Πήγε να κάψει χόρτα, κόντεψε να κάψει την Πίσω Μεριά!!!

Η παραπάνω φωτογραφία μόλις μερικά λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά αποδεικνύει την αλήθεια του τίτλου του ρεπορτάζ. Η φωτιά έχει ξεκινήσει μέσα σε μεγάλα δέντρα (δρυς, πουρνάρια, ελιές) και πυκνή βλάστηση στην Περιοχή Μεριδιάνο της Πίσω Μεριάς. Περίοικοι. γιατί ο καπνός ξεπήδησε σε κατοικημένη περιοχή, αιφνιδίασε τους κατοίκους, που πήραν τηλέφωνο αμέσως την πυροσβεστική μιας και ο αέρας στην περιοχή ήταν 7-8 μποφόρ. Ότι έπρεπε δηλαδή να καούν ελιές, πουρνάρια, ζώα και σπίτια. 

Η πυροσβεστική έφτασε σε ελάχιστο χρόνο με δύο οχήματα και 4 πυροσβέστες, ανάμεσα τους ο διοικητής Δ. Πρινιωτάκης και η υποδιοικήτρια Ε. Ζινάπη του κλιμακίου της Άνδρου. Επί τόπου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι. Σαραβάνου, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ Ν. Χαζάπης.

Φτάνοντας διαπίστωσαν το απίστευτο: κάποιος ανεύθυνος είχε κλαδέψει, είχε μαζέψει κλαδιά και χόρτα κι είχε βάλει φωτιά να τα κάψει!!! Δύο τα απίστευτα: πρώτον ημέρα με 7-8 μποφόρ δεν βάζει κανείς φωτιά. Δεύτερον, αποτελεί παράνοια να βαζεις φωτιά σε εποχή μακρόχρονης ξηρασίας κι ενώ Πυροσβεστική και Δήμος Άνδρου έχουν εκδώσει απαγόρευση καύσης μέχρι 15 Νοεμβρίου λόγω ανομβρίας!!! 

Οι πυροσβέστες έφτασαν πεζοπόροι στην φωτιά με φτυάρια μιας και δεν πήγαινε δρόμος. Οι πυροσβέστες πρόλαβαν κι έσβησαν την φωτιά. Είχε όμως προλάβει και ο "πυρπολητής" κι είχε φύγει για να μην τον βρουν οι πυροσβέστες. Κόντεψε να κάψει το χωριό του και όταν το κατάλαβε την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για να μην τον τσακώσουν!!! Η πυροσβεστική ερευνά με βάση τις ιδιοκτησίες σε ποιον ανήκε το χωράφι ώστε να βρει και ποιος "έξυπνος" πήγε να κάψει κλαδιά με 8 μποφόρ κι ενώ έχουν εκδοθεί και δημοσιευτεί σχετικές απαγορεύσεις τις οποίες δημοσιεύσαμε προ ημερών.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ εύκολα με συντεταγμένες και με την συμβολή του γραφείου κτηματολογίου, μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου και να του επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα. Αρκεί να θέλουν οι τοπικές αρχές να δράσουν έγκαιρα!

This comment was minimized by the moderator on the site

O άνθρωπος που πήγε να κάψει τα χόρτα έχει σίγουρα υψηλό IQ.....
Ίσως πρέπει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για τη MENSA!!!
Tέτοιες ευφυίες πρέπει να προβάλλονται..........
Καλή συνέχεια.