, από τις σημαντικοτερες επενδύσεις που έχουν γίνει για το μέλλον του τόπου.
Τώρα θα τα λουστούμε όλοι μαζί. Α ξέχασα, έκοψαν το νερό...

This comment was minimized by the moderator on the site

Σεισμός σεισμός ΗΡΘΕ ο Γιατρός....

This comment was minimized by the moderator on the site

Το λες και μόνος σου ότι ψήφισες τους αχαηρευτους και τώρα θέλεις να σε σώσει ο Μπασαντης που πιθανόν να τον έβριζες προεκλογικά. Αν ήμουν στη θέση του εν ανδρω ούτε που θα ασχολούμουν με κάτι επαγγελματίες σαν και του λόγου σου. Περαστικά σου!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κύριος που προφανώς έχει μαγαζί καφεστιασης γιατί παραπονιέται τώρα; Όταν ψήφιζε δεν είχε κοιτάξει ποιός έκανε έργα; Απλά ήθελε να ψηφίσει δήμαρχο από την δική του περιοχή... Τώρα όλη η Άνδρος θα ταλαιπωρηθεί με αυτόν τον δήμαρχο!...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η διοίκηση των αγραμμάτων και των αναλφάβητων έφτιαξαν σχολεία και παιδικούς σταθμούς στη χώρα! ρε δεν επρεπε τίποτα να σας κάνουν . να μείνετε χωρίς νερό μέχρι Δευτέρα παρουσία ψηφίσατε θεοδοση τώρα στην υγειά σας …με άδειο το ποτήρι φυσικά . Κριμα για το υπόλοιπο νησι αυτό έχω να πω

This comment was minimized by the moderator on the site

Λυπάμαι που φθάνω στο σημείο να "χαρώ" με την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα καφεστιασης στη Χώρα, αλλά φταίνε αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες και οι κάτοικοι που "εμπιστεύθηκαν" τον Θεοδόση. Δεν είχαν καταλάβει πόσο αδιάφορος και κακός Δήμαρχος υπήρξε στην προηγούμενη θητεία του; Αλλά για τους έφαγαν οι τίτλοι. Θέλανε Δήμαρχο γιατρό. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει το νησί ούτε άξιο Δήμαρχο, ούτε το Κ.Υ. ορθοπεδικό. Είπαμε "σεισμός, σεισμός, έρχεται ο γιατρός". Να τον χαίρεστε και καλά να πάθετε.

Περισσότερα