Συγκίνηση από την αποχώρηση του καπετάν Ισίδωρου Λιγνού...

Ο αναγνώστης μας Δ.Λ. από την Ραφήνα έστειλε σήμερα το πρωί την συγκινητική είδηση της αποχώρησης από την ακτοπλοΐα του καπετάν Ισίδωρου Λιγνού, όπως την ανέγραψε, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο το RPN.gr της Ραφήνας.

Ναυτικός από παιδί ο καπετάν Ισίδωρος. Σαντορινιός. Ταξιδευτής του Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια της γραμμής μας με το Andros Fast Ferries. Και επιπλέον συνεργάτης εκλεκτός του Εν Άνδρω. Να μνημονεύσουμε το παλαιότερο ρεπορτάζ από την πυρκαγιά στο Μάτι και την τελευταία ανταπόκριση του (φωτογραφίες και βίντεο) από το πέρασμα του Κάβο Ντόρο του ιστορικού αντιγράφου της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου. Και θα θυμόμαστε πάντα τις χιουμοριστικές τηλεφωνικές διορθώσεις του σε κάποιες αναρτήσεις μας: "γράψε σωστά Λιγνός κι όχι Γλυνός! Το Λιγνός είναι Σαντορινιό. Το Γλυνός Αντριώτικο..."

Με τον καπετάνιο συνταξιδέψαμε για Άνδρο πολλές φορές και τον γνωρίσαμε καλά μετά το φοβερό πρωινό στο Γαύριο όπου με αριστοτεχνική μανούβρα έσωσε το Andros και το λιμάνι από ένα ατύχημα. Τότε κάναμε μια μεγάλη συζήτηση και προβάλαμε και τα εκπληκτικά βίντεο της μανούβρας.

Ο καπετάν Ισίδωρος αναγκάστηκε για επείγοντες οικογενειακούς λόγους να βγει ξαφνικά στη σύνταξη. Μέχρι την Δευτέρα ούτε η Fast Ferries ήξερε κάτι. Προέκυψαν όμως λόγοι ανωτέρας βίας και ένας από τους καλύτερους καπετάνιους της γραμμής μας αποχώρησε. Η Fast Ferries με την οποία επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασε τις πιο ειλικρινείς ευχές και τις βαθύτερες ευχαριστίες της για μια εξαιρετική συνεργασία και εύχεται τα καλύτερα. Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον καπετάν Ισίδωρο, αλλά έτρεχε στο ΝΑΤ και δεν τον βρήκαμε... 

Να σημειώσουμε ως προς τον αποχαιρετισμό την ευγενική χειρονομία του εξαιρετικού λιμενάρχη Ραφήνας Γιώργου Κατσούλη, που απέμεινε τιμητική πλακέτα για όλα τα χρόνια της εξαιρετικής συνεργασίας τους στον καπετάνιο. Ο καπετάν Ισίδωρος επιστρέφει στην πατρική Σαντορίνη για να αναλάβει το μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο που έχουν. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ του εύχεται ότι καλύτερο και θα τον συναντήσει στην επόμενη αποστολή μας στην Σαντορίνη την επόμενη χρονιά…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ RPN.gr

Η συγκίνηση περίσσευε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας στο τελευταίο μπάρκο του καπετάνιου Ισίδωρου Λιγνού που είναι στη θάλασσα από 15 ετών παιδί. Έκδηλα τα συναισθήματα στην γέφυρα του Fast Ferries Andros που κατέπλευσε στις 12.15 στη Ραφήνα.

Εκεί βρέθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Γιώργος Κατσούλης και άλλα στελέχη του Λιμεναρχείου Ραφήνας, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ο Γιώργος Κατσούλης του απένειμε τιμητική πλακέτα και τον ευχαρίστησε για όλα τα χρόνια συνεργασίας. Το προσωπικό του Fast Ferries Andros τον χαιρετούσε και του ευχόταν τα καλύτερα και όλοι μαζί αναπολούσαν τις καλές και δύσκολες στιγμές της ναυτοσύνης.

Φωτορεπορτάζ Τράση Κατερίνα.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αποχαιρέτησε ο καπετάνιος και το Γαύριο με συνεχή σφυρίγματα μέχρι τον φάρο !