ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Ο χρυσός παραολυμπιονίκης με τους μαθητές στο Κόρθι...

 

Ο Νάσος Γκαβέλας, χρυσός παραολυμπιονίκης στα 100 μ. τυφλών (10:8) στο Παρίσι, μιλά στους μαθητές του Κορθίου για τον αγώνα της ζωής του και το αγώνισμα των 100 μ. που πήρε χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι.

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Σας πληροφορώ για μια εξαιρετική ημέρα σχολικού αθληρισμού που είχαμε στο Κόρθι την Παρασκευή 27.09.2024. Την ημέρα αυτή επισκέφτηκε το Γυμνάσιο ΤΛ Κορθίου,  ο  χρυσός παραολυμπιονίκης στους παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα Αθανάσιος ( Νάσος) Γκαβέλας. Ο  χρυσός αθλητής είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μαθητές του σχολείου μας για την ιστορία του, τον αθλητισμό, το πρόγραμμα των προπονήσεων του, τις δυσκολίες  που συνάντησε. Και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που δέχτηκε από τους μαθητές.

Συζητώντας με τους μαθητές και δείχνοντας τους το χρυσό μετάλλιο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου, είχαν την χαρά και την τιμή να συναντήσουν αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, που με τη δύναμη της θέλησης  έδειξε σε όλους μας ότι τα εμπόδια και οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν. Η δύναμη, η ωριμότητα, το ήθος, η αμεσότητα και ο χαρακτήρας του Ν. Γκαβέλα  άγγιξαν  όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση και  αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους.  Στο τέλος της εκδήλωσης  οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να δουν το χρυσό μετάλλιο.  

Ο Νάσος Γκαβέλας είναι δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης στο ίδιο άθλημα στους παραολυμπιακούς αγώνες  του Παρισιού και του Τόκιο. Τέλος, όπως είπε ο ίδιος: «Στα παιδιά θα ήθελα να δώσω την συμβουλή να κυνηγούν τα όνειρά τους και αυτό που τους κάνει χαρούμενους. Ο,τι εμπόδια και αν προκύψουν, έχουν σίγουρα την δύναμη να τα προσπεράσουν και να γίνουν ακόμα καλύτεροι»!

Καθηγήτρια του σχολείου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet