ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΓΑΥΡΙΟΥ & ΜΠΑΤΣΙΟΥ: Οι μελέτες, οι κόντρες και οι παρασιωπήσεις !!!

 

ΠΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Αλιεύσαμε στο διαδίκτυο ανακοίνωση του "μη τοξικού" και "μη εχθροπαθούς" δημάρχου Θ. Σουσούδη, που στα πλαίσια του "πλουραλισμού" - όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται - δεν την έστειλε ποτέ στο Εν Άνδρω, παρά μόνο στα φιλικά του σάιτ. Έτσι νομίζει πως μάς αποκλείει από την πληροφόρηση για τα "μεγάλα έργα" που εξαγγέλλει για τα επόμενα χρόνια! Ας είναι. Ας κάνει προχωρήσει κάποια έργα αυτός κι ας αποκλείει εμάς.
Μια λεπτομέρεια: τα έργα του διπλού βιολογικού καθαρισμού τα είχε εξαγγείλει πάλι ο ίδιος στην πρώτη 5ετία του, αλλά δεν προχώρησαν ποτέ. Η μελέτη ωρίμασε μεταξύ 2020-2023. Και φτάσαμε σήμερα στη διαβούλευση. Δυστυχώς ούτε την πληροφόρηση ούτε την διαβούλευση μπορεί να κάνει σωστά, αφού αρνήθηκε την πρόταση των δύο τοπικών συμβουλίων για ενημέρωση των κατοίκων σε ανοικτές συγκεντρώσεις. Το πιο αστείο: απέκλεισε και το Εν Άνδρω από την πληροφόρηση. Λες και την "απόρρητη" ανακοίνωση του δεν θα την βρίσκαμε μόνοι μας. Σε ποιον πλανήτη συσκότισης ζει ο άνθρωπος;
 
Κατά την προσφιλή του τακτική και για να αποφύγει την κοινωνία προχώρησε σε μια τηλε-ενημέρωση για την μελέτη. Κι όποιος κατάλαβε - κατάλαβε. Με την ευκαιρία όμως ξιφούλκησε ατά των τοπικών συμβουλίων Γαυρίου και Μπατσίου κατηγορώντας τα για "στείρα αντιπολίτευση"! Αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την εχθροπάθεια του σε όσους βάζει ο ίδιος απέναντι. Τι να πούμε; Κρίμα για την Άνδρο...
 
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Των κ. Σουσούδη και Λοτσάρη για την μελέτη του βιολογικού καθαρισμού Γαυρίου και Μπατσίου:
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ

Ένα μεγάλο έργο για την Άνδρο δρομολογήθηκε. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προχωράμε αποτελεσματικά το διπλό έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων σε Γαύριο και Μπατσί. Ένα έργο πνοής και πολύ σημαντικό, απαραίτητο για την περιοχή της Υδρούσας, αλλά με ιδιαίτερες δυσκολίες τόσο γραφειοκρατικά όσο και χρηματοδοτικά, το φέραμε εις πέρας. Παρά τα εμπόδια που βάζει η αντιπολίτευση, εμείς προχωράμε υπεύθυνα και συντεταγμένα, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες.

Σήμερα έγινε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη, προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, επί του θέματος, σε απευθείας μετάδοση από το you tube του Δήμου, παρουσία όλων των ειδικών μελετητών, οι οποίοι έλυσαν με κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και με σχεδιαγράμματα, κάθε απορία. Τα τοπικά συμβούλια, ήταν ενημερωμένα πολλές ημέρες πριν αρχίσει η διαβούλευση, από τις 25 Σεπτεμβρίου, αλλά επέμεναν στην στείρα αντιπολίτευση, μαζί με εκείνους που τους καθοδηγούν πολιτικά, γεγονός απογοητευτικό. 

Από την πλευρά μας, τηρήθηκαν κατά γράμμα όλα τα προβλεπόμενα. Εχουμε υποσχεθεί να προχωρήσουμε σε έργα και η αντιπολίτευση του μηδενισμού, δεν θα μας σταματήσει. Τουλάχιστον ας σκεφτούν ότι εκτίθενται με τις παιδαριώδεις δικαιολογίες, προκειμένου να μη γίνει τίποτα. Η Υδρούσα πρέπει να αποκτήσει και θα αποκτήσει, τον δικό της “Βιολογικό” προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον του νησιού μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ. ΛΟΤΣΑΡΗ

Δημήτρης Λοτσάρης: ‘’ Ποιοι φοβούνται τους πολίτες και δεν τους ενημερώνουν για ένα σημαντικό έργο , όπως ο βιολογικός του Γαυρίου;’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ κ.Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Είμαι ο τελευταίος που θα έθετε εμπόδια σε ένα τόσο σημαντικό έργο όπως είναι το έργο του βιολογικού στο Γαύριο και στο Μπατσί. Άλλωστε η ανάγκη να δημιουργηθεί βιολογικός στο Γαύριο και το Μπατσί είχε στηριχθεί από τη δική μας δημοτική αρχή και είχε γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ταγαρά το 2022.

Η παρουσίαση της μελέτης αυτού του τόσο σημαντικού έργου έπρεπε να γίνει δημόσια, στο Γαύριο και στο Μπατσί, όπως είχαν αιτηθεί οι πρόεδροι. Να ενημερωθούν οι πολίτες, να θέσουν οι ίδιοι ερωτήματα στους μελετητές. Δυστυχώς όμως ο κ. Σουσούδης την περιόρισε σε μια τηλεδιάσκεψη χωρίς την παρουσία πολιτών, αντί να επιδιώξει να παρουσιαστεί η μελέτη σε μια ανοιχτή και δημόσια εκδήλωση με τη συμμετοχή των πολιτών.

Και επειδή τρέφεται από την τοξικότητα και την εχθροπάθεια , επιτέθηκε με χθεσινή του ανάρτηση στα τοπικά συμβούλια της περιοχής επειδή διατύπωσαν εύλογες ενστάσεις. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει είναι η συνεργασία με όλους, η συμμετοχή των πολιτών. Όλοι κάνουν αυτοκριτική, μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ο κ. Σουσούδης επέστρεψε στο Δήμο ίδιος και αδιόρθωτος.’’

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet