Ηλιάνα Χώνα: από την Άνδρο με εξ αποστάσεως μαθήματα αριστούχος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας!

 Η Ηλιάνα με το αγαπημένο φόντο της: τα Γαυριονήσια...

Η πληροφορία έφτασε ως εμάς από γνωστό γνωστού: η Ηλιάννα Χώνα, ετών 18, που μόλις αποφοίτησε από το γυμνάσιο/λύκειο Γαυρίου αρίστευσε στις εξετάσεις για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Μάς έστειλαν και το τηλέφωνο της κοπέλας. Την πήραμε με σκοπό να πει ή και να γράψει δύο λόγια για την επιτυχία και την εμπειρία της.

Στην άλλη άκρη της γραμμής μια πρόσχαρη, νεανική κι ευγενική φωνή απάντησε με άνεση σε πολλά ερωτήματα. Η συζήτηση τράβηξε σε μάκρος. Της ζητήσαμε να γράψει στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ τα συμπεράσματα και την εμπειρία της από την μεγάλη προσπάθεια και ιδίως για το πως προετοιμάστηκε από την Άνδρο. Γιατί η Ηλιάνα προετοιμάστηκε επί έναν ολόκληρο χρόνο από το σπίτι της στον Κάτω Άγιο Πέτρο με εξ αποστάσεως μαθήματα στον υπολογιστή της. Κάτι που για πολλά παιδιά θα ήταν σχεδόν απαγορευτικό στην Ηλιάνα λειτούργησε προτρεπτικά για να αριστεύσει.

Ας δούμε λοιπόν τι έγραψε η Ηλιάνα Χώνα για την εμπειρία της προετοιμασίας της για τις εξετάσεις από την Άνδρο:

«Ονομάζομαι Ηλιάνα Χώνα και μόλις αποφοίτησα από το γυμνάσιο/λύκειο Γαυρίου. Στο τέλος της χρονιάς έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερα μετά μια από μεγάλη προσπάθεια 12 μηνών μελέτης να συγκεντρώσω 19.040 μόρια. Συγκεκριμένα έγραψα 18,4 στα μαθηματικά, 19,0 στην πληροφορική, 19,1 στην έκθεση και 19,4 στις αρχές οικονομικής θεωρίας.

Φωτογραφία από το διαδικτυακό μάθημα της Ηλιάνας στα μαθηματικά...

Η προσπάθειά μου ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, στα μέσα Ιουνίου, με την καλοκαιρινή προετοιμασία, όπως τα περισσότερα παιδιά άλλωστε. Και συνέχισα μέχρι και την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και κοπιαστική διότι τα μαθήματα πραγματοποιούνταν όλα on-line, οπότε απαιτούνταν πολλές ώρες στον υπολογιστή σε καθημερινή βάση. Περίπου πέντε με έξι ώρες ημερησίως, με αρκετά προβλήματα συνδέσεως πολλές φορές λόγω κακοκαιρίας και έλλειψης σήματος δικτύου. Επιπλέον αφιέρωνα γύρω στις τέσσερις με πέντε ώρες προσωπικής μελέτης καθημερινά.

Πέρα από την προσωπική προσπάθεια, η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους καταπληκτικούς  καθηγητές που είχα εντός σχολείου, αλλά και εκτός, τους οποίους μου συνέστησε η επίσης προπέρσινη αριστούχος, και πλέον φοιτήτρια Ασημίνα Αντώνογλου, στην σχολή της οποίας επιθυμώ να περάσω. Η σχολή ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) και λέγεται Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.).

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω δημοσίως τους εξαιρετικούς καθηγητές μου, καθώς και τους υπέροχους και ενθαρρυντικούς γονείς μου, για την βοήθεια, την υποστήριξη και την υπομονή τους. Ακόμα θα ήθελα να πω στα παιδιά, που θα δώσουν εξετάσεις μελλοντικά να ακολουθούν ένα πρόγραμμα, αλλά χωρίς υπερβολές, να αφιερώνουν και χρόνο για τον εαυτό τους κάνοντας διαλείμματα, να θέτουν στόχους, να μην απογοητεύονται και να μην τα παρατάνε ποτέ, για τίποτα και για κανέναν. Και προπάντων να ονειρεύονται και να πιστεύουν ότι όλα με προσπάθεια και υπομονή μπορούν να συμβούν. Γιατί δεν σας κρύβω ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω είτε γιατί είχα απογοητευτεί είτε γιατί είχα κουραστεί ή αγχωθεί.

Όσον αφορά την εμπειρία μου από τις πανελλαδικές εξετάσεις οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν λιγότερο αγχωτική και περισσότερο ευχάριστη από ότι περίμενα. Ενώ φανταζόμουν ότι όλα θα ήταν πολύ δύσκολα και περίπλοκα, διαπίστωσα τελικά ότι ήταν πιο εύκολα και άνετα.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι μου ήταν δύσκολο να φύγω από την Άνδρο για να πάω να προετοιμαστώ στην Αθηνά, και ήταν αρκετοί όσοι με προέτρεπαν να εγκατασταθώ για την προετοιμασία μου στην Αθήνα, δεν ήθελα να εγκαταλείψω τον τόπο μου που τόσο πολύ αγαπώ. Πίστευα και πιστεύω ότι όπου και να βρίσκεσαι αν θες κάτι πολύ και το προσπαθήσεις θα πετύχεις. Πρέπει να υποστηρίζουμε τον τόπο μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας και όλα θα γίνουν.»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στο κορίτσι .Μου θυμίζει τα παιδιά της γενιάς μου όταν κατ ευθεία από το τότε Εμπειρίκειο της Χώρας βρεθήκαμε ΧΩΡΙΣ φροντιστήριο να δίνουμε εξετάσεις στα ΑΕΙ και να περνάμε. Δεκαετία του 60..........

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά συγκινήθηκα με την Ηλιάνα. Ίσως γιατί στα μάτια της βλέπω το μέλλον της πατρίδας μου ,ίσως γιατί αγαπώ την Άνδρο μας όπως και να΄έχει Θερμά συγχαρητήρια.
Τον Αύγουστο που θα είμαι στο νησί θα επιδιώξω να την γνωρίσω. Ως πατέρας 2 παιδιών γνωρίζω πόσο προσπάθησε η Ηλιάνα σε μια ηλικία που ξελογιάζεσαι εύκολα. Αυτή είχα στόχο και τον πραγματοποίησε παρόλες τις δυσκολίες, Ως Δήμος θα μου άρεσε πολύ να κάναμε μια εκδήλωση γι αυτήν.
Πολλά συγχαρητήρια και πάλι

This comment was minimized by the moderator on the site

Και γιατι εκανε μαθηματα με τηλεκπαιδευση?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γιατί η Άνδρος δεν έχει φροντιστήριο για ΑΕΙ. Και γιατί δεν ήταν εύκολο στην οικογένεια να στείλει μόνο του το παιδί στην Αθήνα. Το παιδί τις δυσκολίες τις ξεπέρασε με τηλεκπαίδευση. Κι αυτό είναι το ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό στην περίπτωση. Και πήρε και άριστα....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Bravo, perhfaneia tipota allo