Ο δήμαρχος Σουσούδης προχωρά εν κρυπτώ και τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό στην Άνδρο!!!

(Όλα εν κρυπτώ στην Άνδρο. Εν κρυπτώ άλλαξε το κλειστό στο Γαύριο όπως αποδείχθηκε. Εν κρυπτώ γίνονται πληρωμές στο Λιμενικό Ταμείο όπως έχει καταγγείλει τεκμηριωμένα ο Χ. Βουραζέρης. Και εν κρυπτώ προχωρά τώρα ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός της Άνδρου! Μπορεί για κάτι από αυτά που κάνει αυθαίρετα και από μόνος του ο δήμαρχος να υπάρξει κάποια ενημέρωση ή διαβούλευση. Αυτό ρωτά η αντιπολίτευση. Αυτό ρωτάμε κι εμείς, ενώ περιμένουμε από την αντιπολίτευση να μην μένει στις διαπιστώσεις, αλλά να πάρει πρωτοβουλίες και να ενημερώσει αυτή την κοινωνία - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:  Πότε θα ενημερώσει ο κ.Σουσούδης τους πολίτες της Άνδρου για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο;

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση : 

Η μελέτη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Άνδρου ανατέθηκε το καλοκαίρι του 2023. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη ήταν στην πρώτη ομάδα των νησιωτικών δήμων  που είχε δρομολογήσει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, έχοντας υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας από το 2020.

Ο κ.Σουσούδης το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να επιβλέψει την ολοκλήρωση του με βάση τη σύμβαση αλλά και να ενημερώσει τους πολίτες. Υποτίθεται ότι μέσα στο 2024 θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις και συζητήσεις για να ενημερωθούν οι πολίτες και να κατατεθούν προτάσεις. Για λόγους που μόνο ο κ.Σουσούδης ξέρει, αυτό που επέλεξε είναι να μην υπάρξει αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση. Στις τρεις συναντήσεις που έγιναν δεν υπήρξε ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών, δεν ήταν εκεί οι μελετητές για να απαντήσουν σε ερωτήσεις ενώ δεν παρουσιάστηκε κανένας χάρτης. 

Και όμως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθορίσει το μοντέλο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης όλης της Άνδρου. Θα καθορίσει τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, τις χρήσεις γης, τους όρους  δόμησης, τις πολεοδομικές ζώνες, το οδικό δίκτυο, τα  δίκτυα και τις υποδομές και πολλά άλλα, μεγάλα και σημαντικά. Ούτε το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί μέχρι σήμερα.

Στις 20 Ιουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κ.Κυριάκος Θωμάς κατέθεσε μια συνθετική πρόταση, δίνοντας διέξοδο. Προέβλεπε καλά οργανωμένες συζητήσεις και ενημέρωση των πολιτών μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου με την παρουσία των μελετητών και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρξει μια ενιαία πρόταση βελτιωτικών παρεμβάσεων από όλους και με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών. Ο κ.Σουσούδης τα απέρριψε όλα. Αυτός ξέρει καλύτερα , οι πολίτες όμως δεν πρέπει να ξέρουν.

Σήμερα, ζητάμε έστω και την ύστατη ώρα να κάνει το αυτονόητο: να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συσταθεί μια κοινή, διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών.’’

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ξέχασες κύριε διαχειριστα να πεις ότι εν κρυπτό απλώνει σωλήνα από Στενιες για να υδροδότησει τη Χώρα για μην αναστατωθουν οι Στενιωτες και εν κρυπτό ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με τα Αποικια . Ένα τόσο μεγάλο έργο και ούτε μια φώτο στο fb!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά πριν 1 βδομάδα δεν έκανε ανοιχτές ενημερώσεις στους πολίτες;

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, μια λύση υπάρχει. Ο λαός της Άνδρου να απαιτήσει την παραίτηση του Σουσουδη από τη θέση του Δημάρχου. Να γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Γηροκομείου, να μαζευτούν τουλάχιστον 3.000 Ανδριωτες και να μην αποχωρήσουν εάν δεν παραιτηθεί ο Σουσουδης. Έλεος πια με δαυτον. Και εάν δεν το πράξει, να γίνει ντου στο Δημαρχείο. Εδώ έγινε ντου στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του Τραμπ, ας συμβεί το ίδιο και στην Άνδρο. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του...

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν προλαβαινει να τα κανει όλα αυτα!!
Τι δεν καταλαβαίνετε;;; Δεν προλάβαινε παλιότερα που ήταν νεότερος, τώρα θα τα κανει; Και με ποιο συμβούλιο;;
Ποιος ειναι ικανος απ´ όλους αυτους;;