ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άλλαξε εν κρυπτώ έτοιμη μελέτη για το κλειστό στο παρά πέντε! Υποβαθμίστηκε το κλειστό στο Γαύριο! Όλα πάλι από την αρχή!

Το κλειστό του Γαυρίου από την μελέτη που καταργήθηκε εν κρυπτώ με εντολή του δημάρχου Σουσούδη. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Λάβαμε δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης που αναφερόταν σε πλήρη αλλαγή της μελέτης του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Γαύριο που είχε πλήρως ολοκληρωθεί επί της προηγούμενης διοίκησης και είχαν δημοσιευτεί τμήματα της στο διαδίκτυο. Η μελέτη που ολοκληρώθηκε επί της προηγούμενης διοίκησης ήταν της τάξεως 3 - 4 εκατ. ευρώ και αναφερόταν σε ένα μεγάλο γήπεδο για αγώνες μπάσκετ, βόλεϋ, ρυθμικής γυμναστικής κλπ.

Η μελέτη είχε μεγεθυνθεί μετά από πολλές παρεμβάσεις κατά την διαβούλευση με προτάσεις των Γ. Καπάκη, Β. Αδάμη και Θ. Σουσούδη. Είχε ολοκληρωθεί και περίμενε την έκδοση ΦΕΚ με τους όρους δόμησης για να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσει το έργο. Όλη η διαβούλευση μεταξύ των Λοτσάρη, Καπάκη, Αδάμη, Σουσούδη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και όσες οι εγκρίσεις που αυτό είχε δώσει πετάχτηκαν στον κάλαθο των σκουπιδιών. Το νέο κτίριο θα έπρεπε να πάρει νέα έγκριση από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ! Η νέα μελέτη προχώρησε με μόνο την έγκριση του δημάρχου Σουσούδη!!!

Το όλο θέμα προχώρησε εν κρυπτώ μέχρι σήμερα όταν η αντιπολίτευση το ανακίνησε και βρήκε πως όλα έχουν αλλάξει επί τα χείρω. Και έτσι εξέδωσε δελτίο τύπου καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις του δημάρχου Σουσούδη. Με αυτό ως δεδομένο το Εν Άνδρω έκανε έρευνα και βρήκε τα ακόλουθα, που συμπληρώνουν το μάλλον ελλιπές δελτίο της αντιπολίτευσης:

α) Η νέα μελέτη κινήθηκε πάνω σε μάλλον παρωχημένα σχέδια της ΓΓ Αθλητισμού (είναι διαφορετικού τύπου γηπέδου). 

β) Η νέα κτιριολογική μελέτη δεν πήρε έγκριση ως όφειλε από το ΔΣ του Δήμου Άνδρου, που τελεί μέχρι σήμερα εν αγνοία για τα συμβαίνοντα!

γ) Το νέο γήπεδο είναι μικρότερο κατά 150 περίπου θέσεις της προηγούμενης μελέτης, δεν υπάρχει β' όροφος για δημοσιογράφους, τεχνικούς, τεχνικό έλεγχο και μέσα μετάδοσης αγώνων όταν χρειάζεται, δεν υπάρχουν γραφεία περίπου 100τ.μ., που είχαν προβλεφθεί, καταργήθηκε η αίθουσα γυμναστικής 50τ.μ., μίκρυνε το κυλικείο, περιορίστηκαν οι αποθήκες, οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια και έχει μικρότερο αγωνιστικό χώρο (δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος πίσω από τις μπασκέτες)!

δ) Η νέα μελέτη συνεπάγεται πως όλες οι αδειοδοτήσεις, που είχαν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη διοίκηση, ξεκινούν πάλι από την αρχή. Εκεί που η προηγούμενη μελέτη ήταν έτοιμη μετά από αδειοδοτήσεις, που διάρκεσαν ενάμιση χρόνο, τώρα η νέα μελέτη ξεκινά από την αρχή τις νέες αδειοδοτήσεις, που θα χρειαστούν περίπου ένα χρόνο. Και όλα αυτά έγιναν χωρίς να υπάρξει μια σωστή και διαφανής αλληλογραφία τόσο για την μείωση του κτηρίου όσο και των λειτουργιών του κλειστού στο Γαύριο. Αλλά ούτε και καμία ενημέρωση του ΔΣ του Δήμου Άνδρου όπως προείπαμε! Όλα έγιναν μόνο με υπογραφή του δημάρχου!

ε) Ως προς το κόστος κατασκευής γνώστες αντίστοιχων καταστάσεων επισήμαναν πως οι καθυστερήσεις, που ήδη υπάρχουν και θα υπάρξουν στη συνέχεια, ανεβάζουν το κόστος της κατασκευής στα επίπεδα της προηγουμένης διευρυμένης μελέτης. Παραμένει ακατανόητο γιατί ο κ. Σουσούδης, που μαζί με τους συμμάχους του τότε στην αντιπολίτευση - μεταξύ 2019 και 2023 - προχώρησε σε ανατροπή των μακρών διαβουλεύσεων στις οποίες συμμετείχε κι αυτός, Και γιατί ανέτρεψε μια πλήρη μελέτη και τις αδειοδοτήσεις της ένα μόλις βήμα πριν το τέλος. Ξεκινώντας με τρόπο κρυφό μια νέα μελέτη από την αρχή! Και "αποστέλλοντας" το κλειστό του Γαυρίου στο μέλλον, δηλαδή αρκετά χρόνια αργότερα. Και συνάμα γιατί υποβάθμισε το κλειστό, χωρίς όμως να επιτύχει μείωση του κόστους του λόγω της νέας πολύχρονης καθυστέρησης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗ

 

Το κλειστό σε προηγούμενη μελέτη. Τώρα επανέρχεται σε προηγούμενες εκδοχές του υποβαθμίζοντας το με υπογραφή Σουσούδη.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: ‘’ Είχαν έτοιμη μελέτη για το κλειστό, την τροποποίησαν και υποβάθμισαν την εγκατάσταση και το έργο.’’

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη ολοκλήρωσε τη μελέτη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 500 θέσεων στο Γαύριο. Η επιλογή αυτή και οι προδιαγραφές της μελέτης δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν για να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αγώνων σε εθνικό επίπεδο σε τρία αθλήματα όπως Βόλεϊ, Judo και Ξιφασκία αλλά και να γίνονται αγώνες μπάσκετ, ρυθμικής γυμναστικής κ.α.

Με αυτό τον τρόπο η Άνδρος θα μπορούσε να φιλοξενήσει εθνικές αλλά και διεθνείς διοργανώσεις. Για παράδειγμα, η Άνδρος θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση για να φιλοξενήσει το final four του Κυπέλλου Βόλεϋ. 

Ο κ.Σουσούδης τροποποίησε τη μελέτη και μειώνει τη χωρητικότητα αλλά και τις προδιαγραφές του κλειστού.

Ουσιαστικά υποβαθμίζει μια υποδομή και ένα σημαντικό έργο για την Άνδρο που θα μπορούσε να προσελκύσει αθλητικές διοργανώσεις αλλά και επισκέπτες στο νησί.

Αντί να εκμεταλλευτεί την θετική στάση και προδιάθεση  του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση να χρηματοδοτήσει το έργο και έχοντας έτοιμη τη μελέτη, τροποποίησε τη μελέτη υποβαθμίζοντας τις προδιαγραφές του κλειστού γυμναστηρίου.

Και όμως υπήρχε έτοιμη μελέτη για την οποία , ότι και αν πουν, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την τροποποίηση της για την υποβάθμιση της εγκατάστασης και του έργου του κλειστού γυμναστηρίου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ψιτ δήμαρχε, airball έκανες πάλι.

This comment was minimized by the moderator on the site

έβγαλε πανηγυρτζίδικο δελτίο τύπου και πράγματι επιβεβαιώνει τον Λοτσάρη.
Λιγότερες θέσεις φιλάθλων, στην εικόνα φαίνεται καθαρά ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος πίσω από τις μπασκέτες, ενώ τόσο η εικόνα όσο και η ανακοίνωση (στο τέλος αναφέρει για "μεγάλο τρίποντο") υποδηλώνουν μόνο μπάσκετ. Άρα πάει το βόλεϊ και τα υπόλοιπα αθλήματα.
Περηφανεύεται κιόλας ότι πέτυχε το όνειρό του. Οι υπόλοιποι Ανδριώτες βέβαια ζουν τον εφιάλτη, αλλά αυτό ουδόλως τον απασχολεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λευτέρη Μπάλλα κατέβα για δήμαρχος μπας και μας γλυτώσεις από τον κατήφορο.
Με χέρια και με πόδια θα σε ψηφίσουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με τι μούτρα να μας ενημερώσουν;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανοιπομονουμε να δούμε το δελτίο του σουσουδη να δικαιολογήσει και κατηγορήσει τον Λοτσάρη για ψευδής ανακοινώσεις ???!!Μεχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανείς να απαντήσει για την Υδρουσα !!Δεν μιλάει κανείς ..ποιος δηλαδή η μπουμπου που αν μιλήσει θα βάλει τον Μουστακα στην θέση της τον Γενάρη ;;ο Μουστακας που αν μιλήσει θα τον αφήσει έξω πάλι τον Γενάρη ή ο Βοσσος που δεν τον κουνάει κανείς ;;;Ρεεεεεε που πααααααμεεεεεεε

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σουσούδης μας διαβεβαίωσε στον απολογισμό οτι το κλειστό θα γίνει όπως είχε σχεδιαστεί επί Λοτσάρη και οτι εκκρεμούσε μόνο μία εγκριση . Για οσους αμφιβάλλουν να δούν το συγκεκριμένο ΔΣ. Απλά δεν μπορεί ούτε ετοιμο έργο να προχωρήσει. Τον ψηφίσατε όμως και τώρα θα υποστούμε όλοι τις συνέπειες. Καληνύχτα Ανδρος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εάν δε βρεθεί έστω και ένας Ανδριώτης που να έχει στοιχεία και δεν πάει να τα καταθέσει στον εισαγγελέα , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν κάτσουν στο σκαμνί για κακοδιαχείρηση και αναίτια κατασπατάληση δημοσίου χρήματος καθώς και παρακόλληση έργων τότε καλώς να τους λουστούμε μια 5ετία αφου είμαστε ζαβανδριώτες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Α ρε Λοτσάρη ότι εσυ έχτιζες με κόπο ο σημερινός το γκρεμίζει με τρόπο ,

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμενουμε εξηγήσεις τώρα διαφορετικά να ξεσηκωθούμε όλοι . Τι άλλο άραγε θα γίνει για να υποβαθμιστεί η υδρουσα
Πατριώτες ξυπνήστε ακόμη και αυτοί που τους ψηφίσατε

This comment was minimized by the moderator on the site

Και τώρα ;; Τι γίνεται τώρα ;;

Τώρα χαμηλώστε τα φώτα και διπλοκλειδώστε τη πόρτα
θέλω λίγο μόνος να μείνω και τον εαυτό μου να κρίνω
ίσως που σ’ αγάπησα ήτανε λάθος
αφού εσύ ζητούσες μονάχα το πάθος

Αχχχχχχ υδρουσα!!

Περισσότερα