Φρουτάλια Άνδρου: Την συστήνουν ότι καλύτερο για καλοκαίρι.
Της Κωνσταντίνας Βουλγαρέλη
21|07|2019 12:34 - αναδημοσίευση από iefimerida
Το καλοκαίρι συνεχίζεται και μας βρίσκει άλλους στην δουλειά και άλλους στην παραλία. Το θερμόμετρο ανεβαίνει και όσο κι αν πεινάμε, θέλουμε κάτι ελαφρύ και καλοκαιρινό.
Τα καλοκαιρινά πιάτα είναι πολλά. Οι όμορφες περιοχές της χώρας μας έχουν φροντίσει να δημιουργούν παραδοσιακά, λαχταριστά φαγητά που μας κάνουν να γλύφουμε τα δάχτυλά μας. Ειδικά οι νησιώτικες συνταγές είναι το κάτι άλλο!
Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για περίεργες γεύσεις από το Αιγαίο, έπεσα πάνω στην Φρουτάλια Άνδρου. Κι όμως δεν είναι γλυκό ούτε περιέχει φρούτα.
Η φρουτάλια ή φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή ομελέτα που φτιάχνουν στην Άνδρο με τοπικά λουκάνικα. Είναι χορταστική, λαχταριστή και δεν χρειάζεται να φας τίποτα άλλο!
Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς, όπως τα διαβάσαμε στον Γαστρονόμο:
4 μέτρια λουκάνικα (όχι πολύ μεγάλα, για να μη γίνει πολύ βαρύ)
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο ή ξερή μυζήθρα με κεφαλοτύρι)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
8 αυγά
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα