11/11: Ανακοινώθηκαν 3 κρούσματα στην Άνδρο! Νέα αρνητικά ρεκόρ στην Ελλάδα! Και νέα μέτρα!…

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 3 κρούσματα στην Άνδρο! Για την ώρα δεν έχουν προσδιοριστεί πιο συγκεκριμένα. Ο ΕΟΔΥ μετά το πρώτο κρούσμα ενέτεινε τους ελέγχους και τα τεστ. Έχουν γίνει δύο κύκλοι ελέγχων. Ο πρώτος βγήκε αρνητικός. Πιθανόν τα κρούσματα να είναι στον δεύτερο κύκλο.

Στις Κυκλάδες είχαμε συνολικά 4 κρούσματα. Το τέταρτο σε Κέα-Κύθνο. Επίσης διπλό θλιβερό ρεκόρ με 297 διασωληνωμένους και 43 νεκρούς σήμερα 11/11, ενώ είχαμε και 2.752 νέα κρούσματα.

Οι αριθμοί στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνουν ανάγλυφα το πρόβλημα. Ήδη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διασωληνώνεται ένας στους πέντε ασθενείς! Θετικοί στον κοροναϊό βγαίνουν 3 στους 10 που κάνουν το τεστ! Ενώ 70 εισαγωγές και 30 διασωληνώσεις τις τελευταίες ώρες έγιναν μόνο στο ΑΧΕΠΑ. Μετά από τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από την Παρασκευή 13/11 και νέα μέτρα για όλη τη χώρα:

    Απαγορεύεται μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί η μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και μετακίνησης του κατοικιδίου κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

    Η ατομική άθληση θα αφορά μόνο την προσωπική άσκηση, έως 3 άτομα.

    Απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα.

    Κάθε οργανισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα λειτουργεί μόνο με το απαραίτητο προσωπικό και θα ενημερώνει για το ποιοι έχουν βγει τηλεργασία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και προαναγγέλθηκε αυστηροποίηση των ελέγχων.

    Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να λειτουργούν με το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και με τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων στα πάνελ.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, (1 για λόγους υγείας και 6 για μετακίνηση με κατοικίδιο) καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Η κατάχρηση με τα sms για άθληση μετά τις 21:00 που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κυβερνητικές πηγές εξήγησαν πως δεν πρόκειται για καινούργια μέτρα, αλλά για αυστηροποίηση του πλαισίου που ήδη υπάρχει και γινόταν κατάχρηση (π.χ. σωματική άσκηση τη νύχτα). Η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το φαινόμενο που παρατηρήθηκε την περασμένη Κυριακή όταν εστάλησαν 1 εκατ. sms (!) για ατομική άθληση μετά τις 21:00. 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

.Απαγορεύεται το ψάρεμα και από τους επαγγελματίες ψαράδες μας, Που είναι στο καΐκι 2 άτομα ο καπετάνιος και πλοιοκτήτης, και ένας ναύτης. Και αφήνουν τα τουρκικά αλιευτικά να οργώνουν το Αιγαίο οπός μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ. Πόση χαζομάρα έχουμε.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Στα διεθνή ύδατα ή κάνουν αβλαβή διέλευση. Αυτό όμως δεν απαγορεύεται. Δεν πιάνουν λιμάνι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην θεσνικη στην παραλία χωρίς μασκες πάνε βόλτα .όπως και αστυνομικοί δεν φορούν .κατάθλιψη θα πάθουμε με τα μέτρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ΛΟΤΣΑΡΟΚΑΒΟΥΡΑΙΟΙ φταίνε ..οσό είχαμε Σουσούδη δέν είχαμε Κορονοιο....

This comment was minimized by the moderator on the site

Πειτε μας τελικα τι γινεται με το κεντρο υγειας?γιατι εχουν ακυρωθει ολα τα ραντεβου?τι γινεται με την παιδιατρο?ανησυχουμε ολοι μας γιατι ειμαστε σε μια κλειστη κοινωνια και μπορει να εχουμε βρεθει με καποιο επιβεβαιωμενο κρουσμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

3 ερωτήσεις σχετικά με τα νέα επιεβαιωμένα κρούσματα:1) τα 3 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατά την ιχνηλάτηση του προηγουμένου κρούσματος ή είναι 3 νέα περιστατικά άσχετα με αυτό; 2).Αν ευρέθησαν κατά την ιχνηλάτηση του εν λόγω περιστατικού είναι ασυμπτωματικά; 3)Σε ποιά γεωγραφική περιφέρει του νησιού κατοικούν; Το εάν ετέθησαν σε καραντίνα νομίζω ότι εξυπακούεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ωραία ερωτήματα, αλλά μηδεν απαντήσεις!!! Κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ στην Αθήνα απόψε. Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ξέρουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι μπαστουνοβλαχοι που σχολίαζαν αρνητικά για τη μη τήρηση των μέτρων θα κάνουν καμιά ανάρτηση τώρα ή θα το βουλωσουν και θα φορέσουν επιτέλους τη γ@@@@@ τη μάσκα; Θα πάρουν την ευθύνη που αυτοί και οι όμοιοί τους αρρώστησαν το νησί; Σκατοβλαχοι! Μπουρτζοβλαχοι! Από σας αξίζει να αρχίσει το ξεσκαρταρισμα!