Γ. Χατζημάρκος στον Χ. Σταϊκούρα: «Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα να νησιά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Χατζημάρκος στον Χ. Σταϊκούρα: «Μόνιμο, πάγιο και δίκαιο το αίτημα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα να νησιά»

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως προϋπόθεση για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας των νησιών, επανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, πλαισιωμένος από τους βουλευτές Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος, τον δήμαρχο Ρόδου και τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου,  Αντώνης Καμπουράκης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, και Μετανάστευσης, Στράτος Καρίκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ, Μανώλης Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ, Νίκος Μπόνης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου τμ. Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου τμ. Δωδεκανήσου. Κώστας Ζωγραφίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος   και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, Νίκος Τσούλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών για την πορεία της τουριστικής σαιζόν τόσο της τρέχουσας όσο και της περυσινής,  προκειμένου να γίνουν οι συγκρίσεις, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τους επόμενους μήνες, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει διεθνώς λόγω των επιδημιολογικών εξελίξεων και επισήμανε την κρισιμότητα της προώθησης του εμβολιασμού, μήνυμα που έστειλε και ο ίδιος ο Υπουργός, με την επίσκεψή του αργότερα το μεσημέρι στο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου.

Οι φορείς έθεσαν τα επιμέρους αιτήματά τους στον Υπουργό Οικονομικών, εστιάζοντας στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων, ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και του επενδυτικού κλίματος με την διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος, ανάγκης θέσπισης ρήτρας νησιωτικότητας και, φυσικά, επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Ο κ. Σταϊκούρας ανανέωσε το ραντεβού του με τους τοπικούς φορείς για τον Σεπτέμβριο, οπότε θα υπάρχουν τα στοιχεί από την πορεία τη φετινής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να γίνει μια ασφαλής και ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης και των επόμενων κινήσεων.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet