ΕΠΕΙΓΟΝ: Λόγω υπερκατανάλωσης και διαρροής η Χώρα ξεμένει από νερό!!

 

Σήμερα το μεσημέρι 15/8 λόγω υπερκατανάλωσης νερού από την αυξημένη κίνηση επισκεπτών στην Χώρα και σε συνδυασμό me μη εντοπισμένη βλάβη σε αγωγό παρουσιάστηκε πρόβλημα υδροδότησης από την Αγορά προς το Νειμποριό. Πολλοί αναγνώστες πήραν τηλέφωνο στο Εν Άνδρω.

Αναζητήσαμε τον υπεύθυνο του Δήμου Άνδρου ο οποίος εξήγησε πως αργά το απόγευμα η κεντρική δεξαμενή της Χώρας άδειασε, αν και πέφτουν μέσα 120 κυβικά νερού την ώρα! Αυτή την στιγμή όσο νερό πέφτει απορροφάται από το δίκτυο. Υπήρξαν σκέψεις για σταδιακή διακοπή νερού σε ορισμένα μέρη της πόλης για κάποιο χρονικό διάστημα!

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον αρμόδιο ύδρευσης για να γεμίσει εκ νέου η κεντρική δεξαμενή που είναι 1000 κυβικά χρειάζονται 10-12 ώρες. Εξετάζεται η όλη κατάσταση, ενώ αναζητείται και η διαρροή στο δίκτυο. Συζητούνται διάφορα ενδεχόμενα ώστε οι αρμόδιοι να δουν τι θα κάνουν…

Σημείωση: Είναι γνωστό  πως η κατάσταση των δικτύων, η παλαιότητα τους, η συντήρηση τους, η μη ύπαρξη  σχετικής μελέτης για τη διαμόρφωση τους. Γνωστό επίσης πως δεν έγινε κάποια μελέτη ύδρευσης την τελευταία τετραετία παρόλο που το νησί αυξάνει σημαντικά τον πληθυσμό του κάθε καλοκαίρι, ενώ εδώ χρόνια χτίστηκαν πολλά νέα σπίτια κι αυξήθηκαν οι καταναλώσεις χωρίς αντίστοιχα να αυξηθούν οι υποδομές. Μια μελέτη ύδρευσης (δεξαμενών, γεωτρήσεων κλπ) που είχε ξεκινήσει σε προηγούμενη διοίκηση δεν ολοκληρώθηκε, όπως είπαν προ καιρού οι ίδιοι οι μελετητές.  

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.