Το κτίριο του Επισκοπείου ήταν μια ανοιχτή πληγή που έκλεισε  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ     

Από τη δημοτική παράταξη ‘’ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ’’ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο κ. Σουσούδης , αμήχανος και με μεγάλη δυσκολία, ανακοίνωσε με ένα μικρό δελτίο τύπου στα όρια της υποβάθμισης της είδησης , ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται στη διαδικασία μετεγκατάστασης στο κτίριο του Επισκοπείου στον πεζόδρομο της Χώρας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι για να μπορεί να γίνει λειτουργικό και να ανακατασκευαστεί το κτίριο του Επισκοπείου, που ήταν ερείπιο και είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου,  εργάστηκε συγκροτημένα και αποτελεσματικά η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη. Αυτή έτρεξε όλες τις μελέτες, της διαδικασίες και συγχρηματοδότησε το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου με την ΠΝΑ.

Όλοι θυμούνται την εικόνα του κτιρίου πριν από 5 χρόνια αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Παραθέτουμε τις εικόνες του χθες και του σήμερα. Το κτίριο του Επισκοπείου ήταν μια ανοιχτή πληγή για την Άνδρο που έκλεισε. Και δεν έκλεισε μόνη της, κάποιοι ασχολήθηκαν, έτρεξαν, έφεραν αποτέλεσμα. Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει γενναιότητα, να αναγνωρίζει κανείς το έργο που έγινε , όσο και αν δεν του αρέσει.

Ο κ. Σουσούδης έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση: να συνεχίζει και να επιταχύνει έργα και δράσεις που σχεδίασε, μελέτησε  και ενέταξε σε χρηματοδοτικά προγράμματα η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη. Σε αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε κοντά του, θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την υλοποίηση αυτών των έργων αλλά και ότι θετικό κάνει η δική του δημοτική αρχή. Τα έργα άλλωστε ανήκουν στους πολίτες, για αυτούς γίνονται και για το νησί μας. 

Είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά στην Άνδρο.’’

          

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτο το θλιβερα σχολια που προσπαθουν να μηδενισουν ο,τι εγινε την προηγουμενη 5ετια ειναι το χειροτερο που μπορουσε να γινει. Ειναι επιβεβλημενη αναγκη να βγαλουν την μιζερια ολοι απο πανω τους.
Ντροπη για το νησι. Ας καθησει ο Δημος να δουλεψει πια και να προγραμματισει νεα εργα παρα να ασχολειται με το θεαθηναι…

This comment was minimized by the moderator on the site

Είσαι Γαυριωτης και το βλέπεις γκρεμισμένο????
Ή δεν ζεις στο Γαύριο και δε το βλέπεις ή δε βλέπεις γενικά!!!!
Ότι και να ναι πάντως.... κοίταξε το!!!!
....όχι το παλιό δημοτικό.... αυτό το βλέπουν άλλοι!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μας σοκάρει αν πει καμμιά φορά ότι παρέλαβε έργο…

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μας πει ο λοτσαρης και για το ιατρείο γαυριου και για το παλαιό δημοτικό γαυριου που τα γκρέμισε χωρίς βα έχει χρηματοδότηση και μελέτη
Γιατί ο λοτσαρης στη κριτική είναι πρώτος
Αλήθεια ή Γαλλίδα τι λέει ??
Που είχε χορηγήσει το ιατρείο? Και ξαφνικά το γκρέμισαν??

ΑΠΙΘΑΝΑ ΨΕΜΑΤΑ - ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δεν χρειάζεται να απαντήσει κανένας Λοτσάρης. Υπάρχουν αναρτημένα όλα στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Αλήθεια, πως μπορείτε να λέτε τέτοια ψέματα; Παραθέτουμε δύο δελτία τύπου του Δεκεμβρίου 2021 με την χρηματοδότηση και ρεπορτάζ του Ιανουαρίου 2024 από την εκκίνηση των έργων. Απλώς για να δείξουμε τα ψέματα με τα οποία ζείτε και το σανό που θέλετε να ταϊσετε τους Ανδριώτες.
1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.12.21
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η μετατροπή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο, μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ύψους 891.560,00€. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης εντάχθηκε και χρηματοδοτείται η πράξη «Αξιοποίηση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο» με το ποσό των 891.560,00 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 με την συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.
Το έργο αφορά στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό πολιτιστικές δραστηριότητες.
Πρόκειται για την ανακατασκευή του υπάρχοντος συγκροτήματος και την προσθήκη νέων κτισμάτων, με σκοπό τη δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης που θα εξυπηρετήσει τις πολλαπλές και αυξανόμενες ανάγκες ενός Πολιτιστικού Κέντρου.
Το έργο θα συμβάλει στην προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, στην προαγωγή του πολιτισμού και των εθίμων, θα φιλοξενεί δράσεις πολιτιστικών συλλόγων, μονίμων κατοίκων και επισκεπτών, θα προσφέρει διεξόδους επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας, ενώ θα δημιουργήσει θέσεις μόνιμης ή μερικής απασχόλησης. Τα υφιστάμενα κτίρια θα επισκευαστούν και θα εκσυγχρονιστούν, ενώ θα υπάρχει και η προσθήκη 2 νέων.
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2024
"η διοίκηση των έργων του κ. Λοτσάρη το 2019 για να βρει χορηγό για την πλήρη μελέτη, αξίας αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια η απελθούσα διοίκηση να βρει και χρηματοδότηση του έργου, από την κυβέρνηση, αξίας περίπου 900.000 ευρώ. Μετά να δημοπρατήσει το έργο. Και να το ξεκινήσει. Το έργο πλέον δρομολογημένο συνεχίζεται και επί των ημερών της διοίκησης Σουσούδη, που κατέλαβε την διοίκηση μετά τις εκλογές."
ΑΥΤΑ ΑΠ¨Ο ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
ΥΓ: ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro