ΓΙΑ 11η ΦΟΡΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ή η αγάπη για την Άνδρο με πράξεις κι όχι με λόγια...

 

Μετά τα δέκα διεθνή συνέδρια τα οποία επιτυχώς διεξήχθησαν στην Χώρα της Άνδρου με θέμα «Το Οξειδωτικό Στρες στο Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος», το ενδέκατο διεξάχθηκε και πάλι στην Άνδρο στις 12-15 Σεπτεμβρίου 2024. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Επιστημονική Εταιρεία και την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση των Ελευθέρων Ριζών (SFRR-Ε) και τον Δήμο Άνδρου.

Υπεύθυνος για την όλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια που διεξάγεται το συνέδριο είναι ο Αν. Καθηγητής Μιχάλης Ράλλης από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπρόσωπος της Οργανωτικής επιτροπής στο νησί της Άνδρου είναι η κα Καλλιόπη Κοραχάη.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 200 επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία, Ιταλία, Σερβία), όπως ιατροί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, χημικοί, χημικοί μηχανικοί, διατροφολόγοι κ.ά. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου - για πρώτη φορά - έγινε με πρωτοβουλία του καθηγητή Μ. Ράλλη εξέταση σπίλων από έμπειρους δερματολόγους σε πολίτες στο Κέντρο Υγείας Άνδρου με μεγάλη επιτυχία αφού προσήλθαν πάνω από 100 άτομα.

Εκτός του επιστημονικού ενδιαφέροντος το συνέδριο ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Άνδρου στην επιστημονική κοινότητα, καθώς πολλοί από τους συνέδρους είχαν έρθει σε αρκετά από τα προηγούμενα συνέδρια και περίμεναν με χαρά την έλευση τους και πάλι. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς βρίσκουν την ευκαιρία να παρατείνουν τη διαμονή τους στο νησί για διακοπές μετά τη λήξη του συνεδρίου.

Το συνέδριο έκλεισε το Σάββατο βράδυ 14/9 στην πλατεία Καΐρη με το καλύτερο τρόπο αφού μετά το δείπνο με παραδοσιακή φουρτάλια έγιναν οι βραβεύσεις και ακολούθησαν ελληνικοί χοροί με παραδοσιακές φορεσιές με μουσική όπου έπαιξαν τσαμπούνα Νίκος Μανδαράκας, τουμπί Λεωνίδας Τριανταφυλλάκης, ακορντεόν η Βιολάντη Βρατσάνου. Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Φολκς Ανγκλε με παραδοσιακές φορεσιές του Συλλόγου Καπαριάς. 

Κατά τη διάρκεια του δείπνου του συνεδρίου, δόθηκαν μετά από κρίση, 3 βραβεία για νέους ερευνητές (young investigator awards) και ένα βραβείο για την καλύτερη παρουσίαση/ έρευνα στο συνέδριο. Με την σειρά τα ονόματα: Δήμητρα Σταθά, Τατιάνα Παπαντωνάκη, Χριστίνα Καραμπάση. 

Τέλος, την επομένη μέρα του συνεδρίου (Κυριακή 15/9) οι σύνεδροι μετέβησαν στο μοναστήρι της Παναχράντου όπου προσφέρθηκε η γεύμα με την πατροπαράδοτη μακαρονάδα δια χειρός π.Αέτιου και π.Φιλάρετου.

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet