ΑΝΔΡΟΣ: Χειμέρια τα πράγματα...
Άνδρος. Σάββατο απόβραδο. Ο Νοέμβρης πλησιάζει στο τέλος. Χειμέρια τα πράγματα. Οι ταβέρνες και τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει. Οι παραλίες έχουν κλείσει. Η ζωή έχει περιοριστεί. Όμως κάπου εκεί ψηλά στο Απροβάτου τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί μια ταβέρνα: το Μπαλκόνι του Αιγαίου. "Δεν λειτουργούμε πια τις άλλες μέρες γιατί δεν έρχεται κόσμος" λέει η όμορφη ψηλή κοπέλα, που παίρνει την παραγγελία. "Όμως τα Σαββατοκύριακα είμαστε ανοικτά" συμπληρώνει.
Ποιοι όμως πάνε τα Σαββατοκύριακα στο ορεινό Απροβάτου για μια έξοδο με φαγητό; Μα αυτοί που ξέρουν και εκτιμούν την διαχρονική ποιότητα του φαγητού στο Μπαλκόνι του Αιγαίου. Ήτοι, ταβερνιάρηδες, εστιάτορες, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες μπαρ. Εκεί λοιπόν και ο διάσημος Κόσης, τώρα που έκλεισε αυτός στο Μακροτάνταλο. Εκεί και ο Ακύλας Αναγνωστίδης, του ξενοδοχείου στο Ζόργκο. Εκεί και ο Μπάμπης Χώνας, του μπιτς-μπαρ Χρυσή Ακτή...
Ο Ακύλας Αναγνωστίδης, μικρασιατικής καταγωγής με Κωνσταντινουπολίτικες ρίζες που αγάπησε την Άνδρο και επένδυσε σε αυτή όλη του την περιουσία εδώ και 32 ολόκληρα χρόνια. Νέος έφτασε στον Ζόργκο και έφτιαξε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία των Κυκλάδων ενταγμένο αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον. Ανοίγοντας μόνος του τον δρόμο στην αξιοποίηση του κάποτε έρημου Μακροταντάλου. Αυτός και ο Κόσης αποτελούν τα ακρότατα όρια της ανάπτυξης της Βόρειας Άνδρου. Το Σάββατο βράδυ λοιπόν οι δύο υπερ-βόρειοι επιχειρηματίες της Άνδρου ήταν στο φιλόξενο και γευστικότατο Μπαλκόνι του Αιγαίου. Ο Ακύλας που αυτή την εποχή κάνει ανακαίνιση του ξενοδοχείου οικογενειακώς: με τους γιούς του και τις κοπέλες τους. Έτσι περνά η Άνδρος τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα της...
Στην ταβέρνα κυριαρχεί η ομορφιά των νέων κοριτσιών της ευρύτερης οικογένειας Κολίτσα. Μαζί τους και οι παλιοί της οικογένειας. Οικογενειακή ταβέρνα. Κέντρο αναφοράς όλης της οικογένειας, που έχει το ομώνυμο κρεοπωλείο και μανάβικο στο Μπατσί και την φάρμα Κολίτσα, από όπου και όλα τα προσφερόμενα γευστικότατα εδέσματα. Στου Κολίτσα λοιπόν με την παρέα τους ο Κόσης, ο Ακύλας και ο Μπάμπης. Στο Μπαλκόνι του Αιγαίου για μια γευστική περιήγηση στην παραγωγή της Άνδρου και του Αιγαίου. Μπορεί να είναι χειμέρια τα πράγματα στην Άνδρο. Αλλά γευστικά παραμένουν μοναδικά για όσους είμαστε στο νησί...
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"