LIFO: Άνδρος, ένας από του 5 κοντινούς προορισμούς για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου...

LIFO - Μικροπράγματα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ένας από τους 5 κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα που προτείνει η γνωστή αθηναϊκή ιστοσελίδα LIFO για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι και η Άνδρος. Και μάλιστα ο πρώτος. Ευτυχώς στο Μπατσί υπάρχουν κι εκείνοι που μένουν ανοικτοί ολοχρονίς... 

Έχεις ανοίξει το Google και αναζητάς έναν όμορφο, κοντινό (αν είσαι Αθηναίος), αλλά όχι βαρετό προορισμό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Το κάναμε εμείς, για να μην το κάνεις εσύ. Και καταλήξαμε στους παρακάτω:

Άνδρος

GettyImages 147941175
Φωτ.: Getty Images

Η Άνδρος δεν είναι το μέσο κυκλαδονήσι που έχεις στο μυαλό σου. Σε ελάχιστη ώρα βρίσκεσαι εκεί από τη Ραφήνα και με βάση το Μπατσί ή τη Χώρα έχεις την ευκαιρία να γυρίσεις τα ενδιαφέροντα χωριά της, να δεις κάποιες από τις όμορφες παραλίες της (ναι, κολυμπάμε και τον Οκτώβριο ή τουλάχιστον προσπαθούμε) και απολαμβάνεις την αρχοντική της ατμόσφαιρα. Δοκίμασε να επισκεφτείς το γεφύρι της Αγάπης στο Επισκοπείο, ένα από τα πιο iconic μέρη που έκανε γνωστά η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, Μικρά Αγγλία. 

Ύδρα

GettyImages 145661795
Φωτ.: Getty Images

Με την Ύδρα παίζει το εξής: καταλαβαίνεις αν σε «θέλει» από το πρώτο μισό της μέρας που θα φτάσεις. Αν νιώσεις ότι το νησί αυτό σου δίνει το πράσινο φως του, θα την αγαπήσεις για πάντα. Μόλις λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα, είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα γεμάτο τριήμερο. Μη σκιπάρεις πρωινό στον Πειρατή και ποτό στο Amalour. 

Ναύπλιο

GettyImages 1139967391
Φωτ.: Getty Images

Κάποιοι την αποκαλούν την πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου. Ίσως είναι μια από τις γοητευτικότερες της Ελλάδας. Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της, τα ενετικά κάστρα, η Ακροναυπλιά και το Παλαμήδι είναι στοιχεία που την κάνουν να αξίζει τρεις μέρες αφιερωμένες αποκλειστικά σε εκείνη. 

Μονεμβασιά

GettyImages 1152192702
Φωτ.: Getty Images

Η Μονεμβασιά είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα. Προφανώς και συγκεντρώνει άπειρο κόσμο. Προφανώς και είναι ένας από τους go-to προορισμούς για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Γιατί αξίζει βασικά. Εκκλησίες, αρχοντικά, χαμάμ, υπέροχα καλντερίμια είναι μερικά από τα στοιχεία της που διαφυλάσσουν ατόφια την ατμόσφαιρά της. 

Τσαγκαράδα

GettyImages 970175432
Φωτ.: Getty Images

Το πιο διάσημο χωριό του Πηλίου είναι το πιο διάσημο για κάποιο λόγο. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο και υπόσχεται υπέροχες παραλίες και κολπίσκους, ακόμα και για άραγμα για φαγητό και μπίρες. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet