Ασφαλτοστρώνεται το ταλαιπωρημένο Ατένι! Έπονται Ζόργκος και Βουνί...

Ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες προεργασίες για το υπόστρωμα της ασφαλτόστρωσης στο Ατένι και ξεκίνησε η άσφαλτος. Η απόσταση από την Κατάκοιλο μέχρι τον οικισμό και την παραλία θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα Οκτώβρη. Αμέσως μετά θα αρχίσουν τα χωματουργικά στον Ζόργκο και θα ξεκινήσουν και ασφαλτικά στο Βουνί. Στόχος είναι να καταφέρει ο εργολάβος να ολοκληρώσει ένα σημαντικό μέρος της εργολαβίας ασφαλτόστρωσης που συμβασιοποιήθηκε από τον προηγούμενο δήμαρχο το 2023 και προχωρά επί του σημερινού δημάρχου το 2024. 

Υπενθυμίζουμε πως τα έργα είχαν σταματήσει τον Ιούνιο του 2024 από αδυναμία της σημερινής διοίκησης να ανταποκριθεί εγκαίρως στις πληρωμές από χρήματα που ήδη είχαν δεσμευτεί γι' αυτό τον σκοπό. Το ευτύχημα είναι πως και ο ίδιος ο εργολάβος κινητοποιήθηκε και κατάφερε και ξέμπλεξε το κουβάρι των πληρωμών και ξανάρχισαν τα έργα. Το καλό είναι πως μια κοινότητα που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα το καλοκαίρι από την μη ολοκλήρωση του έργου βλέπει πως τελικά πως θα αποκτήσει δρόμο αυτή και ζωή η μεγάλη παραλία της, που είναι από τις καλύτερες στην Άνδρο, δίνοντας τουριστική προοπτική στην περιοχή.

Τις παραπάνω πληροφορίες και φωτογραφίες απέστειλε στο Εν Άνδρω ο δραστήριος πρόεδρος Κατακοίλου Ανδρέας Μέξης. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα χωματουργικά έργα για την προσεχή ασφαλτόστρωση του Ζόργκου, ενώ τα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης θα μεταβούν να ολοκληρώσουν ασφαλτόστρωση στο Βουνί, όπου ο επίσης δραστήριος πρόεδρος Βαγγέλης Λούκισας πιέζει συνεχώς.

Τέλος, όπως μάς πληροφόρησε ο Ανδρέας Μέξης τον επόμενο ένα χρόνο αναμένονται ασφαλτοστρώσεις δεκάδων χιλιομέτρων σε όλη την Άνδρο και στα χωριά της, που είναι συμβασιοποιήμένες το 2023 επί της προηγούμενης διοίκησης. Από εκεί και μετά κανείς δεν ξέρει τι έργα θα γίνουν μιας και η σημερινή διοίκηση άφησε να περάσει ήδη η πρώτη χρονιά μην έχοντας προγραμματίσει τίποτα! Απλώς έχει ξοδέψει περί τις 800.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις για την καθαριότητα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης. Αν υπάρχει κάτι άλλο επί του θέματος κάποιων έργων που προγραμματίζονται περιμένουμε απάντηση την οποία και θα δημοσιεύσουμε πάραυτα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ 5 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ 

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:  ‘’  Το έργο μένει, η αλήθεια είναι εδώ: ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο δρόμο για την παραλία στο Ατένι.  ‘’ 

Στη διάρκεια της θητείας μας στο Δήμο θέσαμε ως στόχο να κλείσουμε πληγές που έρχονταν από το παρελθόν, να δώσουμε λύση σε προβλήματα που έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια. Ενδεικτικό παράδειγμα ο δρόμος προς την παραλία του Ατενίου, που ήταν ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Λοτσάρη, μια δέσμευση που έγινε πράξη. Όλοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει, έψαχναν δικαιολογίες για να μην γίνει αντί να ψάχνουν λύσεις.

Δουλέψαμε μεθοδικά, ολοκληρώσαμε τις μελέτες αλλά και την ειδική έκθεση αφού πρόκειται για περιοχή Natura και εντάξαμε το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Σε όλη αυτή την προσπάθεια πολύτιμη ήταν η βοήθεια των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και του Προέδρου της Κοινότητας Κατακοίλου Ανδρέα Μέξη. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς την παραλία Ατενίου.

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό. Μένει το έργο και η αλήθεια.  Για την Άνδρο και τους ανθρώπους της.’’

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σε όσους έτρεξαν να γίνει ο δρόμος του ατενιου ακόμη και ο πρόεδρος Μεξης έτρεχε με πείσμα να γίνει . Τώρα από δω κσι πέρα οτι εργα είδατε είδατε ή ότι γίνει θα είναι με συμβάσεις που έχει τρέξει ο Λοτσαρης , μυαλό κουκούτσι δεν έχουμε πατριώτες ότι ψηφίσατε τώρα θα το λουστητε για τα επόμενα χρόνια .

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμαρώστε τα τελευταία έργα που εξασφαλίστηκαν απο την προηγούμενη διοίκηση. Θα ξαναδείτε δρομόλόγηση νέων έργων στην επόμενη ζωή!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οποιο έργο γίνεται στο νησί, είναι για καλό! Καθυστερημμένα ή έγκαιρα, οι δρόμοι έπρεπε εδώ και κάποια χρόνια να έχουν φτιαχτεί. Το συνεργείο που κλείνει με σακούλες ασφάλτου τις τρύπες σε μέρη του οδικού δικτύου, βοηθά μεν, αλλά πιο ολοκληρωμένη δουλειά θα γίνει -όπου αυτό απαιτείται- σαν το παράδειγμα του δρόμου προς Ατένι που ολοκληρώνεται το διάστημα αυτό. Η απορία πολλών όμως παραμένει το γιατί δεν ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση σε τμήματα δρόμων που έχουν συχνότερη χρήση, όπως για παράδειγμα το τμήμα δρόμου στο Βακόνι ή μέρος του οδοστρώματος απο Σταυροπέδα προς Κόρθι. Μπορεί αυτά να ολοκληρωθούν σε επόμενες φάσεις, γεγονός όμως είναι οτι επιτέλους θα γίνουν, καθότι έχει δεσμευτεί το σχετικό κονδύλι για αυτά.