ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Πόσοι θα πάνε διακοπές; Πόσες μέρες: Και που θα μείνουν;

 

 Καλοκαιρινές στιγμές πλάι στη θάλασσα και σε ωραίο εστιατόριο. Στα Γιάλια της Άνδρου. 

Τα πράγματα δείχνουν δύσκολα σε πρώτη ανάγνωση. Το 51,6% των Ελλήνων δηλώνει πως δεν θα πάει διακοπές εφέτος. Βελτιώνονται όμως κάπως αν δούμε πως οι νέοι σε ποσοστό 64,9% θα πάνε και πως οι κάτοικοι της Αττικής σε ποσοστό 61,4% δηλώνουν πως θα πάνε επίσης. Αντιθέτως είναι οι ηλικιωμένοι/συνταξιούχοι σε ποσοστό 63,3% που δηλώνουν πως δεν θα πάνε. Και ακόμα οι κάτοικοι της ελληνικής περιφέρειας σε ποσοστό 60,2% που οι περισσότεροι ζουν σε μικρές πόλεις και στην ύπαιθρο, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα πάνε. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 διαβάζονται λοιπόν με δύο τρόπους.

Αναλυτικά τώρα:

Μπορεί η ακρίβεια της ενεργειακής κρίσης, που επέτεινε ο πόλεμος να κυριαρχεί, όμως οι διακοπές είναι διακοπές και πολύ μεγάλο ποσοστό του ενεργού οικονομικά πληθυσμού δηλώνει πως κάπου θα πάει. Σε πλειοψηφία 64,9% οι νεότερες ηλικιες 17-34 δηλώνουν πως θα πάνε διακοπές. Όσο όμως μεγαλώνουν οι ηλικίες τα ποσοστά πέφτουν. Έτσι οι ηλικίες 35-44 δηλώνουν πως θα πάνε σε ποσοστό 47,5% και οι 45-54 σε ποσοστό 40,8%. Από τους 65 και άνω μόλις το 34,8% δηλώνει πως θα πάει διακοπές.

 

Πόσες όμως μέρες θα μείνουν αυτοί που θα πάνε διακοπές; Το 22,3% δηλώνει πως πως θα πάει σχεδόν τις ίδιες μέρες με πέρσι, το 16,5% λιγότερες ημέρες με πέρσι και ένα 6,5% περισσότερες μέρες με πέρσι. Και βεβαίως το 51,6% δηλώνει πως δεν θα πάει. Στο σημείο αυτό μπορεί κανείς να εντοπίσει την οικονομική κρίση. Ένα ποσοστό 16,5% θα πάει λιγότερες μέρες. Κι ένα ακόμα 22,3% περίπου τις ίδιες μέρες. Μόνο ένα μικρό ποσοστό 6,5% μπορεί να πάει περισσότερες μέρες. 

Πιο αποφασισμένοι για διακοπές εμφανίζονται οι διαμένοντες στην Αττική σε ποσοστό 61,4%. Αντιθέτως οι διαμένοντες στην ελληνική περιφέρεια δηλώνουν πως θα πάνε διακοπές σε ποσοστό 36,3%. Κάτι αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς πως είναι κυρίως οι κάτοικοι του αστικού κέντρου που πάνε κυρίως διακοπές.

Που θα μείνουν εκείνοι που δηλώνουν πως θα πάνε διακοπές; Το εξοχικό ή το σπίτι στο χωριό κυριαρχούν σε όλες τις ηλικίες και στους κατοίκους της Αττικής. Ακολουθούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Και μετά τα ξενοδοχεία, τα οποία προτιμούν οι ευκατάστατοι και οι ηλικιωμένοι που ζητούν κάτι παραπάνω. 

Αυτά είναι τα δεδομένα. Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet