ΠΑΡΟΣ – ΑΝΔΡΟΣ 2 – 0! Ή, όπου υπάρχει θέληση και ΜΕΛΕΤΕΣ βρίσκονται λεφτά και γίνονται έργα!
Από τα εγκαίνια του κλειστού του Δήμου Πάρου το 2017.
Είναι βαρετό να διαβάζουμε αστειότητες για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΛΕΤΗ του κλειστού γυμναστηρίου της Άνδρου. ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ υπήρξε μελέτη σε όλη την 5ετία Σουσούδη. Ότι υπήρξε ήταν ένα γενικό σκίτσο της ΓΓ Αθλητισμού (με την σφραγίδα της) σχετικά με τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του 2013! Και γενικά σχέδια της ΓΓ Αθλητισμού με τους τύπους κλειστών γηπέδων. Και ένα τοπογραφικό του χώρου. Ακόμα στην 5ετία έγινε και ένα εκτενές Τεχνικό Δελτίο (που έγινε δωρεάν προσφορά) για την κατάθεση της αίτησης χρηματοδότησης. Όμως μελέτη ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.
Για τον λόγο αυτόν το κλειστό του Γαυρίου πήγε από το ένα χρηματοδοτικο πρόγραμμα στο άλλο μέχρι που ξέμεινε στο ράφι! Χωρίς μελέτη δεν υπάρχει χρηματοδότηση κι άδικα ο κ. Σουσούδης (που μάλλον δεν κατάλαβε ποτέ την σημασία των μελετών) κουνά χαρτιά και ψάχνει για κάτι που δεν υπάρχει. Γιατί αν υπήρχε πραγματική μελέτη και πραγματική χρηματοδότηση θα την είχαν βρει και ο Γιαννίσης και ο Αδάμης και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου.
Και για να καταλάβετε την διαφορά η Πάρος πάει και για δεύτερο κλειστό. Το πρώτο το έφτιαξε το 2017 και το δεύτερο το ξεκινά το 2019. Γιατί εκεί υπήρξαν ΜΕΛΕΤΕΣ που χρηματοδοτήθηκαν. Εδώ υπήρξαν λόγια, αιτήσεις και ευχολόγια…
Αντιγράφουμε από την παριανή ιστοσελίδα
(α) ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΟΥ 2017
Από τα εγκαίνια του 2017 στην Πάρο
28 Σεπτέμβριος 2017
Επιτέλους το όνειρο της Πάρου έγινε πραγματικότητα! Εγκαινιάστηκε στη Μάρπησσα η πρώτη κλειστή Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο νησί…
Η Πάρος είχε κάθε λόγο να γιορτάσει σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, την υλοποίηση ενός οράματος που ξεκίνησε σχεδόν πριν από μια εικοσιπενταετία και που σήμερα ευοδώθηκε με μια λαμπρή τελετή εγκαινίων!
Εγκαινιάστηκε επιτέλους, η περίφημη και πολυ – αναμενόμενη κλειστή Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων η οποία κατασκευάστηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας στη Μάρπησσα της Πάρου και αποτέλεσε για πολλά χρόνια φιλόδοξο όνειρο και καρπό επίπονης και πολυπρόσωπης συλλογικής προσπάθειας.
Η Αίθουσα – κόσμημα η οποία εφεξής θα δώσει νέα ώθηση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό της Πάρου, ως έργο πνοής κυρίως για τις δραστηριότητες της νεολαίας του νησιού, έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες τις υψηλές σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται για τη λειτουργία και τη χρήση της. Και ήταν φυσικά κατάμεστη από κόσμο το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου κατά την επίσημη τέλεση των εγκαινίων της!
(β) ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ 2019
Το τυπικό σχεδιάγραμμα (κάτι τέτοιο έδειχνε και ο Σουσούδης) της ΓΓ Αθλητισμού του υπό κατασκευή πλέον νέου κλειστού γυμναστηρίου Παροικιάς που χρηματοδοτήθηκε από τον Φιλόδημο ΙΙ γιατί έγινε ΜΕΛΕΤΗ όπως αναλύεται στο δημοσίευμα...
28 Νοέμβριος 2019
Πάρος: Το νέο κλειστό Γυμναστήριο της Παροικιάς είναι πραγματικότητα!
Με την με αρ. πρωτ. 83551/22-11-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κου Τάκη Θεοδωρικάκου, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Παροικιάς» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου και χρηματοδότηση ύψους 600.000,00 €.
Η ιδέα κατασκευής ενός νέου κλειστού Γυμναστηρίου ανακινήθηκε στις 21 Ιουλίου 2016, με την 244/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με την οποία αποφασίστηκε η κατασκευή του, στη θέση «Ζευλάκι» στην Παροικιά. Έκτοτε, μεσολάβησαν άλλες δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, που αφορούσαν το αίτημα του Δήμου Πάρου προς την ΚΔΕΠΑΠ για την χρηματοδότηση του έργου και στη συνέχεια την αποδοχή του ποσού των 400.000,00 € από τo αποθεματικό της.
Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο κλειστό Γυμναστήριο και ανέθεσε στους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να εκπονήσουν τις απαραίτητες μελέτες. Η διαδικασία περιελάμβανε μελέτες, εγκρίσεις και αλληλογραφία μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου και άλλων αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως τη Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, το Πολεοδομικό Γραφείο Νάξου, τη Διεύθυνση Δασών Ν. Κυκλάδων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, τη ΔΕΔΔΗΕ κ.α.
Στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας, πολύτιμος αρωγός και συνεργάτης ήταν το μελετητικό γραφείο του κ. Βαζαίου Πετρόπουλου, ο οποίος προσφέρθηκε να συνδράμει στην όλη διαδικασία αφιλοκερδώς. Ενώ, την όλη προσπάθεια πλαισίωσαν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενεπλάκησαν άμεσα στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου, τοπικοί παράγοντες, μελετητές και άνθρωποι τοπικών αθλητικών σωματείων, κυρίως του ΑΟΠ.