εβδομάδα Αυγούστου: Φεστιβάλ Άνδρου, Λ. Παλαιοκρασσά, Δ. Τάλροου, πανηγύρι Άρνης

  

"Ο ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ" ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ Μ. ΚΑΜΠΑΝΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΟΡΘΙ: Το βιβλιοπωλείο ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΥ παρουσιάζει το νέο βιβλίο του σημαντικού ανδριώτη συγγραφέα Σταμάτη Μ. Καμπάνη «Ο Τροβαδούρος». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Σταμάτης Καμπάνης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής, ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γλυνός.

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΓΑΥΡΙΟ: Στο βιβλιοπωλείο ΛΟΓΑΡΙ στο Γαύριο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του σημαντικού ανδριώτη συγγραφέα Σταμάτη Μ. Καμπάνη «Ο Τροβαδούρος». ΩΡΑ: 21:30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Ο Σ.Μ. Καμπάνης έχει γράψει το επιτυχημένο ιστορικό μυθιστόρημα «Γυρισμός στην Άνδρο» (δύο εκδόσεις) και συμμετέχει στο επίσης επιτυχημένο ιστορικό βιβλίο «Η Άνδρος μέσα στον χρόνο» (δύο εκδόσεις) μαζί με τον Διαμαντή Μπασαντή. Τώρα στο τρίτο βιβλίο και στο δεύτερο ιστορικό μυθιστόρημα του μας ταξιδεύει στη μεσαιωνική Γαλλία του 12ου και 13ου αιώνα, στις σκληρές αντιθέσεις της εποχής και στις ευτυχισμένες στιγμες της, μας πηγαίνει μέχρο την Κωνσταντινούπολη με την 4η Σταυροφορία, αλλά περνά μαζί με τους Σταυροφόρους και από την Άνδρο του 1205 με τον πρώτο βενετό διοικητή της Μαρίνο Δάνδολο, πριν ξαναγυρίσει στη Γαλλία και την Ιταλία. Μια διαδρομή στο χώρο και στον χρόνο σε τρια ευρωπαϊκά κράτη της εποχής ανάμεσα σε Φράγκους ιππότες, Ιταλούς εμπόρους και Βυζαντινούς πολίτες της Πόλης που ξεχώριζε τότε σε όλο τον κόσμο...
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ - Ανοιχτό θέατρο Άνδρου
 
 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Προβολή μέσω βίντεο της κλασικής και δημοφιλούς παράστασης όπερας, από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον "Βαφτιστικό", τους "Απάχηδες των Αθηνών", το "Πικ νικ" κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.

ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ: 1500 χρόνια ιστορίας - Έκθεση Λ. Παλαιοκρασσά

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Παρουσίαση μεγάλης έκθεσης της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας Λυδίας Παλαιοκρασσά για τα 30 χρόνια ανασκαφών της Παλαιόπολης στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου.Η έκθεση αναπτύσσεται σε 42 επιτοίχιους πίνακες και περιλαμβάνει εκμαγεία αγαλμάτων, αντίγραφα μικρών ευρημάτων, μακέτες και φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις κτηρίων, καθώς και προβολές βίντεο από την ανασκαφή. Διατίθεται στο κοινό πολυσέλιδος κατάλογος για τα ευρήματα σε ελληνική και αγγλική έκδοση. Διάρκεια έκθεσης: 4-30 Αυγούστου 2017.

ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΑ - "Το Ευχαριστημένο" θεατρικό του Δ. Τάρλοου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, ώρα 21.00. Θεατρική απόδοση του βραβευμένου βιβλίου της Μαρίνας Καραγάτση «Το ευχαριστημένο, οι δικοί μου άνθρωποι» .Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ξεδιπλώνεται  η νεότερη ιστορία της Ανδρου, με προβολή φωτογραφιών. Σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρης Τάρλοου. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου, μαζί με την ηθοποιό Ειρήνη Δράκου, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα "Το Ευχαριστημένο", της Μαρίνας Καραγάτση, αλλά και σε πρώτη δημόσια ανάγνωση, αποσπάσματα από το θεατρικό έργο της Έρις Κύργια, βασισμένο στο βιβλίο. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου στο Πορεία στις 22 Φεβρουαρίου του 2018. Η δημοσιογράφος Πέπη Ραγκούση θα μοιραστεί μαζί μας μερικές σκέψεις για το βιβλίο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017. Το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ορεινή και καταπράσινη Άρνη. Ακόμα μια χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες γι΄ αυτό.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

NABUCCO στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου.
Ακόμα και η προβολή της παράστασης μπόρεσε να μαγέψει τους 400-450 θεατές που βρεθήκαμε το Ανοιχτό Θέατρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Χώρα δεν θα παρουσιαστεί ο ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
ΓΑΥΡΙΟ: Στο βιβλιοπωλείο ΛΟΓΑΡΙ στο Γαύριο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του σημαντικού ανδριώτη συγγραφέα Σταμάτη Μ. Καμπάνη «Ο Τροβαδούρος».
ΩΡΑ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νάστε καλά 21:30

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε διαβαζω εδω και πολυ καιρο εχεις πει για ολα τα χωριά το ΜΠΑΤΣΙ για σενα δεν υπαρχει και τις λίγες φορες που εγραψες μονο για να κανεις παρατηρησεις εχεις καποιο λογο που το κανεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητέ επειδή δεν διαβάζεις το Εν Άνδρω δημοσιεύουμε το ευχαριστήριο των καταστηματαρχών τυ Μπατσίου μόλις πριν 7 μέρες για τα δημοσιεύματα μας για το Μπατσί τον Ιούλιο:
(α) Προς Διαχειριστή Ιστοσελίδας «Εν Άνδρω» 25/7/2017
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελματιών Μπατσίου για την συχνή και αφιλοκερδή στήριξη των τουριστικών καταστημάτων του Μπατσίου και του χωριού γενικότερα.
Η προβολή των νέων καταστημάτων και ιδίως του Φεστιβάλ Διεθνούς Κουζίνας ήταν πράγματι πολύ σημαντική. Τόσο ώστε οι πρεσβείες των συμμετασχόντων χωρών ήδη με emails ρωτούν εάν θα επαναληφθεί και του χρόνου.
Σε ευχαριστώ για την προβολή και την συνεργασία
Γιάννης Κατσιλίβας
Γ.Γ. Σωματείου Τουριστικών Επαγγελματιών Μπατσίου
(β) Ακολουθούν 5 ενδεικτικές θετικές δημοσιεύσεις για το Μπατσί τον μήνα Ιούλιο μήπως και σας ενδιαφέρουν…
1. Ανταπόκριση από το Μπατσί...
2. Ανοίξανε και σας περιμένουνε... στην Μπούκα στο Μπατσί!
3. Πως η Μύκονος έφτασε στην Άνδρο και η Πηνελόπη βρήκε την Ιθάκη της…
4. Άρχισε με πολλές ελπίδες η σεζόν στο Μπατσί...
5. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ: Κουζίνας στο Μπατσί, τουαλέτας (!) στη Χώρα και μαρίνων στις Κυκλάδες…

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, ώρα 21.00. ΕΣΕΊΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΕΤΣΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΑΛΛΑ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ...ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΓΑΥΡΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗς ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΘΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΟΜ ΑΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..