Διάλογος με τους πολίτες για το κλειστό γήπεδο και τις ανεμογεννήτριες
Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ ή είναι το τρένο που έρχεται καταπάνω μας;
Δύο από τα μέχρι σήμερα σχόλια για τους δύο φακέλους δημοσιεύουμε ξεχωριστά δύο νηφάλιες παρεμβάσεις ώστε ο διάλογος με τους πολίτες να διευρυνθεί και να ακουστούν καλύτερα και τα δικά τους επιχειρήματα. Για το κλειστό γήπεδο και για την εν γένει πολιτική κατάσταση γράφει ο Φραγκίσκος Μ.Κ. (ΧΩΡΑ) και για τις ανεμογεννήτριες ο Θόδωρος Μανούσος (Μεσαριά-Μπατσί).
Θυμίζουμε πως μόνο ο έπαρχος ανταποκρίθηκε, παρά τις ελάχιστες αρμοδιότητες του, στέλνοντας όλη την σχετική αλληλογραφία μόλις διάβασε τα ερωτήματα στο Εν Άνδρω και τηλεφωνικά εξήγησε την σημερινή κατάσταση κρούωντας τον κώδωνα κινδύνου από την στασιμότητα που υπάρχει και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το νησί μας. Περιμένουμε πάντα απαντήσεις από τον δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου Άνδρου για το κλειστό. αλλά και για τις ανεμογεννήτριες. Γιατί αυτοί έχουν ΟΛΕΣ τις αρμοδιότητες στα χέρια τους. – Εν Άνδρω.
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Μ.Κ (ΧΩΡΑ)
Ο Δήμαρχος μας δια της παντελούς απουσίας του δημιουργεί βλάβη ως προς τον δήμο και εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε, ότι παρουσία έχει μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπου έχει γκλαμουριά και facebook...
Όλοι οι δημότες και όσοι ζούμε στο νησί και στην καθημερινότητα μας, βιώνουμε την απουσία του, αλλά και εξ ίσου καταλαβαίνουμε ότι κάθε δημοτική αρχή χρειάζεται χρόνο να εκφραστεί, να εκφράσει τη πολιτική της και να φανούν τα όποια αποτελέσματα.
Το κακό τελικά εδώ με εμάς είναι ότι πέρασαν 20 σχεδόν μήνες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την καλυτέρευση της ζωής μας δεν είδαμε παρά μόνον από ελάχιστες εξαιρέσεις.
Μέχρι τώρα πολλοί από εμάς φανατικοί θα έλεγα ψηφοφόροι του Θεοδόση, ήμασταν αρκετά επιεικείς και στηρίξαμε πολλές φορές τη δημοτική αρχή για να στηρίξουμε τον τόπο που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Οι ίδιοι όμως αναμεταξύ τους, είχαν και έχουν κόντρες και διαφορετικές προσεγγίσεις, όταν πρόκειται για κεφαλαιώδη ζητήματα και έτσι τώρα έχουμε φτάσει εδώ και μερικούς μήνες, στο απόλυτο τίποτα !
Έτσι και μετά την διαφοροποίηση στελεχών του, υπάρχει μία διαλυτική τάση στους ''ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ'' που δημοκρατικά δεν είναι κακό να συμβεί, είναι πιο τίμιο και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να χωριστούν οι δρόμοι τους, αρκεί να μιλήσουν ανοιχτά στους δημότες και όχι να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους, ή το χειρότερο ακόμα, να υπάρχει από μέρους των συμβούλων μία μουγγαμάρα και λόγια πίσω από τις πλάτες του καθενός, που κάνουν πολύ μεγάλο κακό στον τόπο, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν και αυτό το βλέπουμε καθημερινά.
Κάναμε υπομονή, αλλά τώρα νομίζουμε ότι δεν έχει το δικαίωμα ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι του να σιωπούν όπως και σε αυτό εδώ το θέμα της κατασκευής ενός επιτέλους ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στο νησί.
Όχι μόνον δεν απαντούν, αλλά από τι φαίνεται λόγω έλλειψης κάποιας πρωτοβουλίας τους προτιμούν την σιωπή, αλλά αυξάνουν και την αγανάκτηση μας, στο ότι δεν κινείται κάτι σοβαρό σ’ αυτό το τόπο.
Έχουν ευθύνη απέναντι σε όλους εμάς που τους στηρίξαμε, ζητώντας από το Δήμαρχο να συντονίσει τα στελέχη του και να ασχοληθεί με τα του δήμου, ώστε να έρθει ένα μεγάλο έργο επί των ημερών του στο νησί, γιατί έτσι όπως κινούνται θα περάσουν σαν την πιο αποτυχημένη δημοτική αρχή της Άνδρου, ακόμα και αυτής της αλησμόνητου μνήμης αποτυχημένης δημαρχιακής θητείας στην ΥΔΡΟΎΣΑ, του εκλεκτού του συνεργάτη Κυριάκου Θωμά.
Θεόδωρος Μανούσος
Παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος:
Η μελέτη έγινε από την Περιφέρεια, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου, το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις ΑΠΕ στην Ελλάδα. Το κάθε κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ποσοστό συμμετοχής στην Προσπάθεια της Ευρώπης για τη χρήση των ΑΠΕ και επομένως την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
Η Μελέτη είναι η μοναδική ευκαιρία για κάθε περιοχή/χώρα είτε να αρνηθεί (εξηγώντας τους λόγους) είτε να θέσει προϋποθέσεις (δηλαδή μέχρι ΧΧΧ MW στην Άνδρο, ΖΖΖΖ MW στην Τήνο...) προκειμένου για να αποδεχτούν ΑΠΕ.
Το Αιολικό Δυναμικό που προβλέπεται για την Άνδρο είναι μεγαλύτερο και από αυτό της Δυτικής Μακεδονίας, ξεπερνώντας το 100% του νησιού. Πηγαίνετε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (http://www.rae.gr/geo/) και επιλέξτε την καρτέλα "Πυκνότητα Αιολικών Εγκαταστάσεων) και δείτε ότι η Άνδρος με άλλες δύο περιοχές ξεπερνούν το 100% πυκνότητας. Τέρμα ο χώρος για ανθρώπινη δραστηριότητα. Με λίγα λόγια ΟΡΓΙΟ.
Δυστυχώς η Άνδρος ήταν Απούσα κατά τη σύνταξη των κανόνων και περιορισμών που τέθηκαν για το νησί.
Η Απουσία Διαμαρτυρίας, ή Άρνησης ή Αποδοχής των ΑΠΕ υπό προϋποθέσεις για την Άνδρο, σημαίνει ότι Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει ένα νησί με μεγάλο αιολικό δυναμικό χωρίς αντιδράσεις ή περιορισμούς προς εκμετάλλευση. Εμπάτε σκύλοι αλέστε...
Οι εικονικές διαμαρτυρίες δυστυχώς δεν έχουν ούτε σάρκα αλλά ούτε και οστά στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνο η Συγκεκριμένη Μελέτη που συντάχθηκε για την Ελλάδα και από την οποία είμαστε απόντες.
Σημείωση:
Ο Πίνακας με τις καλύψεις που δημοσιεύεται παραπάνω για τα Αιολικά Πάρκα, λέει τα εξής:
ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ % ΚΑΛΥΨΗ
ΑΝΔΡΟΥ Δ. ΑΝΔΡΟΥ 32,08%
ΑΝΔΡΟΥ Δ. ΚΟΡΘΙΟΥ 42,73%
ΑΝΔΡΟΥ Δ. ΥΔΡΟΥΣΑΣ 100,02%
Δηλαδή με μια Υδρούσα, με 100% Κάλυψη για Αιολικά Πάρκα και με ένα ΧΥΤΥ, θεωρείτε ότι θα εξακολουθήσει να αποτελεί Τουριστικός Προορισμός;
ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Πείτε ότι γνωρίζετε ή ότι λέει η ...καρδιά σας!
Ευχαριστώ!