Ξεκίνησε και ο δρόμος για Ατένι.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΕΝΙ

Ξεκίνησαν τα χωματουργικά έργα και για τον δρόμο για το Ατένι. Η εργολαβία της ασφαλτόστρωσης που έχει δρομολογήσει ο απελθών δήμαρχος ξεκίνησε και για το Ατένι. Ένας ακόμα οικισμός και μια σημαντική παραλία του νησιού αποκτούν σύγχρονη πρόσβαση μετά από δεκαετίες εγκατάληψης. 

Το έργο θα είχε γίνει από πέρσι, όμως η εκτίναξη των τιμών στα ασφαλτικά οδήγησε στην αναθεώρηση της μελέτης και αυτή πήγε πίσω το έργο για ένα χρόνο. Με δεδομένο πως ο δρόμος δεν είχε μελετηθεί και δεν είχε βρει χρηματοδότηση επί δεκαετίες χρειάστηκε στην προηγούμενη αρχή χρόνος για να ολοκληρωθεί η μελέτη ασφαλτόστρωσης σειράς δρόμων (μαζί και το Ατένι) και να βρεθούν χρηματοδοτικοί πόροι. Μετά ήρθαν οι ανατιμήσεις και όπως αποδείχτηκε το έργο πήγε πίσω. Όμως γίνεται και αυτό είναι το σημαντικό για το νησί.

Η παραλία στο Ατένι - στην ανατολική ακτογραμμή της Άνδρου είναι από τις εξαιρετικές του νησιού. Με την ασφαλτόστρωση θα είναι τουριστικά αξιοποιήσιμη δίνοντας τη δυνατότητα και με την οργάνωση που ήδη έχει προχωρήσει από ιδιώτη (παραλιακό μπαρ) να αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.  

Συνάμα ο μικρός οικισμός θα αναβαθμιστεί και οι καλλιέργειες (ελιές κλπ) όπως και οι άλλες αγροτικές ασχολίες (μελισσοκομία, κτηνοτροφία) να γίνονται ευκολότερα. Ο δρόμος λοιπόν από την ενδοχώρα του νησιού προς την ανοικτή παραλία και τον κάμπο στο Ατένι θα συνεισφέρει πολλαπλώς οικονομικά στον τόπο.  

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προηγείται ΤΟ ΑΤΕΝΙ από τον ΛΟΤΣΆΡΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ότι είναι για ΜπατσιΓαύριο

This comment was minimized by the moderator on the site

Οτι έργο γίνεται -από οποιονδήποτε- είναι μόνο καλό για τον τόπο. Στην παρούσα φάση απλώς, ίσως θα ήταν προτιμώτερο να ασφαλτοστρωθούν τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου που είναι κατεστραμμένα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Και τέτοια τμήματα υπάρχουν πολλά σε όλους τους βασικούς οδικούς άξονες. Μάλλον όμως οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν θέσει διαφορετικές προτεραιότητες για το τι θα γίνει πρώτα και τι μετέπειτα, οπότε θα περιμένουμε να δούμε. Ας ελπίσουμε μέχρι το Πάσχα να δούμε και άλλες ασφαλτοστρώσεις (Μπατσί, Μεσσαριά, Βακόνι, Κόρθι, κ.α.).

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτά είναι επαρχιακό δίκτυο και είναι αρμοδιότητα της επάρχου. Θα έπρεπε μάλλον να το ξέρετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή κάθε τέτοιο μεγάλο έργο έχει πάντα και συνέπειες (καλές οι κακές, ανάλογα με το πώς το βλέπει ο κάθε ένας) θα πρέπει να συνοδεύονται και από παράπλευρα μικρότερα έργα και να μην τα βλέπουμε απλά ως φωτοβολίδες. Πχ σωστά λέτε ότι το Ατένι είναι μια εκπληκτική παραλία της Άνδρου και κάποιοι επιχειρηματίες έχουν επενδύσει εκεi (με ένα πανέμορφο μαγαζί κατά την άποψη μου) και η ασφαλτόστρωση θα αυξήσει την επισκεψιμότητα. Έχουμε σκεφτεί όμως ότι η παραλία δεν έχει χώρους στάθμευσης; Με χωματόδρομο και πάλι γινόταν χαμός, πού θα παρκάρουν τώρα οι αυξημένοι επισκέπτες;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κομήτη το Μπατσί όπως θυμόμαστε όλοι ήταν Ουγκάντα χωρίς τον μονόδρομο. Ούτε μπροστά πηγαινε κανείς το καλοκαίρι ούτε πίσω. Ακόμη και τον χειμώνα όλοι όπως βολευόντουσαν κυκλοφορούσαν.
Όσο για τη μαρίνα - καταστροφή πιστεύω ευθύνη έχει ο μελετητής, ο εργολάβος & ο επιβλέπων του έργου. Όχι οποιος το προσπάθησε να γίνει ως έργο. Το θεμα είναι μετά απ´ αυτό …τι;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προτιμώ για Δήμαρχο την επόμενη πενταετία τον Θωμά Κυριάκο Νομίζω είναι ποιο ενωτικός από τον Λοτσάρη
Ας το σκεφτεί σοβαρά ίσως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να βγει μπροστά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετεωρίτη, μεγαλη επιτυχία η μαρινα του Μπατσίου και ο μονόδρομος, καθημερινά ευλογουμε το ονομα αυτού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Χθες βράδυ στον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπατσίου αγνοήθηκε η παρουσία του Νίκου Μουστάκα! Πόση αχαριστία πια σε ενα τόσο σημαντικό στέλεχος

This comment was minimized by the moderator on the site

Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος.
Υπομονή 5 χρόνια να ολοκληρωθεί η κωμωδία, που δυστυχώς για το νησί θα είναι τραγωδία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ολοι οι Δήμαρχοι στις θητείες τους ήταν σαν τον Λοτσάρη το νησί μας θα ήταν αγνώριστο. Από τον Θωμά είχαμε να δούμε έργα στην Υδρούσα.
Αγάπη, μεράκι, φιλότιμο, σεβασμός για τον Δημότη κ τον τόπο!
Γι αυτό ψηφίζει ο κοσμος άραγε ή για προσωπικά συμφέροντα;;; Έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται…
Απολύσεις , μετακινησεις είναι τακτικές του 80.
Οι υπάλληλοι που Δουλεύουν πραγματικά ΔΕΝ μετακινουνται & ΔΕΝ απολύονται! Γιατί απλά ΔΕΝ υπάρχουν Άλλοι ικανοί να τους αντικαταστήσουν!!

Όμως έστω κ έτσι αφού προτιμούν ας δουμε τι
Θα κάνουν τη 2η φορά….