Διαμαρτυρίες αναγνωστών για το παρκινγκ και το νερό στο Γαύριο

Τι γίνεται με το πάρκιγκ στο Γαύριο;

 

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Καλημέρα κ. Μπασαντή,

Παρακολουθώ το αξιόλογο έργο της ενημέρωσης για την Άνδρο που κάνετε με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία για το νησί μας, είμαι και εγώ Ανδριώτης από μητέρα (το γένος Εξαδακτύλου). Στο Απροβάτου βρίσκεται το σπίτι μου.

Επισκέπτομαι την Άνδρο πολύ συχνά περίπου 2 φορές το μήνα τους χειμερινούς μήνες και πολύ πιο συχνά τους καλοκαιρινούς λόγω και του επαγγέλματός μου, είμαι καθηγητής, αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα, λόγω της συχνότητας έχω αφήσει αυτοκίνητο στο νησί που το παρκάρω στο Γαύριο.

Στην αρχή το άφηνα στο δημοτικό παρκινγκ (ο θεός να το κάνει βέβαια δημοτικό παρκινγκ) όμως το βρήκα βανδαλισμένο 3 φορές (κλεμμένα φανάρια, κλοπή καθρέφτη, αφαίμαξη βενζίνης) και αποφάσισα να το αφήνω σε κάποιους δρόμους και όχι στο λιμάνι που απαγορεύεται βέβαια.

Τις τελευταίες φορές το άφηνα πλησίον της εκκλησίας του Αγ.Νικολάου κοντά στο παλιό δημοτικό σχολείο Το Μάιο όμως διαπίστωσα ότι έχουν τοποθετηθεί πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης τις οποίες και σας στέλνω και ότι επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους!!!! Λες και είμαστε στο Κολωνάκι! Σμειωτέον ότι οι πινακίδες δεν ανέγραφαν απόφαση δημοτικού συμβουλίου όπως βέβαια και οι υποτιθέμενοι μόνιμοι κάτοικοι δεν είχαν ειδικά καρτελάκια του μόνιμου κατοίκου.

Ψάχνοντάς το λίγο και ενώ είχε βγει και ένας "μόνιμος κάτοικος" που όμως όπως μου ομολόγησε μένει στο Αιγάλεω και έρχεται στην Άνδρο συχνά και είναι γνωστής οικογενείας του Γαυρίου, το επίθετο με πολλούς ψηφοφόρους (στη διαθέση σας αν το θέλετε). Μου είπε ότι αυτοί την έβαλαν γιατί δε βρίσκουν να παρκάρουν τα δικά τους αυτοκίνητα!!

Εγώ βέβαια το πάρκαρα και όταν γύρισα σε 15 ημέρες μου είχαν τρυπήσει 2 λάστιχα!! Έμαθα λοιπόν ότι υπεύθυνη γι' αυτό είναι η αντιδήμαρχος κα Μαμάη, την οποία και πήρα τηλέφωνο και μου επιβεβαίωσε την τοποθέτηση των πινακίδων. Στη διαμαρτυρία μου βέβαια ότι δεν έχει απόφαση είπε ότι πήρε απόφαση το τοπικό συμβούλιο και μετά θα το περάσει δημοτικό συμβούλιο! Εγώ διαμαρτυρήθηκα μιας και ψηφίζω στην Άνδρο και είμαι δημότης. Άρα πρέπει να βάλει και στο δικό μου σπίτι στο Απροβάτο πινακίδα γιατί και εγώ πολλές φορές δε βρίσκω να παρκάρω μου είπε θα το εξετάσει.

Νομίζω μετά από όλα αυτά έχετε καταλάβει το μέγεθος της παρανομίας που έχει γίνει και γι' αυτό απευθύνομαι σε εσάς μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάποια άκρη γιατί μόνο αν δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα μπορεί να κινηθεί κάτι στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ είμαι στη διάθεσή σας για κάθε άλλη πληροφορία

Άγγελος Σταθόπουλος & Ευθυμία Μπακογιάννη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΦΕΙΔΑΚΗ

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σχετικά με την παραπάνω διαμαρτυρία που είδα μετά την ανάρτηση σας: ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε κυκλοφοριακή ρύθμιση (βλέπε πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης κλπ), για να τοποθετηθούν οι ρυθμιστικές πινακίδες οφείλει ο Δήμος αφού το εγκρίνει το Δημοτικό Συμβουλιο να το εγκρίνει και η Περιφέρεια και όταν βγει ΦΕΚ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Πως χρεώνουν και πληρώνουν το νερό στο Γαύριο;

 

Μιχάλης Φειδάκης

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Αγαπητέ καλημέρα.

Έχω να σου παραθέσω δύο προβλήματα που αντιμετώπισα με το Δήμο Άνδρου:

  1. Έλαβα τρεις ατομικές ανακοινώσεις σχετικά με την ύδρευση του ακινήτου μου οι οποίες έχουν ημερομηνία κατανάλωσης από 1-1-2014 έως 30-6-2015 μοιρασμένες σε τρία εξάμηνα.

Ερώτηση: πώς μπορεί ο πολίτης να αμφισβητήσει αυτές τις διοικητικές πράξεις όταν είναι παρελθόντων ετών και τι μπορεί να αποδείξει; Ο Δήμαρχος παραβαίνει κάθε νομιμότητα.

  1. Το Νοέμβριο όταν είχα έρθει στο νησί πήγα στο Γαύριο να πληρώσω τα τρία εξάμηνα με κάρτα τραπέζης μου είπε η υπάλληλος ότι ήταν χαλασμένο το μηχανάκι. Την Παρασκευή που πήγα για δεύτερη φορά για το ίδιο μου ξανά είπε η υπάλληλος ότι είναι χαλασμένο.

Ενημερώστε το Δήμαρχο ότι αυτό και μόνο συνιστά παράβαση καθήκοντος. Δεν μπορεί το κράτος, με νόμο, να ζητααπο όλους να έχουν μηχανάκια και ο Δήμος της Άνδρου να μην υπακούει.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Μιχάλης Φειδάκης

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Το Εν Άνδρω δημοσιεύει τις δύο επώνυμες επιστολές των αναγνωστών του από το Γαύριο ώστε να τις λάβουν υπόψη οι αρμόδιοι. Θα επικοινωνήσουμε και με την αντιδήμαρχο Γαυρίου Νίκη Μαμάη και θα ζητήσουμε κάποιες απαντήσεις στα ζητήματα που θέτουν οι αναγνώστες. Και θα επανέλθουμε στο θέμα.

Κατά τα άλλα από τα παραπάνω είναι μάλλον προφανές πως η σημερινή διοίκηση Σουσούδη-Πολίτου αυτοσχεδιάζει ερασιτεχνικά σε πολλά ζητήματα χωρίς να ρωτά ή να χρησιμοποιεί ειδικούς. Η άποψη τους «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» φανερώνει απίστευτη και ασύγγνωστη άγνοια. Οι ερασιτέχνες της πολιτικής χρησιμοποιούν σε θέματα διοίκησης τους επαγγελματίες υπαλλήλους της διοίκησης ή επαγγελματίες συμβούλους. Πέρασαν 4 χρόνια και ΔΕΝ το έμαθαν...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπαρχει καποιος καλοκαιριατικα να μας πει γιατι δεν μαζευονται τα σκουπιδια απο τη παραλια του Αγιου Πετρου και γενικα στο Γαυριο?
Τους καδους γιατι τους μαζεψαν?
Για να μη περαμε σκουπιδια?
Η εξαφανισμενη αντιδημαρχος Γαυριου ακουει?
Ο βαψοπαγκακιας προεδρος Γαυριου ακουει?
Ο πανηγυριτζης δημαρχος ακουει?
Απο τον Δημο ακουει κανεις?
Ερχονται εκλογες και τοτε θα τα πουμε μια και καλη με τους ανευθυνους αιρετους της Υδρουσας
Αγανακτηση και αηδια πια

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπαρχει καποιος καλοκαιριατικα να μας πει γιατι δεν μαζευονται τα σκουπιδια απο τη παραλια του Αγιου Πετρου και γενικα στο Γαυριο?
Απο τον Δημο ακουει κανεις?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ
ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΦΑΝΤΗ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ ΝΙΚΗ ΜΑΜΑΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ
ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΛΑΣ.
Ο ΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΚ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΠΗΥΔΗΣΑΜΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε παιδιά ένας εισαγγελέας για τις τεράστιες ελλείψεις στην αποκομιδή σκουπιδιών δεν υπάρχει να τους τραβήξει τα αυτιά ? ?
Ο λεγόμενος Πρόεδρος του Γαυρίου, ελλείψει άλλου συμβούλου, προκλητικά βάζει λάμπες και φωτιστικά στο σπίτι του κοντά, με καλώδιο που θα καεί άνθρωπος.
Έβαλε φωτιστικό από το Λιμενικό Ταμείο στο στενό του σπιτιού του, παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα και κάνει ρουσφετακια σε όποιους του πούνε " μπράβο ρε Πρόεδρε "... μιλάμε για εποχή του 1960.
Κάποιοι να επέμβουν η να μας κάνει την χάρη να παραιτηθεί γιατί ακόμη και με τα ρουσφετακια γίνεται επιζήμιος για το σύνολο του Γαυρίου.

This comment was minimized by the moderator on the site

KYΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4.5 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ‘’ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΥΡΙΟΥ’’ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ...ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ.
ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ.
ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΛΕΝΕ, ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΕΛΑΔΕΣ.
ΚΑΙ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΜΠΕΛΑΔΕΣ, ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ‘’ΒΑΡΔΥΑΣ’’ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ.
ΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ‘’ΖΟΚΛΕΡ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ’’ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ, ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΑΓΙΚΗ, ΜΙΑ ΕΙΚΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ .
ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΥΤΟΝ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ,ΤΗΝ ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΗΑΜΡΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ, ΘΙΑΧΝΕΙ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΛΑΜΠΕΣ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ,ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΖΟΥΝΕ ΕΔΩ Ή ΑΠΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ?

This comment was minimized by the moderator on the site

O σχολιαστής '' Μάριος Προμότης'' πολύ σωστα επισημαίνει για τον δρόμο αυτό απο την αρχή του λιμανιού μέχρι το τέλος του και απλά υπενθυμίζω, ότι λέγεται ''βαρδυα'' γιατί έτσι τον ξέρουν όλοι οι ντόπιοι.
ΝΑΙ λοιπόν είναι τριτοκοσμικό, τραγικό, προσβλητικό, για τον καθε τουρίστα, να προσπαθεί να ελιχθεί και να φτά σει στο τουριστικό του κατάλυμμα, μέσα απο τις ρόδες των αυτοκινητων ,μέσα απο τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων που '' πάνω-κάτω'' προσπερνούν ! !
Η κατάληξη τους είναι απ' ότι ρωτούν να μάθουν διασχίζοντας κατά 95% το τουριστικό συγκρότημα ΟΣΤΡΙΑ.
ΚΑΙ καλά αλλά δεν θα έπρεπε τουλάχιστον οι ιδιοκτήτες του ΟΣΤΡΙΑ να έπαιρναν τους δικούς τους πελάτες απο το κυρίως λιμάνι με κάποιο δικό τους μέσο,ώστε να μην πνίγονται οι ίδιοι οι πελάτες τους, μέσα στο καυσαέριο και τον επικίνδυνο αυτό δρόμο ?
Πρόκειται απ' οτι μαθαίνουμε για νεαρά παιδιά που έχουν υπό την ιδιοκτησιά τους, το πανέμορφο αυτό συγκροτημα, αλλά θα έπρεπε ταυτόχρονα να το δούν και αυτό ?
ΟΙ ίδιοι δεν γίνεται να μην ξέρουν το ολο προβλημα και πολύ περισσότερο να μην ξέρουν, ότι η ανύπαρκτη τοπική κοινότητα και ο ίδιος ο Δήμος κοιμούνται τον ύπνο το βαθύ ??
Πρωτοβουλίες χρειάζονται, αλλοιώς φίλοι μου κάθε χρόνο θα πηγαίνει το νησί μας, όλο και πιό πίσω .
Μην μας ενθουσιάζει τώρα ο πολύ κόσμος και οι αντοχές που επιδεικνύουν σε όλα όσα περνάνε για να φτάσουν στο τελικό τους προορισμό και το ξενοδοχείο που επέλεξαν,
Γιατί ένα είανι σίγουρο, ότι ναί, μπορεί , τώρα να έχουν κλεισει τα δωμάτια τους και να μην μπορούν να κάνουν αλλοιώς, αλλά τέτοια ταλαιπωρία μέσα σε έναν επίκινδυνο δρόμο δεν θα την ήθελαν, είναι σίγουρο, που να το φανταστούν και οι ίδιοι ?
Και μπορεί κάποιος να πεί, μά καλα οι ιδιώτες θα αντικαταστήσουν τον Δήμο και τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες ?
Αλλά δυστυχώς, εαν δεν κάνουμε εμείς όλοι κατι, μην περιμένετε προκοπή ! !
Κύρια Κατερίνα - παραθερίστρια στο νησί εδώ και 30 χρόνια. Λιόπεσι - Γαυρίου Ανδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Γαύριο: η βιτρίνα της Άνδρου!!!
26 Φεβρουαρίου 2016

«Ποια είναι η βιτρίνα της Άνδρου; Δεν είναι το Μπατσί, δεν είναι η Χώρα, δεν είναι το Κόρθι! Είναι το Γαύριο αγαπητέ μου. Το Γαύριο βλέπουν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες κρεμασμένοι στις κουπαστές των καραβιών που πιάνουν Άνδρο και συνεχίζουν.

Έκανε μια στάση και συνέχισε:

- «Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Και τι βλέπουν όλοι αυτοί; Ένα απέραντο παρκινγκ. Αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα. Χειρότερα από το Παγκράτι. Και γύρω-γύρω δεκάδες μαγαζιά με νάυλον, τραπεζοκαθίσματα ετερόκλητα, πέργολες και σκιάστρα ο καθείς και το έργο του. Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει αισθητική.
Τι κοστίζει ένας κανονισμός ώστε να διαμορφωθεί σταδιακά μια ενιαία και καλαίσθητη εικόνα;
Έμεινε για δύο λεπτά σιωπηλός. Και συνέχισε:
«Τι θα σκέφτονται όλοι αυτοί; Αλλά και αυτοί που θα κατέβουν περπατάνε σε μια κατεστραμμένη προβλήτα και μετά ανάμεσα σε αυτοκίνητα. Που να κάτσουν; Πίσω από νάυλον, κάτω από ετερόκλιτες πέργολες, μπροστά σε προσόψεις με αταίριαστα χρώματα. Που να περπατήσουν; Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο από την πλευρά των καταστημάτων.
Εδώ σταμάτησε και για λίγο την θάλασσα. Μετά συνέχισε θλιμμένα: «Τον αγαπώ αυτό τον τόπο. Έρχομαι από παιδί. Εδώ γεννήθηκαν οι παππούδες μου. Εδώ είναι οι φίλοι μου. Και για να γίνει έργο δεν θέλει πολλά χρήματα. Μεράκι θέλει. Να μαζέψουν οι υπεύθυνοι τα καταστήματα της παραλίας και να τους προτείνουν ένα καλαίσθητο σχέδιο. Να ομορφύνουν τα πεζοδρόμια…
Πέργολες, ο καθείς και το έργο του. Νάυλον, χωρίς αρχή και τέλος. Πεζοδρόμια ανύπαρκτα μπροστά στα καταστήματα.
Εκεί σταμάτησε κοιτάζοντας την θάλασσα. Γύρισα και του είπα: «Γράψτα! Γράψτα να τα διαβάσουν οι διοικούντες την Άνδρο και οι κάτοικοι του Γαυρίου.
Δεν μπορώ. Δεν έχω διάθεση. Γράψτα εσύ για μένα. Εγώ στα είπα.
Προχωρήσαμε προς ένα καφέ. Κάπου εκεί κατέληξα πως μερικά πράγματα δεν θέλουν χρήματα. Χρειάζονται σχεδιασμό και μεράκι από τους αρμοδίους του τουρισμού και του πολιτισμού και συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους. Κράτησα, λοιπόν, τον μονόλογο του Δημήτρη σε μια άκρη της σκέψης. Και σήμερα το πρωί που σκεφτόμουν το Γαύριο από όπου έφυγα προχτές και το Γαύριο που θα φτάσω μεθαύριο κάθισα και τα έγραψα: Για τον Δημήτρη. Για τους Γαυριώτες. Για τους Ανδριώτες. Για όλους εμάς που περνάμε όλη τη ζωή αδιάκοπά από το Γαύριο. Για τους χιλιάδες επισκέπτες της Άνδρου. Και το κυριότερο για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο που από τα καταστρώματα και τις κουπαστές των πλοίων βλέπουν αυτή την εικόνα, που είναι η βιτρίνα της Άνδρου…

Αλήθεια, βλέπει κανείς άλλος αυτή την εικόνα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκεινο που θαυμαζω στο Γαυριο και δινω συγχαρητηρια σε ολους ανεξαιρετως αρχοντες του νησιου ειναι το στενο δρομακι που περνα μπροστα απο το κοινοτικο καταστημα του Γαυριου ...
Καλωδια ρευματος να κρεμωνται σαν αποκριατικες γυρλαντες πολυ χαμηλα, ανυπαρκτο πεζοδρομιο και γεματο χορταρια, ανυπαρκτος φωτσμος, μια παιδικη χαρα που μαλλον το μονο που θυμιζει παιδικη χαρα ειναι το ονομα της, παρκαρισμενα αυτοκινητα στην παιδικη χαρα, σημανση ανυπαρκτη ....
Και το πιο ωραιο να βλεπεις τουριστες να προσπαθουν να μεταφερουν τις βαλιτσες με τα ροδακια μεσα σε αυτον τον επιγειο παραδεισο.
Εαν ημουν ενας απο αυτους θα αναρωτιωμουν σε ποιο νησι εμπλεξα θεε μου... τι διακοπες θα περασω ? Και βεβαια να μην ξεχναμε οτι απο αυτο το στενο δρομακι περνουν ΟΛΟΙ οι επιβατες των πλοιων τοσο οι ντοπιοι οσο και οι τουριστες. Και φυσικα και οι τοπικοι αρχοντες ! Μα τοσο πολυ το εχουν συνυθησει που δεν βλεπουν την απολυτη καταντια του ????
Αιδως ανευθυνοι του δημου Ανδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

ειναι για πολλά γέλια η τοπική κοινοτητα Γαυρίου κύριοι. ανύπαρκτη στα μεγάλα ζητήματα του Γαυρίου.
ανύπαρκτη σε όλα και τραγική η διαχείριση των θεματων που απασχολούν έντονα το Γαύριο.
αντλίες αγωγού λυμμάτων στον αέρα, έλλειψη νερού και απαράδεκτα κλεισίματα της υδροδότησης, λένε, για να έχουμε, όποτε θέλουν και οποτε αυτοί αποφασίσουν, χωρίς να σκέφτονται σπίτια και τουριστικές επιχειρήσεις. όλα στο πόδι.
σκουπίδια απλωμένα παντού .
και το κορυφαίο, ενώ ήταν μαζεμένα σε ένα μικρό τμήμα του οικοπέδου στο παλιό πάργνικ στο χώρο κοντά στο 5χ5, πηγε ο τραγικός λένε Πρόεδρος, ένα ςκύριος που βρέθηκε στη θέση αυτή, γιατί όλοι παραιτήθηκαν και δνε υπήρχε άλλος κια ήρθε λένε να κάνει τον Πρόεδρο, ο οποίος έκλεισε τον μικρό αυτό χώρο '' αναγκης'' να μένουν για λίγο μαζεμένα ---έτσι χωρίς καμμιά απόφαση -- και έβαλε τα σκουπίδια στον κυρίως μεγάλο χώρο της έκτασης γεμίζοντας με τόννους τον κυρίως μεγάλο χώρο, χωρίς καμμιά σκέψη για περιφραξη κλπ..κλπ
ελεος ποτέ θα μας αδειασουν την γωνιά οι γραφικοί αυτοί τύποι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προβλήματα στην υδροδότηση της Υδρούσας Άνδρου .
Ακουγεται αντιφατικό , ομως καταφεραν να δημιουργήσουν προβλημα και στην υδροδότηση .
Δυστυχώς και το φετινό καλοκαιρι η περιοχη της Υδρούσας Ανδρου , αντιμετωπιζει με δέος την ελλειψη επάρκειας νερού.
Σιγουρα το προβλημα εγινε φετος εντονο λογω της παρατεταμένης ανομβριας . Αυξημενη η τουριστικη κινηση .Η περιοχη φιλοξενει και φετος το μεγαλύτερο ποσοστο επισκεπτων του νησιού μας . Τα επαναλαμβανομενα για πολλα χρόνια λαθη , η έλλειψη σχεδιασμου αλλα και η ανικανότητα των αιρετων , μας έφεραν την λειψυδρια .
Οταν στην ευρύτερη περιοχη του Γαυρίου της Υδρουσας, απο το 2010 δεν υπάρχει καν , ενας υπαλληλος του Δημου , για να μετράει τις καταναλωσεις νερου απο τα ρολογια , ειναι λογικό να γινεται σπαταλη και υπερκαταναλωση .
Αφου ολοι γνωριζουν οτι .......(.αν πληρωσουν ) , τα χρηματα θα ειναι .....τα ιδια για ολους ανεξαρτητα απο τον ετησιο αριθμο των κυβικών νερου που καταναλωσαν !!!
( κατ' άποκοπή το ελάχιστο , σύμφωνα με αποφαση του Δ.Σ.Ανδρου ) .
Φετος πληρώσαμε με ατομικές ειδοποιησεις για το 2013-14 .( για πριν απο μια 5ετια δηλαδή ).
Κουτουράδα για μικρούς και μεγάλους . ( Γκαρσονιερες και ξενοδοχεία ! ! ! ! ).
Φυσικα ολοι οι εκλεγμενοι δημοτικοί συμβουλοι της περιοχης ,αν και τα γνωριζουν ολα αυτα , ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως . Εξυπηρετούν μονο τα τοπικα μικροκομματικά συμφεροντα .
Συνηθως , η πληρωμή τελών και οι όποιες οφειλές στον Δήμο Ανδρου , εξαργυρώνονται με την ψήφο στις τοπικές εκλογες και γιαυτο κανεις δεν εχει αντίρηση απο τους υποψηφιους σωτήρες μας , αφου οποιος διαφωνεί στο τέλος ....μαυρίζεται !
Φυσικά και οι περισσότεροι ψηφοφόροι ειναι αδιόφοροι αφου νιώθουν ''ευτυχεις'' , άσχετο αν ο Δημος μας , παει κατα διαόλου οικονομικά !
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216651426384112&;set=a.10201500733866268.1073741826.1414012902&;type=3&theater