3η μέρα απαγορευτικό! Η "Ωκεανίδα" στην Ραφήνα και στο Αιγαίο. Καθηλωμένα τα πλοία.
Για τρίτη συνεχόμενη μέρα υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από την Ραφήνα. Η "Ωκεανίδα" που χτυπά την Ελλάδα χτύπησε και την Ραφήνα τις δύο προηγούμενες μέρες και σήμερα χτυπά και το Αιγαίο. Το Superferry II πρόλαβε με την επιστροφή του στα δρομολόγια την Παρασκευή 22/2 και έκανε το πρώτο. Στη συνέχεια επί τριήμερο από 23/2 μέχρι 25/2 είχε απαγορευτικό. Στην φωτογραφία δεμένο στην Ραφήνα μετά το απαγορευτικό (φωτ. Εν Άνδρω).
Η Ραφήνα χτυπήθηκε από δυνατούς ανέμους 8 μποφόρ και βροχή. Το Superferry II ακινητοποιημένο εδώ με φόντο την παραλία που την χτυπούν βροχή και κύματα (φωτ. Εν Άνδρω).
38 κόμβοι ριπές ανέμου. 8 μποφόρ αέρας μέσα στο λιμάνι της Ραφήνας (φωτ. Εν Άνδρω).
Τα κύματα καβάλαγαν τον λιμενοβραχίονα (φωτ. Εν Άνδρω).
Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που προκάλεσε έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, θα συνεχιστεί όπως λέει η ΕΜΥ και σήμερα Δευτέρα (25/2) (φωτ. Εν Άνδρω). Στη φωτογραφία το Superferry II ενώ η καταιγίδα χτυπά με βροχή και αέρα το λιμάνι (φωτ. Εν Άνδρω).
Ιδιαίτερα έντονη υπήρξε η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από την Κυριακή έχουν καταγραφεί περίπου 6.000 κεραυνοί από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr (φωτ. Εν Άνδρω).
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής είχαν καταγραφεί: Στην Αμοργό (84 χιλιοστά), στη Νάξο (78), στο Κολυμπάρι Χανίων (70), στα Φαλάσαρνα Χανίων (68), στη Σαντορίνη (48 χιλιοστά) (φωτ. Εν Άνδρω). Στην Άνδρο έβρεξε ιδιαίτερα ιδίως στα ανατολικά όμως δεν υπάρχει αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός παρά μόνο στο Γαύριο. Για τον λόγο αυτό δεν καταγράφεται το νησί μας (φωτ. Εν Άνδρω).
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"