ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ: Ποιος μιλά περί "στείρας" και "γόνιμης" αντιπολίτευσης;

Ο κ. Σουσούδης εκφράζει "απογοήτευση" για την "στείρα" αντιπολίτευση! Ο ίδιος έκανε "γόνιμη" αντιπολίτευση, κραυγάζοντας "μιάσματα" την προηγούμενη διοίκηση! 

Κύριε Σουσούδη,

Η αναφορά σας σε “στείρα αντιπολίτευση” υποτιμά την ουσία της πολιτικής διαφωνίας και τη θεμελιώδη δημοκρατική αρχή της διαφάνειας και της συμμετοχής. Τα τοπικά συμβούλια δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να επιδιώκουν την έγκαιρη και ανοιχτή ενημέρωση των πολιτών, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου μας. Η προσπάθεια να μετατεθεί η ευθύνη στην αντιπολίτευση ή σε όσους ζητούν διαφάνεια είναι αποπροσανατολιστική και δεν συμβάλλει στον ουσιαστικό διάλογο.

Μέσα σε τοξικό κλίμα στο ΔΣ της Άνδρου, με εμφυλιοπολεμικές και ακροδεξιές ύβρεις, έκανε "γόνιμη" αντιπολίτευση ο κ. Σουσούδης!!!

Η δικαιολογία ότι οι μελετητές δεν μπορούσαν να παρευρεθούν δεν ευσταθεί, καθώς σε μια εποχή που η τεχνολογία μας προσφέρει τόσες δυνατότητες, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν διαδικτυακά, όπως γίνεται συχνά σε παρόμοιες διαδικασίες. Επιπλέον, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και οι πολίτες θα μπορούσαν να είναι παρόντες δια ζώσης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Η επιμονή στη στοχοποίηση και η εύκολη καταφυγή σε χαρακτηρισμούς δεν προάγουν τον δημόσιο διάλογο. Αντίθετα, αποδυναμώνουν την προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων και απαξιώνουν τους πολίτες που αναζητούν λογοδοσία και διαφάνεια από τις δημοτικές αρχές. Η ουσία δεν βρίσκεται στις αόριστες κατηγορίες, αλλά στην ανάληψη ευθυνών και στην έγκαιρη και ουσιαστική ενημέρωση της κοινωνίας.

Νικόλαος Κατσίκης 
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet