Η διοίκηση Σουσούδη αυτοαναιρείται πολιτικά μέσα σε 3,5 μήνες!!!

Του Κυριάκου Θωμά

Δημοτικού συμβούλου, π. Δημάρχου, π. Προέδρου ΔΣ

Φωτογραφία αρχείου. Το ΔΣ συνήλθε με τηλεδιάσκεψη. 

Η διοίκηση Σουσούδη μέσα σε 3,5 μήνες εγκατέλειψε πολύ γρήγορα το πολιτικό αφήγημα που ακολούθησε ως αντιπολίτευση και με το οποίο πορεύτηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και άρχισε να εφαρμόζει μια εντελώς αντίθετη πολιτική. Συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου 2024 έφερε προς ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο, την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού με στην οποία «ξέχασε» κάθε πολιτική της δέσμευση και κάθε κριτική της προς την προηγούμενη διοίκηση.

Έτσι, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που η διοίκηση Θ Σουσούδη συνέταξε εμφανίζει:

- Ταμειακό υπόλοιπο: 2.092.000€

- Οφειλές σε προμηθευτές; 1.491.000€

- Υπόλοιπο μετρητών: 601.000€ προς διάθεση και χρήση.

Αυτό είναι το θετικό ταμειακό υπόλοιπο που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση. Εάν σε αυτό προστεθούν η αύξηση των επιχορηγήσεων από την κεντρική Κυβέρνηση (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) που ανέρχεται σε 1.175.000€ και τα 2 εκατ. ευρώ που θα πάρει το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου από το πρώην Ταμείο Τήνου-Άνδρου, τότε διαμορφώνεται μια θετική ταμειακή πραγματικότητα  που καμία άλλη διοίκηση δεν παρέλαβε τα τελευταίες δεκαετίες.

Το αφήγημα της κακής οικονομικής διοίκησης Λοτσάρη καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Η απόλυση 16 εργαζομένων, ανήμερα την Πρωτοχρονιά με μήνυμα στο κινητό τους και με την δικαιολογία των κακών οικονομικών του Δήμου είναι τουλάχιστον ατυχής. Μια συγνώμη προς τους 16 αυτούς εργαζομένους είναι το λιγότερο που οφείλει η σημερινή διοίκηση.

Στην ίδια αναμόρφωση δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε ένα (1) ευρώ για να διαχειριστούν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων όπως επίσης ευαγγελίζονταν η αντιπολίτευση Θ Σουσούδη. Τα τεχνικά προγράμματα των Προέδρων πήγαν στον κάλαθο των άχρηστων. Οι Πρόεδροι των κοινοτήτων που ως μικροί αντιδήμαρχοι θα διαχειρίζονται την ΣΑΤΑ των χωριών- έγινε κενό γράμμα και ξεχάστηκε σε μόλις 3,5 μήνες.

Στην ίδια αναμόρφωση όλα τα διαθέσιμα χρήματα κατατμήθηκαν σε ποσά που επιτρέπουν στην σημερινή διοίκηση να τα δαπανήσει με απ’ ευθείας αναθέσεις. Η κριτική στην προηγούμενη διοίκηση περί απ’ ευθείας αναθέσεων ξεχάστηκε και αυτή.  Έμεινα «κενό γράμμα στο προεκλογικό συρτάρι». Τώρα μόνο απ’ ευθείας αναθέσεις, όπως ακριβώς έγινε και την περίοδο 2014-2019, όταν διατέθηκαν κοντά 10 εκατ ευρώ σε απευθείας αναθέσεις χωρίς να παραχθεί κανένα έργο.

Το σημαντικότερο όμως ίσως όλων είναι ότι μέσα στην διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ η σημερινή διοίκηση δεν έκρινε σκόπιμο να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για το σημαντικότερο ζήτημα του νησιού - μαζί με τα απορρίμματα - το ζήτημα της ύδρευσης. Ούτε λέξη, ούτε ένα ευρώ για νέες μελέτες ή έργα που αφορούν την ύδρευση σε μια συγκυρία έντονης ξηρασίας και με το πρόβλημα της λειψυδρίας να φαντάζει τρομαχτικό, όχι στο μέλλον, αλλά πιθανότατα και τους επόμενους μήνες.

Είναι σαφές ότι ο προεκλογικός λαϊκισμός συγκρούεται πλέον με τα προβλήματα και τις πρακτικές με τις οποίες ξέρει να πολιτεύεται από παλιά η σημερινή διοίκηση. Ο χρόνος θα δείξει τα αποτελέσματα για το νησί και τους κατοίκους. Οι καιροί είναι απαιτητικοί και η καθημερινότητα που τρέχει θα είναι ο αμείλικτος και σκληρός κριτής όλων.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με την Μπλούσκα τι γίνεται;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιον διάλογο ρε παιδιά; Που τον έμαθε η προεδρίνα τον διάλογο; Αυτή δεν ξέρει γρι από νόμους και διαδικασίες. Περιμένετε στην ηλικία της να μάθει νόμους και να μάθει να προεδρεύσει; Ψηφίσατε τους βγάλατε, τελειώσατε. Ελάτε σε 5 χρόνια για τα παράπονα σας. Αυτοι άρχουν και ότι ξέρουν κάνουν. Λίγα ξέρουν λίγα κάνουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς η Άνδρος καταρρέουσα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πρόεδρος στον κόσμο της με το χρονόμετρο στο χέρι. Αν είναι δυνατόν που ζούμε;Γιατί φοβούνται τον διάλογο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο ντιμπέιτ των πολιτικών αργηγων της χώρας μας και ολου του πλανήτη , κανένας μα κανενας δεν εκλεισε το μικρόφωνο πρωτου ολοκληρωσουν την προταση τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Ακομα και οταν ξεπερνουσαν τον χρονο τους βαση κανονισμού ,τους ενημερωναν οτι εχει παρελθει ο χρονος και να συντομευουν. ΠΟΤΈ ομως δεν τους εκλεισαν το μικροφωνο στην μούρη. Αυτο που εγινε στο συμβουλιο 17/4 ηταν ανικουστο και Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο απο την πλευρα της προεδρου του ΔΣ. Που είμαστε??? Χιτλερικες τακτικές είναι αυτες?? Τα συμβουλια να γινονται στο χώρο και οχι διαδικτυακα,δεν εχουμε κανονισμούς κοβιτ πια. Εκει τι θα κάνει η προεδρος ??? Θα τους φιμωσει????? Που ζουμε ???? Εχασα πασα ιδεα για τον τροπο της νεας διοικησης,διοτι απο τον νυν δήμαρχο παιρνει εντολες η κυρια, κριμα και παλι κρίμα για το Νησι μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένατε κάτι διαφορετικό; Ψέματα συνεχώς και αντιπολιτευτικός λαϊκισμός τα προηγούμενα χρόνια, πάντα όμως με "πολύ μεράκι". Δυστυχώς οι μισοί ψηφοφόροι "τσίμπησαν" και τώρα όλοι θα πληρώσουν το μάρμαρο της επερχόμενης καταστροφικής 5ετίας.

This comment was minimized by the moderator on the site

3,5 μήνες και δημοτικά συμβούλια μόνο με τηλεδιάσκεψη. Τα δια ζώσης συμβούλια αγνοούνται όταν ο νόμος απαιτεί μόνο δια ζώσης συμβούλια και κατ εξαίρεση μόνο ένα δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη τον μήνα. Και τα δημοτικά συμβούλια της Ανδρου με τηλεδιάσκεψη γίνονται με κλειστά μικρόφωνα των συμβούλων γιατί αδυνατούν να εφαρμόσουν τον κανονισμό λειτουργίας ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, απαγορεύει τα μόνιμα κλειστά μικρόφωνα και επιτρέπει την αφαίρεση του λόγου για συγκεκριμένες περιπτώσεις, οχι μόνιμα κλειστά μικρόφωνα ακόμα και στις ψηφοφορίες. Δεν ελπίζω πλέον.