Κτήμα Ρουσσέτου: μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο Νειμποριό και όχι μόνο...
Ανηφορίζοντας το ποταμάκι του Νειμποριού μερικές εκατοντάδες μέτρα από την θάλασσα συναντά κανείς την άκρη ενός υπέροχου κτήματος. Μια όμορφη ξύλινη πόρτα εντειχισμένη μέσα σε μια όμορφη πέτρινη κατασκευή προδιαθέτει ευχάριστα τον περιπατητή. Εκεί αρχίζει και το κτήμα Ρουσσέτου στο Νειμποριό.
Συνεχίζοντας προς τα πάνω τη διαδρομή ένα μικρό τσιμεντένιο μονοπάτι πλάι σε έναν πέτρινο τοίχο με κάγκελα προδιαθέτει ακόμα πιο ευχάριστα. Και για όσους φτάσαμε μέχρι εδώ παλαιότερα θυμόμαστε τις ατέλειωτες καλαμιές και άλλα φυτά που θεριεμένα από το τρεχούμενο νερό έκαναν κάθε πρόσβαση αδύνατη. Οι οικογένεια Ρουσσέτου καθάρισε τον χώρο κι έτσι μπορεί κάποιος να συνεχίσει τον περίπατο προς τα πάνω όπου φαίνεται το πρώτο από τα πέτρινα σπιτάκια που έχει ολοκληρωθεί...
Στόχος του Μάνου Ρουσσέτου - με τον οποίο συζητήσαμε στο τραπέζι της Θεοσκεπάστου - είναι να δημιουργήσει μια πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα από πέτρινα σπιτάκια σε όλο το κτήμα που εκτείνεται από τη μια και από την άλλη μεριά του μικρού ποταμού που ρέει χειμώνα - καλοκαίρι μεταξύ τους.
Το κτήμα μετρά 16 στρέμματα και όπως μας είπε ο ανδριώτης επιχειρηματίας - που δραστηριοποιείται στην παρκετοβιομηχανία - προβλέπεται τα αμέσως επόμενα χρόνια να επεκτείνει την επένδυση με μια σειρά αντίστοιχα πέτρινα σπιτάκια σχεδιαστικά παρόμοια με το πρώτο. Και να αποτελέσει στο τέλος μια πρότυπη ξενοδοχειακή ή airBNB μονάδα, που θα "ανηφορίζει" στην πλαγιά που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία. Η μονάδα θα έχει δρόμο από το πάνω μέρος όπου καταλήγει άσφαλτος που οδηγεί στον επαρχιακό δρόμο Χώρας-Αποικίων.
Το εντυπωσιακό στην περίπτωση είναι πως σκοπεύει και στο κτήμα που εκτείνεται στην απέναντι πλευρά και ήταν ακαλλιέργητο έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί αιμασιές και να φυτεύει δέντρα με την βοήθεια των πηγών που έχει ο τόπος αναπτύσσοντας την περιοχή. Σκοπός να εντάξει και αυτή την πλευρά στις τουριστικές δραστηριότητες που ήδη έχει ξεκινήσει.
Με το ζεύγος Μάνου και Μίνας Ρουσσέτου (που εικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία) συζητήσαμε για τα σχέδια τους, αλλά και για την αγάπη τους για την Άνδρο. Με την προσθήκη και της δικής τους επένδυσης σε αυτά που σχεδιάζουν και υλοποιούν ο Δημήτρης και ο Γιώργος Στεφάνου ο Νειμποριός τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να αναπτυχθεί σε τουριστικό πόλο της Άνδρου. Κάτι που θα αλλάξει το τουριστικό status της Χώρας και θα δώσει νέα ώθηση στην μέχρι πρότινος ξεχασμένη περιοχή.
Το πλέον αξιοσημείωτο είναι πως ο γιός τους, Δημήτρης Ρουσσέτος, γλύπτης με έργο, έχει ήδη ξεκινήσει στην Αγορά της Χώρας να δημιουργεί το δικό του εργαστήριο, βάση αναφοράς. Σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί εκεί τα επόμενα χρόνια και ταυτοχρόνως να απλώσει το έργο του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήδη έργα του έχουν πουληθεί εδώ και στην Ευρώπη. Δηλαδή, η Άνδρος εμπλουτίζεται και καλλιτεχνικά και επιχειρηματικά με την παρουσία του. Κάτι που αποτελεί σημαντική αναφορά για ένα νησί που ξεχώριζε και για την εικαστική και πολιτιστική κληρονομία του.
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"