ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ & ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Ματαιώνονται τα καρναβάλια...

Ματαιώνονται τα καρναβάλια Κορθίου και Χώρας. Συνεδριάζουν οι τοπικές επιτροπές στην Άνδρο.  

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ματαιώνονται οι καρναβαλικές- αποκριάτικες εκδηλώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 13766/27.02.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας.

Στην Απόφαση επισημαίνεται ότι καλούνται όλοι οι φορείς να συμμορφωθούν με την Απόφαση. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (42/Β/25.02.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού», στην οποία ορίζεται ότι «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σύμφωνα με όσα τόνισε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, «πάλι στα πλαίσια της προληπτικής μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και ιώσεων που έχουμε αυτήν την εποχή, συστήνουμε για μια ακόμη φορά στα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, άσχετα βέβαια με αυτόν τον ιό, αλλά με παρόμοια κλινική εικόνα, όπως πυρετό, δύσπνοια, βήχα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να περιορίζονται κατ’ οίκον».

Θέτουμε τα ανωτέρω υπόψη σας και σας καλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που εναρμονίζεται, συγκλίνει και συμμορφώνεται με την Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, συμβάλλοντας στην προστασία της δημοσίας υγείας και της κοινωνίας της Άνδρου μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό και κατόπιν απόφασης του Υπουργού Υγείας με βάση τις συστάσεις και οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και στο πλαίσιο της πρόληψης και της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού από τον κοροναϊό,  με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  αποφάσισε  τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατόπιν της ανακοίνωσης της κυβερνητικής απόφασης, της οποίας ο χαρακτήρας είναι υποχρεωτικός και όχι δυνητικός,  οι Εντεταλμένοι Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου και Κυκλάδων, Στέλιος Μπρίγγος,  ανακοινώνουν την ματαίωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων στα νησιά των Περιφερειακών  Ενοτήτων  Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα

Βόμβα στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών αποτελεί η ακύρωση δεκάδων καρναβαλικών εκδηλώσεων από τον φόβο του κορωνοϊού. Χιλιάδες επισκέπτες αναβάλλουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους σε προορισμούς της επαρχίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Πάτρα

Την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και της μετάθεσή τους πιθανόν το καλοκαίρι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, λόγω των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

‘Όπως είπε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο δήμος ήταν προβληματισμένος για τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων τονίζοντας ότι άλλο είναι ένας να βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και άλλο η Πάτρα να γίνει η εστία για να απλωθεί ιός σε όλη την Ελλάδα.

«Θα ήταν ανευθυνότητα από την πλευρά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας. «Ας ετοιμαστούμε για τον Ιούνιο», είπε ο δήμαρχος της Πάτρας

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση δημάρχων σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ματαιώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πειραιάς

«Μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας αλλά και την σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά έως και την Καθαρά Δευτέρα», ανάεφερε σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμος Πειραιά. 

Αττική

Οι τοπικές κοινωνίες παρακολουθούν μουδιασμένες τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ακυρώνονται εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Ήδη πάντως ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής.  Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα.

Ρέθυμνο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, σχολίασε πως επίσης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο. «Δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κορωνοϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη τίποτα» είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα αλλά θέλει ψυχραιμία».

Ξάνθη

Την ίδια ώρα, μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετοχή φέτος 15.000 άνθρωποι από 37 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

«Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε o δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, στο ethnos.gr και πρόσθεσε:

«Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν. Ακόμη δεν έχουμε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μας το οποίο να μας εξηγεί την απόφαση του υπουργού» συνέχισε ο ίδιος, εξηγώντας πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους δημάρχους σε Ρέθυμνο, Πάτρα, Καλαμάτα και Τρίκαλα, όπου διοργανώνονται οι σημαντικότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας το επόμενο τριήμερο, ώστε να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

 ΠΗΓΗ: TANEA Team 27 Φεβρουαρίου 2020

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς τον "Ο καραγκιόζης......"

Με αυτά που γράφεις αποδεικνύεται ότι πραγματικά είσαι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερο χαρακτηρισμό, τον οποίο ο Κος Μπασαντής θα κόψει. Πριν γράψεις αυτές τις αηδίες πρώτα θα έπρεπε να σκεφτείς... Φαίνεται ότι ταυτίζεσαι με τη "χορευταρού" της αγοράς...
Ο "Καραγκιοζοπαίχτης" παρακάτω σου έδωσε την καλύτερη απάντηση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ματαιώθηκε το φεστιβάλ Βενετίας που είχε 3.000.000 επισκέπτες και βούλιαζε η Βενετία κι εκεί ο Μητσοτάκης έφταιγε; Χάθηκαν όπως γράψανε 13.000 πτήσεις ημερησίως στην Κίνα κι εκεί ο Μητσοτάκης έφταιγε; Σταματάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης στην Κίνα κι εκει ο Μητσοτάκης το κανε; Υπάρχει ίσως πανικός την ευθύνη του οποίου όμως διαχειριζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μήπως φταίει ο Μητσοτάκης;
Τι Καραγκιόζης μπορεί να είναι κανείς που αγνοεί όλη αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση και τα φορτώνει σε έναν πρωθυπουργό γιατί έτσι του ειπε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι καραγκιοζοπαίκτες είναι ορισμένοι; Μπορεί τα μέτρα να τα κρίνει κάποιος υπερβολικά. Όμως τα ίδια παίρνουν διεθνώς. Μόνο το ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ λεει τις εμμονές του. Αυτά περνάγανε στην ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ του 1980. Περσινά ξυνά σταφυλια φιλάρα.
Άλλωστε τα ίδια μέτρα θα έπαιρνε κι ο Αλέξης (τα ίδια πήρε από το 2015-2019) αλλά δεν το ειδες. Αλλά έτσι εισαστε εσείς ότι σκοπό σας παίξει ο καραγκιοζοπάίκτης σας χορεύετε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι άνθρωποι μέσα σε 7 μήνες, οδηγούνται σαν κυβέρνηση στο γκρεμό!
Μα είναι τόσο... γκακα.... Αν σε ανοιχτούς χώρους που γίνονται τα καρναβάλια, κινδυνεύουν από τον ιό, τότε για το όχι και στα γήπεδα? Που είναι σε μερικά μάλιστα και πολύ κοντά ο κόσμος?
Τα καρναβάλια στους ανοικτούς δρόμους, βρήκαν να απαγορεύσουν, χωρίς να σκεφτουν και να υπολογίσουν, τόσες εκατοντάδες ανθρώπους, που σχεδόν και έναν χρόνο, δουλεύουν για την επιτυχία του?
Τόσες μικρές επιχειρήσεις κάθε μορφής θα κατά στραφούν και ο Κυριακούλης ο Πρωθυπουργός μας, αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.....
Να τον χαίρεστε......

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ