Ανεμογεννήτριες: αψιμαχίες στο ξάγναντο! Πετρέλαιο: οι πόλεμοι και τα δάκρυα του διαβόλου!

 

Το πλοίο με τις ανεμογεννήτριες για το Φραγκάκι...

Οι «οικολόγοι» και ακτιβιστές της Άνδρου και άλλων περιοχών της Ελλάδας έχουν αρχίσει εδώ και κάποια χρόνια έναν υβριδικό πόλεμο κατά των ανεμογεννητριών. Οι λόγοι αισθητικής φύσεως κυρίως. Κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει βάση αν κρίνει κανείς από την εικόνα της Νότιας Εύβοιας όπου εδώ και 30 χρόνια αναπτύσσονται στο γυμνό, έρημο και άνυδρο τοπίο τρεις γενιές διαφορετικών τύπων ανεμογεννητριών χωρίς σχέδιο. Η εικόνα δεν είναι θελκτική. Όμως η ανάγκη για ενέργεια είναι πραγματική.

Πως μπορούν άραγε να συνδυαστούν ο σωστός σχεδιασμός με μια σωστή εικόνα; Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα στην Άνδρο και στην Ελλάδα. Και πως δεν θα επαναληφθεί η εικόνα της Νότιας Εύβοιας; Στην Άνδρο την ανεμόεσσα έχουν εγκριθεί  δύο περιοχές για ανεμογεννήτριες: στο Καλυβάρι-Καμπανό και στο Στενό. Και οι δύο περιοχές είναι ερημικές, άνυδρες και σχεδόν ακατοίκητες. Ο αέρας και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν κανενός είδους οικισμό στην διάρκεια των αιώνων. Μόνο κτηνοτροφία μπόρεσε να αναπτυχθεί υποτυπωδώς.

Η προβλήτα στην ερημική παραλία και βιομηχανική περιοχή - λόγω ΔΕΗ - στο Στενό, όπου αποβιβάζονται οι Α/Γ...

Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών είναι η πρώτη στην ιστορία τους μορφή ανάπτυξης. Κάτι που αντιλαμβάνονται και οι λιγοστοί κάτοικοι τους που τις καλοδέχονται. Όμως δεν τις καλοδέχονται κάποιες ομάδες από έποικους και ντόπιους που είναι εξαιρετικά αρνητικοί σε κάθε αλλαγή. Ακόμα και αυτής που δεν βλέπουν. Εξαιρετικά αντίθετοι σε κάθε τεχνολογική εξέλιξη στο νησί ή και στην ζωή. Επιλεκτικά οικολόγοι αρνούμενοι την κλιματική αλλαγή και πριμοδοτώντας εμμέσως πλην σαφώς τον λιγνίτη και το πετρέλαιο.

Ο χώρος εγκατάστασης της 5ης ΑΓ στο Φραγκάκι. Τοπίο έρημο και άνυδρο. Για ποια τουριστική ανάπτυξη έγραφε ο "οικολόγος" κ. Μαβής σε άρθρο του; Για ποια περιπατητικά μονοπάτια λέει η κ. Καραγιάννη; Ελπίζουμε να μην απαντήσουν στα απλά δημόσια ερωτήματα μας πάλι με εξώδικα και μηνύσεις...

Δεν δέχτηκαν ποτέ κανένα διάλογο για τις δύο απόμακρες περιοχές που έχουν επιλεγεί. Ίσως γιατί έγιναν αιτήσεις και σε κεντρικές περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους και μοναδικής θέασης. Αιτήσεις όμως που απορρίφθηκαν ή ποτέ δεν εγκρίθηκαν και δεν πρέπει να εγκριθούν. Όμως για τις δύο περιοχές στα άκρα του νησιού οι αντιδρώντες δεν άκουσαν ποτέ τα επιχειρήματα των τεχνολόγων και των κατοίκων. Δεν προσμέτρησαν ποτέ κανένα όφελος στα ανταποδοτικά για το νησί και τις μικρές ημι-εγκαταλειμμένες τοπικές κοινότητες των δύο άκρων του νησιού. Δεν άκουσαν καν τις εδώ και χρόνια την διοίκηση και των μετριοπαθών που βλέπουν τα προβλήματα υπανάπτυξης και εγκατάλειψης των άκρων του νησιού και επέτρεψαν την ανάπτυξη ανεμογεννητριών εκεί. Το χειρότερο οι αντιδρώντες φτάνοντας στην εμμονή κατηγορούν τους πάντες για «ιδιοτέλεια», για «χρηματισμό», για «κακοήθεια» και τόσα άλλα συκοφαντικά, αναπόδεικτα και ανήκουστα.

Μόνοι «ιεραπόστολοι» μιας «άλλης οικολογίας» είναι αυτοί! Αυτοί είναι οι «νέοι σωτήρες»! Η δική τους ατέρμονη και ενίοτε χωρίς έρμα επιχειρηματολογία δεν δέχεται αντιρρήσεις. Μιλούν για «ιδιωτικές εταιρείες» και «ιδιωτικά κεφάλαια»! Κατακεραυνώνουν τους «ιδιώτες επενδυτές» των ανεμογεννητριών. Εξαπολύουν μια απίστευτη προπαγάνδα καταστροφολογίας σε όλο το νησί. Όποιος δεν τους ακολουθεί είναι «άθλιος». Όποιος προτείνει διάλογο για το ποιες περιοχές πρέπει και ποιες δεν πρέπει να δεχτούν ανεμογεννήτριες δέχεται την απίστευτη επιθετικότητα τους.

Απλώς να αναφέρουμε πως ο Ν. Αυγουστής του "Save Andros' εξύβρισε χυδαιότατα τον διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ κατά την αποβίβαση των 3 ανεμογεννητριών της ΕΝΤΕΚΑ για το Καλυβάρι με φράσεις απίστευτες παρουσία 120 εξ αυτών και όλου του λιμενικού σώματος. Και 30 εξ αυτών χειροκροτούσαν μανιωδώς!!! Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ δεν έκανε μήνυση σε εκείνη την χυδαιότητα. Θεώρησε πως ήταν έκφραση μιας πολιτικής αθλιότητας και απλώς την κατήγγειλε δημόσια.

 

Όμως δύο εκ των παρόντων εκεί ακτιβιστών οι Α. Μαβής και Ο. Καραγιάννη και ένα Κέντρο Έρευνας για την Άνδρο. που έχει η δεύτερη έστειλαν και εξώδικα και έκαναν μήνυση στον διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ αργότερα για… εξύβριση!!! Για όσα πληροφοριακά και ως προσεκτική έκφραση γνώμης καταγράψαμε από τις κινητοποιήσεις της εποχής!!! Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Άλλοι βρίζουν χυδαία και απειλούν και άλλοι μηνύουν τους υβριζόμενους και απειλούμενους!!! Άραγε σε τι διαφέρει ο φασισμός και ο σταλινισμός (όπως έγραψε αναγνώστης μας) από όσα απίθανα συμβαίνουν και από όσες αντιστροφές της πραγματικότητας επιχειρούν μερικοί στο νησί;

Το ότι έχουν απομονωθεί στο νησί το κατέγραψε και η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis όπου το 70% της Άνδρου ήταν υπέρ των ΑΠΕ και μόνο το 26% κατά. Το οποίο 26% βέβαια δεν είναι υπέρ όλων αυτών των ακροτήτων. Την αρνητική πορεία τους κατέγραψε και η πορεία των κινητοποιήσεων τους κατά των ανεμογεννητριών στα άκρα του νησιού μας που ήταν φθίνουσα. Ξεκίνησαν 150-170 άτομα να κλείνουν το λιμάνι για να μην κατέβουν ανταλλακτικά της ΔΕΗ!!! Όλοι αυτοί πρώτα βγήκαν στην κάμερα της ιστοσελίδα τους και διατράνωσαν την αγωνιστικότητα τους!!! Και μετά κρύβονταν για να μην τους κάνει μήνυση το λιμεναρχείο γιατί έκλεισαν το λιμάνι!!! Τέτοια αγωνιστικότητα!!! Συνέχισαν 120-150 άτομα να επιχειρούν να μπλοκάρουν τις 3 ανεμογεννήτριες της ΕΝΤΕΚΑ στο Καλυβάρι και να μας βρίζουν χυδαία.

Οι τρεις ανεμογεννήτριες στο ερημικό τοπίο Καλυβάρι-Καμπανός...

Και κατέληξαν στις ατομικές αντιδράσεις τεσσάρων ακτιβιστών στο Φραγκάκι: ανάμεσα τους και οι Α. Μαβής και Ο. Καραγιάννη για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία όπως είπε ο υφυπουργός απαντώντας στον Κ. Αρσένη στην Βουλή. Και τέλος έφτασαν στην μηδενική παρουσία τους και σε αποσπασματικές διαμαρτυρίες κάποιων σε μερικά ΜΜΕ εξ αποστάσεως για την έλευση των ανεμογεννητριών στο Φραγκάκι. Τους έμεινε όμως των κ. Μαβή και Καραγιάννη ως γινάτι τα εξώδικα και η μήνυση μιας αυτοδιαψευδόμενης «οικολογίας» κι ενός εκφοβιστικού ακτιβισμού. Αλλά και μερικές "ηρωικές" αψιμαχίες στο ξάγναντο. Έμειναν και μερικές ανώνυμες καταγγελίες στο διαδίκτυο με φωτογραφία από παραλία στη Σέριφο στην οποία αναφέρεται... στις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο!!!… 

 

Μιλάνε για παραλία που "θα γίνει απόβαση Α/Γ στην Άνδρο" και βάζουν αμμώδη παραλία... στη Σέριφο!!! Ποιος θα τους στείλει εξώδικο; 

Απέναντι σε όλο αυτόν τον «αντικαπιταλιστικό οίστρο» μιας αυτοδιαψευδόμενης «οικολογίας» και στο υπερβολικό «ανάθεμα» κατά εταιρειών περιορισμένου μεγέθους υπάρχουν οι παγκόσμιοι πόλεμοι του πετρελαίου. Υπάρχουν τα παγκόσμια συμφέροντα ελέγχου της ενέργειας σε στεριές και θάλασσες. Υπάρχουν οι επενδύσεις όχι 20 ή και 40 εκατομμυρίων ευρώ σε ανεμογεννήτριες, αλλά δεκάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο πετρέλαιο. Όλα αυτά κάνουν πως δεν τα βλέπουν οι «οικολόγοι» και οι ακτιβιστές του ξάγναντου και του ανώνυμου διαδικτύου. Τους αφιερώνουμε το παρακάτω κείμενο του αριστερού Πέτρου Παπακωνσταντίνου γραμμένο το 2007 στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τους πόλεμους αιματηρούς και οικονομικούς του πετρελαίου. Για τους οποίους οι «ιδεολόγοι» και "ανιδιοτελείς" των εξωδίκων και εμμονικοί της πολιτικής των μηνύσεων δεν δίνουν δεκάρα. Γι' αυτούς ο κόσμος είναι ότι αυτοί ορίζουν και περιορίζουν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

Πετρέλαιο: Η κατάρα της Ιστορίας και τα δάκρυα του διαβόλου

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2007

Πόσοι πόλεμοι και αίμα έχει τρέξει και πόσο χρήμα έχει ξοδευτεί για πόλεμους του πετρελαίου; Και πόσοι πόλεμοι δεν έχουν γίνει και πόσο ελάχιστο συγκριτικά με το πετρέλαιο χρήμα έχει ξοδευτεί για τις ανεμογεννήτριες; Όταν κάποιοι μιλάνε για ενέργεια και την ανάγκη γι' αυτή απλώς ας βάζουν λίγο το μυαλό τους να σκεφτεί τι λένε...

Η κατάρα της ιστορίας

Αίμα στις αρτηρίες της παγκόσμιας οικονομίας, το πετρέλαιο, που καλύπτει το 38% των ενεργειακών αναγκών της ανθρωπότητας, μετατρέπεται συχνά από ευλογία της Φύσης σε κατάρα της Ιστορίας. Η Σαουδική Αραβία τη γλίτωσε, το Ιράκ όχι. Στα 35 χρόνια που μεσολάβησαν, το ενεργειακό πρόβλημα επιδεινώθηκε. Οι δύο προηγούμενες μεγάλες πετρελαϊκές κρίσεις, του 1973 και του 1979, οφείλονταν σε συγκυριακούς, γεωπολιτικούς παράγοντες: η πρώτη στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο και η δεύτερη στον πόλεμο Ιράν – Ιράκ. Και στις δύο περιπτώσεις, το βίαιο σοκ διαδέχθηκε η γρήγορη εκτόνωση.

Αντιθέτως, η εν εξελίξει πετρελαϊκή κρίση είναι αποτέλεσμα μακροπρόθεσμων οικονομικών και γεωπολιτικών παραγόντων: Η αύξηση της ενεργειακής ζήτησης, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της «Μεγάλης Ινδοκίνας», των συνδυασμένων πληθυσμιακών μεγαθηρίων Κίνας και Ινδίας, είναι ασφαλώς ένας από αυτούς. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης η χρηματιστική κερδοσκοπία -τον Ιούνιο του 2006, η αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υπολόγιζε ότι το 40% της τιμής του πετρελαίου οφείλεται στον χρηματιστηριακό «τζόγο» - και η εξασθένηση του πολιτικού ελέγχου της Δύσης στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.

Το κύμα των εθνικοποιήσεων στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, που ξεκίνησε από τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και τη Βολιβία, γίνεται παγκόσμια τάση, έτσι που οι μεγάλες πολυεθνικές της Δύσης (ExxonMobil, Shell, BP, Total, Chevron) να ελέγχουν σήμερα μόλις το 9% των πετρελαιοπηγών. Με αυτά τα δεδομένα, δεν διακρίνεται φως στο βάθος του ενεργειακού τούνελ…

 

Το εργοστάσιο λιγνίτη στην Κοζάνη. Μια μορφή ενέργειας που πάει πίσω 200 χρόνια και μαζί με το πετρέλαιο που πάει πίσω 150 χρόνια κατάφεραν και δημιούργησαν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής που δεν αναγνωρίζουν οι αντίθετοι με την πράσινη ανάπτυξη αριστεροί του Καπάκη που μας επιτίθενται και οι "οικολόγοι-ακτιβιστές" που μας βρίζουν και ενίοτε και μας μηνύουν στην Άνδρο...    

Τα δάκρυα του διαβόλου

Στα προάστια του Μπακού, του πιο παλιού πετρελαϊκού Ελντοράντο της Ευρασίας, βρίσκεται η Μαύρη Πόλη, μια θλιβερή ζώνη εγκαταλελειμμένων πετρελαιοπηγών, όπου δεκάδες χιλιάδες ζωές βουλιάζουν στη δύσοσμη λάσπη και τη σκουριά. Εδώ, στο Αζερμπαϊτζάν, αποκαλούν το πετρέλαιο «δάκρυα του διαβόλου». Αλλού, μιλάνε για την «κατάρα του μαύρου χρυσού»: Από το 1965 μέχρι το τέλος του εικοστού αιώνα, το κατά κεφαλήν εισόδημα στις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ μειώθηκε κατά 1,3%, ενώ στον υπόλοιπο Τρίτο Κόσμο αυξήθηκε κατά 2,2%. Τα μισά μέλη του ΟΠΕΚ είναι φτωχότερα απ’ ότι ήταν το 1975.

Αντί για ευημερία και ειρήνη, πολλές χώρες με πλούσια ενεργειακά αποθέματα γνώρισαν τα τελευταία χρόνια πολέμους, γενοκτονίες και κατοχή: Αγκόλα, Νιγηρία, Σουδάν, Τσαντ, Ανατολικό Τιμόρ, Μιανμάρ και Αλγερία αποτελούν χτυπητά παραδείγματα. Η διαφθορά και η ανικανότητα των τοπικών ηγεσιών ασφαλώς παίζει τον ρόλο της. Ωστόσο, δεν είναι μικρότερης σημασίας οι αποικιοκρατικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων, από την ανατροπή του Μοσαντέκ στο Ιράν μέχρι την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα και, βέβαια, τους δύο πολέμους πατρός και υιού Μπους εναντίον του Ιράκ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχικά θα ήθελα σαν αναγνώστης να σας ευχαριστήσω που υπάρχετε, που μας ενημερώνετε καθώς και για το ότι είστε σημαντικά αντικειμενικοί ως προς την ενημέρωση που μας παρέχετε.
Αποφάσισα να γράψω γιατί ήθελα να δώσω εικόνα και απο την δική μου οπτική γωνία σχετικά με το κομμάτι του άρθρου σας με τίτλο "Ανεμογεννήτριες: αψιμαχίες στο ξάγναντο" 1) Αυτό το άρθρο το υπογράφει το "εν Ανδρω" επομένως έχει υπογραφή. Το άρθρο "Άνδρος: Μετατρέπουν παραλία σε λιμάνι απόβασης ανεμογεννητριών" το έχει αναδημοσιεύσει το "Alfavita Νewsroom"απο το "efsyn". Στο "efsyn" το άρθρο είναι επώνυμο και το έχει συντάξει ο κος Τάσος Σαράντης. Το "alfavita" το αναδημοσίευσε και προσέθεσε την δική του "πινελιά" με την άσχετη φωτογραφία. Το αρχικό άρθρο έχει πραγματική φωτογραφία της παραλίας του Στενού Άνδρου. 2) και σημαντικότερο, μέχρι τώρα κανείς δεν έχει τολμήσει μεταξύ αυτών ούτε εσείς να δημοσιεύσει φωτογραφία της παραλίας Ζόργκος η οποία είναι η επόμενη υποψήφια για τοποθέτηση προβλήτας που θα χρησιμεύσει στην απόβαση ανεμογεννητριών. Δεν είμαι κατά των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Είμαι κατά της καταστροφής του φυσικού κάλλους. Είμαι υπέρ της δημιουργίας περισσότερου κάλλους που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Η παραλία Ζόργκος έχει αναδειχθεί πολλές φορές σε τουριστικούς οδηγούς ως μία απο τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο της Άνδρου. Αυτή η παραλία είναι στολίδι του νησιού μας. Πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι αιτία να επεκταθεί η τουριστική περίοδος της Ανδρου. Μέχρι πριν 5 χρόνια περίπου η τουριστική περίοδος της περιοχής άρχιζε τον Ιούλιο και τελείωνε τον Αύγουστο. Τα καταλύμματα που δημιουργήθηκαν γύρω από την παραλία καθώς και η ομορφιά της παραλίας Ζόργκος συνέβαλλαν στο να επεκταθεί η τουριστική περίοδος από Μάϊο έως τέλος Σεπτέμβρη ή και μέσα Οκτώβρη. Είναι πηγή εισοδήματος για πολλούς επαγγελματίες του νησιού και όχι μόνο της περιοχής Μακροταντάλου, όπου και ανήκει. Αναφέρετε στο άρθρο σας την περιοχή Καλυβάρι και θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι καθόλου ερημική και ακατοίκητη. Έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους και τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του Καλυβαρίου τουλάχιστον 10πλασιάζεται. Το Καλυβάρι ανήκει στην κοινότητα Μακροταντάλου όπου έχει φιλοξενησει μέχρι και τον Ράουαν Άτκινσον τον γνωστό μας Mr. Bean. Στην ίδια κοινότητα βρίσκεται και η περίφημη Ταβέρνα Κόσσης στην οποία έχουν επισκεφτεί Έλληνες και ξένοι VIP's και χιλιάδες τουρίστες μετά το μπάνιο τους στον Ζόργκο. Επειδή έχετε εικόνα της παραλίας και της ομορφιάς που προσφέρει, έχω την απορία "δεν σας πονάει" να γίνει προβλήτα απόβασης των ανεμογεννητριών? αν συμβεί αυτό, ο Ζόργκος θα μοιάζει σαν να του ρίξαμε βιτριόλη στο μισό του πρόσωπο. Δηλαδή κάτι σαν "να καταστρέψει κάποιος το μισό πρόσωπο της Μόνικα Μπελούτσι με βιτριόλη" μπορείτε να το φανταστείτε? Καταστροφή τεράστια. Ακριβώς αυτό θα συμβεί αν η μία πλευρά του Ζόργκου γίνει εξέδρα απόβασης, δυστυχώς! Αυτή είναι η αλήθεια! Θα πρέπει να το καταλάβουμε και να το δούμε κατάμουτρα. Με όλη την τεχνολογία που κατέχουμε τον 21ο αι. δεν είναι δυνατόν αντί δημιουργίας έργων κάλλους να δημιουργούμε έργα που γίνονται "κάλοι" και πονάνε αθεράπευτα. Ποιά θα ήταν η ιδανική λύση; Θεωρώ για το μεγαλύτερο καλό ανθρώπων και φύσις, διάνοιξει και οδόστρωμα στον ήδη υπάρχοντα δρόμο, πράγμα που ωφελεί τους κατοίκους, έρχεται εύκολα το ασθενοφόρο και ο ασθενής δεν πεθαίνει από το κτύπημα στον βομβαρδισμένο δρόμο, περισσότερους επισκέπτες (εισόδημα) ασφάλεια στις μετακινήσεις, λιγότερα ατυχήματα, πιο γρήγορη κ εύκολη πρόσβαση στο πανέμορφο βόρειο τμήμα του νησιού και πάρα πάρα πολλά άλλα που θα χρειαστεί να γράψω σελίδες. Επίσης πιο οικονομικός τρόπος μεταφοράς των ανεμογεννητριών! Καταλαβαίνω ότι ίσως η μεταφορά δια ξηράς έχει τον φόβο αντιρρήσεων, αντίστασης, επομένως καθυστέρησης του έργου, αλλά αυτό είναι το τίμημα όταν υποτιμούμε, υποβιβάζουμε ή αντιμετωπίζουμε με αλαζονεία ανθρώπους και φύση. Όταν η προσέγγιση είναι ανθρώπινη ο δρόμος είναι ανοικτός. Ελπίζω να το δημοσιεύσετε! Με εκτίμηση Μ.Μ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για το εκτενές και περιεκτικό κείμενο σας. Διαφωτιστικό ιδιαίτερα σε πολλά σημεία. Για τον Ζοργκο έχουμε έτοιμο πλήρες κείμενο με αναλυτικά στοιχεία. Δεν είναι του παρόντος. Αφορά μεταφορά της ΔΕΗ το 2022 ή 2023. Δεν ξέρουν πότε θα γίνει΄ Υπάρχει περίπτωση και να μην γίνει όπως μας εξήγησαν από την ΔΕΗ. Άρα δεν γράψαμε γιατί δεν υπάρχει κάτι οριστικό για την ώρα. Ακόμα να σας πληροφορήσουμε πως στον Ζοργκο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΤΑ όπως εξήγησε η ΔΕΗ.
Το γράμμα σας κρίνουμε - όμως - σκόπιμο να το δημοσιέυσουμε τις επόμενες μέρες και στο σάιτ μαζί με την απάντηση της ΔΕΗ.
Και πάλι ευχαριστούμε για την επικοινωνία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

test

This comment was minimized by the moderator on the site

70% οι Ανδριώτες υπέρ των Ανεμογεννητριών? Εάν έτσι, σιωπούμε, δημοκρατία έχουμε και μιας και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον, μόνο το μέλλον θα δείξει την τελική χρησιμότητά τους, το ισοζύγιο βρε αδερφέ!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ....
ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ....
ΟΙ ''ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ'' , ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ, ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ...
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΑΝ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙΑ, ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ,ΤΙΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ..ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΦΛΥΑΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ...
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ...
ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ...ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μαντζώρος που ήταν κατά την ανεμογεννήτριων μάλιστα είχε και δικό του μπλοκ που έγραφε με τεκμηριωμένα στοιχεία πόσο καταστροφή θα μας φέρουν οι ανεμογεννήτριες τώρα τι λέει ?
Ρωτήστε τον κ Μπασαντη μήπως μπορεί να μας εξηγήσει κάτι που δεν έχουμε καταλάβει διότι τόσα χρόνια μας είχε πείσει για την καταστροφή που επιφέρουν οι ΑΠΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαρίστως θα τον ρωτήσουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro