Ξεκίνησαν δύο κομβικά έργα στην Χώρα
ΧΩΡΑ - ΥΔΡΕΥΣΗ
Ξεκίνησαν δύο κομβικά έργα στην Χώρα. Το πρώτο είναι αλλαγή του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που ξεκινά από την δεξαμενή της Χώρας στα Πευκάκια και φτάνει μέχρι την Καΐρειο Βιβλιοθήκη. Ο αγωγός ήταν παλιός κι έσπαγε πλέον συχνά προκαλώντας ζημιές στην περιοχή. Η αντικατάσταση του κρίθηκε αναγκαία από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιαννίση που ως παλιός δήμαρχος ήξερε το πρόβλημα και θέλησε να το λύσει οριστικά.
Η αντικατάσταση του αγωγού κρίθηκε επίσης αναγκαία ενόψει ενός μεγάλου έργου που θα ακολουθήσει και είναι η πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος από την διασταύρωση της Χώρας με τα Λειβάδια μέχρι και το Ναυτικό όμιλο, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο και επείγον από τη νέα διοίκηση που το είχε υποσχεθεί ως έργο πρώτης προτεραιότητας μιας και η άσφαλτος είχε πια διαλυθεί από τα [πολλά χρόνια κι ήταν όλο μπαλώματα.
Στη φωτογραφία οι αγωγοί που θα χρησιμοποιηθούν για την ανασκευή ακουμπισμένοι στα Πευκάκια.
Βίντεο από τις εργασίες της ύδρευσης στη Χώρα και της αποχέτευσης από τα Λειβάδια μέχρι την Χώρα.
ΛΕΙΒΑΔΙΑ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Το δεύτερο έργο είναι η σύνδεση της αποχέτευσης με των Λειβαδίων (και της Μεσαριάς) με τον βιολογικό της Χώρας και εκκρεμούσε αρκετά χρόνια. Το έργο του δικτύου στα Λειβάδια που ήταν λίαν σημαντικό το έτρεξε με ιδιωτική χρηματοδότηση ο Αλκιβιάδης Τάτος. Την μελέτη για την σύνδεση την έκανε η τεχνική υπηρεσία επί δημαρχίας Σουσούδη. Και ο Θ. Σουσούδης κατάφερε και ενέταξε το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το έργο ήταν να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019. Όμως ο πρώτο μειοδότης το εγκατέλειψε. Και έτσι η νέα διοίκηση πλέον πέρασε στον δεύτερο μειοδότη που ξεκίνησε αυτές τις μέρες.
Στόχος να συνδεθούν τα Λειβάδια (και η Μεσαριά) με τον κεντρικό αγωγό της Χώρας που πάει στον βιολογικό. Το έργο του δικτύου της Μεσαριάς είχε κάνει η διοίκηση Βάμβουκα-Θεολόγου το 2010. Από τότε περιμένει η Μεσαριά να συνδεθεί με τον βιολογικό που είχε χωροθετηθεί επί Δ. Γιαννίση το 2002 κι έτρεξε η διοίκηση Γλυνού-Θεολόγου το 2012.
Στη φωτογραφία οι αγωγοί αποχέτευσης που περιμένουν για να τοποθετηθούν στα Λειβάδια. Τα παραπάνω μας λένε πως πολλά δημόσια έργα περνάνε από τη μια τετραετία στην άλλη και από τον ένα δήμαρχο στον άλλο. Ιδίως όταν τα εγκαταλείπουν οι εργολάβοι. Το μέγα ζήτημα είναι να είναι οι διοικήσεις σε επαγρύπνηση και να μπορούν να τα συνεχίσουν άμεσα και αποτελεσματικά. Ορισμένα μεγάλα και σημαντικά έργα της διοίκησης Γλυνού-Θεολόγου ολοκληρώθηκαν επί διοίκησης Σουσούδη. Το ατύχημα είναι πως η διοίκηση Σουσούδη άφησε περιορισμένο αριθμό - μικρών έργων - στην επόμενη διοίκηση με αποτέλεσμα η νέα διοίκηση να πρέπει να τρέξει περισσότερο. Όμως αν δεν κάνουμε λάθος για τον λόγο αυτό και εξελέγη...
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"