ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: Αδιαφορία των αρμοδίων για τον θάνατο 21χρονου στο Μπατσί!!!

 
Εμφανέστατη η κακοτεχνία του δρόμου που οδήγησε στο δυστύχημα της 23ης Αυγούστου κοντά στο Μπατσί και στον θάνατο του 21χρονου νέου επισκέπτη της Άνδρου υπάρχει μέχρι σήμερα το πρωί!!! Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε και όπως φαίνεται και από την σημερινή φωτογραφία οι "αναρμόδιοι αρμόδιοι" τίποτα δεν έχουν κάνει!!! Ούτε προστατευτικές μπάρες δεν έχουν τοποθετηθεί σε μια τόσο σοβαρή κακοτεχνία!!!
 
ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Σχετικά με το δυστύχημα της 23ης Αυγούστου 2024 που είχε συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό ενός νέου παιδιού, μόλις 21 χρόνων που έπεσε από ύψος 5 μέτρων, στον επαρχιακό δρόμο Μπατσίου-Χώρας Άνδρου με τη γουρούνα που οδηγούσε ο πατέρας του άτυχου νέου, έχω να αναφέρω τα εξής.  
        Λίγες μέρες πριν συμβεί το δυστύχημα επισκέφτηκα το γραφείο Μπατσίου και ανέφερα στην Αντιδήμαρχο κ. Άννα Βολίκα για το επικίνδυνο οδόστρωμα στο σημείο που έγινε το δυστύχημα. Ειδικότερα, ότι η πλευρά του οδοστρώματος προς  τον γκρεμό έχει υποστεί καθίζηση και το προστατευτικό τοιχίο έχει υποχωρήσει αρκετά [σχεδόν έχει γίνει ένα με το δρόμο].
 
Μου ανέφερε ότι είναι εις γνώσιν των αρμοδίων αρχών και ότι είναι έτοιμος ο φάκελος εκτέλεσης του έργου από εξαμήνου, αλλά καθυστερεί ο  εργολάβος που  έχει αναλάβει να το εκτελέσει. Το ίδιο μου είπε και η Έπαρχος Άνδρου κ. Άννα Βρεττού, όταν της τηλεφώνησα την ίδια μέρα του δυστυχήματος. Τηλεφώνησα και στο γραφείου του Δημάρχου Άνδρου κ, Θεοδόση Σουσούδη και ενημέρωσα για το δυστύχημα, με την παράκληση να επικοινωνήσει μαζί μου [απουσίαζε μου είπαν], πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Λεονταρίτη αλλά δεν τα κατάφερα. Ελπίζω να έχει λάβει γνώση του ατυχούς γεγονότος.  
 
        Σε επόμενες   προσπάθειές μου να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με όλους τους  παραπάνω φορείς, κανένας δεν απάντησε, πλην της κ. Άννας Βολίκα και αργότερα της κ. Επάρχου Άννας Βρεττού   οι οποίες μου δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα νεώτερο για το θέμα και ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Κατόπιν όλων των παραπάνω και της πλήρους αδιαφορίας που έχουν επιδείξει  μέχρι και σήμερα, προβαίνω στην αναφορά αυτή, προς κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Σημειωτέον ότι στις 24 Ιουνίου 2024 συνέβη κι άλλο ατύχημα, ακριβώς στο ίδιο σημείο της Επαρχιακής οδού με  πτώση μηχανής και το σοβαρό τραυματισμό του αναβάτη.
 
 
Ο δρόμος είναι επαρχιακός. Αρμόδια η έπαρχος. Αρμόδια για την σήμανση η τεχνική υπηρεσία του επαρχείου και η αντιδήμαρχος. Αρμόδιοι για την επισκευή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ο δήμαρχος. Καμία απάντηση, δράση ή αντίδραση εκ μέρους όλων των "αναρμοδίων αρμοδίων", όπως γράφει η κ. Χαρά Σταύρου, συμβολαιογράφος και κάτοικος της περιοχής. Τι κάνουν οι αρμόδιοι; Υπάρχει κάποιος να επιληφθεί ακόμα και μετά τον θάνατο ενός παιδιού 21 χρονών; Ή, μήπως όλοι απλώς περιμένουν το επόμενο δυστύχημα;
 
       Παρακαλώ όλους τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και την υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας  Άνδρου, αρμόδιας για τα έργα της Επαρχιακής οδού, με την οποία συνομίλησα λίγες μέρες αργότερα και και που όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι, να μας πληροφορήσουν, εμάς τους 
απλούς πολίτες που περιμένουμε η Αυτοδιοίκηση να φροντίσει για τα θέματα των πολιτών και ειδικότερα για την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού:
 
α] Γνωρίζουν το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο της Επαρχιακής οδού και από πότε.
β] Ποιός δίνει την προτεραιότητα των έργων που πρέπει να εκτελεστούν στο νησί και με τί κριτήρια. Επειδή ασφαλτοστρώνονται δευτερεύοντες και τριτεύοντες δρόμοι, με πολύ μικρή κυκλοφορία,  η εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου σε ποιά σειρά κατατάσσεται και πότε προβλέπεται να έρθει η σειρά του.
 
           Μέχρι σήμερα πάντως [15/ 10/ 2024] δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, εκτός από ένα πλαστικό πλέγμα χρώματος πορτοκαλί  με δύο κώνους που τοποθετήθηκαν από την  Αντιδήμαρχο κ. Βολίκα, κατόπιν παρακλήσεώς μου να τοποθετηθεί μια προειδοποιητική σήμανση, μέχρι να εκτελεστεί το έργο. 
 
            Κύριοι υπεύθυνοι φορείς, εμείς οι απλοί πολίτες περιμένουμε από εσάς έργα και όχι λόγια και υποσχέσεις. Τα έργα θα φανούν από την άμεση [που δεν είναι μέχρι σήμερα] εκτέλεσή τους για να μη χαθούν κι άλλοι άνθρωποι.                                                                       
 
                                                                            Άνδρος 15/10/2024   
                                                                                  Μετά τιμής 
                                                                              ΧΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥ                                     

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που είναι η Βολίκα και τρέχει για όλα γιατι οι υπόλοιποι της διοίκησης αμολάνε χαρταετό.