"Ντου" της αστυνομίας σε παραλίες! Έλεγχος και συλλήψεις για ξαπλώστρες και ομπρέλες!

 

Οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού (φωτ. Εν Άνδρω).

Σκηνές από την γαλλική ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο χωροφύλακας του Σαιν Τροπέ», εκτυλίχθησαν χθες (11.8) στις πιο δημοφιλείς παραλίες της Άνδρου!

Ο χωροφύλακας τιυ Σαιν Τροπέ με τον Λουί Ντε Φυνές

Γύρω στη 1 το μεσημέρι και ενώ στην αμμουδιά, τις ξαπλώστρες και την θάλασσα απολάμβαναν τις διακοπές τους εκατοντάδες επισκέπτες και παραθεριστές, εμφανίστηκαν αστυνομικοί και άρχισαν έλεγχους, για να διαπιστώσουν αν οι διαχειριστές των beachbarείχαν παραβιάσει τα τετραγωνικά που έχουν νοικιάσει από τον Δήμο, τοποθετώντας περισσότερες ομπρέλες, καταλαμβάνοντας έτσι πιο πολύ χώρο στον αιγιαλό.

Ξεκίνησαν από τις τρεις οργανωμένες παραλίες στο Κυπρί, πήγαν στην Χρυσή Άμμο και κατέληξαν στις άλλες τρεις που βρίσκονται στον Άγιο Πέτρο.

Στο τέλος κατέληξαν όλοι στον αστυνομικό σταθμό του Γαυρίου για την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, γραφολογικό έλεγχο και καταθέσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και γι αυτό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας στην Σύρο, που διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι… "παραλιάρχες", αρκεί να συμμορφωθούν στα όσα αναγράφονται στην συμφωνία  τους με τον Δήμο και η υπόθεση να πάει στο ακροατήριο.

Η Χρυση Άμμος (φωτ. Εν Άνδρω).

Επί της ουσίας τώρα.

Η Αστυνομία σωστά κινήθηκε αφού προηγήθηκε επώνυμη καταγγελία από περιοίκους, ότι… δεν βλέπουν την θεά της θάλασσας από το σπίτι τους και δεν υπάρχει χώρος να τοποθετήσουν την ομπρέλα τους.

Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα.

11 Αύγουστου, στην καρδιά του καλοκαιριού με το νησί πλημμυρισμένο από κόσμο που διασκεδάζει και χαίρεται την θάλασσα, βρίσκονται δυο άνθρωποι που δημιουργούν μια τέτοια αναστάτωση με σκοπό τι;

Να πάνε όλοι στο Αυτόφωρο και να κλείσουν όλες οι παραλίες; Αν υπήρχαν υπερβάσεις τότε ο έλεγχος έπρεπε να γίνει στην αρχή του καλοκαιριού.

Το Κυπρί (φωτ. Εν Άνδρω().

Και επί τέλους τι είδους τουρισμό θέλουμε; Όχι βέβαια βασισμένο στην όποια παρανομία, αλλά στην αμοιβαία κατανόηση.

Σε περίπου 20 μέρες,  η σαιζόν στην Άνδρο ολοκληρώνεται. Όλοι προσπαθούμε να περάσουμε καλά και ξέγνοιαστα. Μη χαλάσουμε την διάθεση μας τώρα προς το τέλος.

Μια συνεννόηση πριν την καταγγελία θα μπορούσε να είχε δώσει μια πιο ήπια λύση αποφεύγοντας την επέμβαση της Αστυνομίας. Και βέβαια με την υπόσχεση ότι το επόμενο καλοκαίρι δεν θα επαναληφτεί επ’ ουδενί το ίδιο φαινόμενο.

Υ.Γ  Προς άρση παρεξηγήσεων, η αφίσα της ταινίας του Λουι ντε Φυνες δεν έχει κανένα σκοπό να διακωμωδήσει την Αστυνομία, τον ρόλο της και την αποστολή της. Το χαμόγελο και το χιούμορ όμως, μαλακώνουν θυμό και αντιδικίες… 

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έλεγα κι εγώ τόσον καιρό...ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;; ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ;;........................εκπαιδευόταν (αλά Σαιν Τροπέ) για να επιβάλλουν την τάξη ΚΑΙ στις παραλίες!
ΟΥΦ αισθάνομαι καλύτερα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάλιο αργά παρά ποτέ! Οι παραλίες έχουν γίνει τσιφλίκια των ¨ενοικιαστών΄ που παραβιάζουν προκλητικά κάθε όρο της σύμβασής τους. Από την έκταση που προβλέπεται να καταλαμβάνουν, τους προβλεπόμενους διαδρόμους διέλευσης για να μην πούμε για την μουσική που ακούγεται από την μια άκρη της παραλίας μέχρι την άλλη. Επιτέλους να τους συμμαζέψουν !

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως τώρα τελευταία ξαπλώθηκαν το κάτι αρκετά παραπάνω από ότι είχαν συμφωνήσει / πάρει άδεια οι παραλιάρχες?
Μήπως οι παραλιάρχες δεν άκουγαν κανένα και τους είχαν όλους γραμμένους?
Μήπως οι παραλιάρχες δε σεβάστηκαν?
Λες να φταίει ο απλός πολίτης που θέλει να κάνει τη βουτιά του στα νερά χωρίς τη χρήση ξαπλώστρας του παραλιάρχη?
Τι συμφώνησαν οι παραλιάρχες? Πληρώνουν αυτά που συμφώνησαν? Είναι νόμιμοι οι παραλιάρχες?
Εγώ κύριε σε 20 μέρες θα δουλεύω με τα μούτρα στην καταθλιπτική Αθήνα! Εγώ κύριε για να περάσω καλά και ξέγνοιαστα θέλω να μπορώ να πηγαίνω παραλία τώρα, να βρίσκω ένα χώρο να βάλω την πετσέτα μου και να ευχαριστηθώ το μπανάκι μου! Τα αυτονόητα! Εσύ νομίζεις οι παραλιάρχες σου με αφήνουν?
Όποιος επιχειρηματίας επιχειρεί σωστά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ωραία καραμελιτσα με τα, 11 Αυγούστου, τώρα σε 20 μέρες τελειώνει η σεζόν, θέλουν να δουλέψουν και αυτοί κλπ κλπ κλπ. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο η άδικο αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν αλλά,
Πρώτον, όπως θα δουλέψει ο άλλος 30,40,60 μέρες έτσι κάποιοι άλλοι θα κάνουν τις διακοπές τους. Είναι καλό λοιπόν να σεβόμαστε. Όχι όλα στο βωμό του κέρδους και του έλα μωρε. Οι δρόμοι και οι παραλίες είναι σε απελπιστική κατάσταση και δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Δεύτερον, κάποιοι ιδιοκτήτες είναι πολύ ανάγωγοι και οπισθοδρομικοί για να κανείς την οποιαδήποτε κουβέντα μαζί τους.

Τρίτον να καθαρίζουν και τις παραλίες είναι μια μεγάλη υποχρέωση τω ενοικιαστών. Καλό είναι λοιπόν να ενδιαφέρονται γι αυτό. Και για τις αποδείξεις που πήρε ο αέρας ε.....