ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Για πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου η Χρυσάνθη Στεφάνου !...

 

Η Χρυσάνθη Στεφάνου με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Μέχρι τώρα στο νεοϊδρυθέν Λιμενικό Ταμείο Άνδρου - έτος ίδρυσης 2023 - αποτέλεσε ένα ακόμα πεδίο παραταξιακών και προσωπικών αντιπαραθέσεων. Ο Χρήστος Βουραζέρης ως υπεύθυνος για τον διαμοιρασμό της περιουσίας και στη συνέχεια ως πρόεδρος του - μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 - κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ (μόλις 12 μήνες) να επιτύχει τον διαμοιρασμό της περιουσίας του από το κοινό ταμείο με την Τήνο και την οργάνωση του εξασφαλίζοντας όλες τις νομικές προϋποθέσεις και γνωμοδοτήσεις.

Όμως από το νέο του ξεκίνημα το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου έγινε ατυχώς πεδίο αντιπαραθέσεων με έντονο το προσωπικό στοιχείο, αλλά και την αδυναμία νομικά και οικονομικά τεκμηρίωσης των αποφάσεων από τον πρόεδρο και δήμαρχο. Συνέπεια είτε να προσωποιούνται σοβαρά θέματα για το λιμάνι του Γαυρίου είτε να παίρνονται πίσω θέματα ως μη αιτιολογημένα στο ΔΣ είτε να αντιπαρατίθεται δημόσια ο πρόεδρος Θ. Σουσούδης με πλοιάρχους και ακτοπλόους της γραμμής για θέματα ασφάλειας του λιμανιού!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση - όπως όλα δείχνουν - υπήρξε πρωτοβουλία εύρεσης ενός νέου προσώπου κοινής αποδοχής, που θα αναλάβει να πάει μπροστά την ολοκλήρωση του λιμανιού του Γαυρίου με την δημιουργία χερσαίας ζώνης, μιας νέας ασφαλούς προβλήτας πρυμοδέτησης στην έξοδο του λιμανιού και ενός νέου δρόμου για τα αυτοκίνητα που θα εξέρχονται από το λιμάνι. Με άλλα λόγια το λιμάνι του Γαυρίου να γίνει σύγχρονο, ασφαλές, λειτουργικό και να αποτελέσει αφετηρία ανάπτυξης του νησιού.

Το πρόσωπο κοινής αποδοχής που συζητήθηκε από πάρα πολλούς για να προχωρήσει το σχέδιο της ολοκλήρωσης του λιμανιού της Άνδρου και της ανάπτυξης του νησιού είναι η Χρυσάνθη Στεφάνου. Μια νέα γυναίκα, δυναμική επιχειρηματίας, που έχει σχέση με την ακτοπλοΐα και στην οποία όπως γνωρίζουμε συμφωνούν πολλοί παράγοντες του χώρου. Την πρόταση κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου δημοσίως η αντιπολίτευση καλώντας τον δήμαρχο να αποδεχτεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, υπεράνω αντιπαραθέσεων, με δυνατότητες, με γνωριμίες και γνώση και με διάθεση να προσφέρει στο νησί υπερβαίνοντας τα μέχρι σήμερα αδιέξοδα. Έτσι ώστε η "αλίμενος νήσος" να αποκτήσει σωστό και ασφαλές λιμάνι επιτέλους.

 

Το λιμάνι του Γαυρίου είναι το στοίχημα του Λιμενικού Ταμείου των αμέσως επόμενων χρόνων. Θα προχωρήσει ή όχι; Θα γίνει κοινή αφετηρία για όλους στην Άνδρο ή θα περιπέσει σε ακινησία λόγω διαχειριστικής και διοικητικής αδυναμίας; Το στοίχημα δεν αφορά μια δημοτική παράταξη, αλλά όλη την Άνδρο... 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενωτική Πρόταση: Η Χρυσάνθη Στεφάνου για Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δημιουργία αυτόνομου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου αλλά και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες και δυνατότητες που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη για το νησί μας, υπερβαίνει πρόσωπα, παρατάξεις αλλά και τον κύκλο μιας δημοτικής αρχής.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ κ. Δημήτρης Λοτσάρης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης και ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χρήστος Βουραζέρης ανέλαβαν πρωτοβουλία και με κοινή τους επιστολή στον κ. Σουσούδη αλλά και όλα τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου, κατέθεσαν μια ενωτική και υπερβατική πρόταση: να αναλάβει, ως πρόσωπο και επιλογή κοινής αποδοχής, τη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου η κ.Χρυσάνθη Στεφάνου.

Η κ.Στεφάνου είναι ένα πρόσωπο με γνώση και συγκρότηση για τα ζητήματα της ναυτιλίας, με αντίληψη και πλήρη συνείδηση του αναπτυξιακού ρόλου του Λιμενικού Ταμείου. Γνωρίζει πως λειτουργεί η αγορά, τα κέντρα αποφάσεων, γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί ο φορέας για να συνδεθεί η λειτουργία του με την ανάπτυξη και αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο το νησί.

Η πρόταση αυτή είναι στο τραπέζι και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε τη μεγάλη και ουσιαστική ποιοτική διαφορά στην Άνδρο. Να υπερβούμε παραταξιακές σκοπιμότητες, ξεπερασμένες αντιλήψεις και να ενώσουμε δυνάμεις.»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συζητήσεις επί φανταστικού. Κι επί τη ευκαιρία "πετάτε αετό" για τις καθόλου κολακευτικές απαντήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις προσφυγές των Θωμά και Λοτσάρη. Η σοβαρότητα και αξιοπιστία τους έχει φτάσει στα τάρταρα. Γελάει όλη η Άνδρος με τα χάλια τους!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αλήθεια τι σχέση έχουν όσα γράφετε εδώ με την πρόταση για την Χρυσάνθη Στεφάνου που στήριξε όλος ο Πειραιάς και το μεγαλύτερο μέρος της Άνδρου. Μάλλον δεν διαβάσατε ή δεν σας ενδιέφερε το κείμενο της ανακοίνωσης.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Προς ΝΠ"
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που συμφωνείς με αυτά που έγραψα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στους ανερχόμενους.Και οι νυν πιστεύω θα συναινεσουν.
Χορτασμένη η Χρυσανθη και οι Στεφανου με πολλές δωρεές στην Ανδρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ενω αν ήταν ο εκλεκτός σου θα δεχόταν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ελπίζετε, δεν πρόκειται να δεχτεί ο Σουσούδης, έχει 2 μύρια να "διαχειριστεί", θα αφήσει το βάζο με το μέλι;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημοψήφισμα παιδιά!!
Για πάμε!!
Να έρθουν και οι 800 της Αθήνας!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδη επεσε σαν βομβα και μπερδευτηκαμε λιγακι..
Η παραταξη, η οποια εχασε τον δημο (Λοτσαρης) επειδη ο Στεφανου μετεφερε δωρεαν 800 ψηφοφορους της αλλης παραταξης (Σουσουδης) στο νησι για να ψηφισουν, τωρα προτεινει την κορη του Στεφανου για προεδρο!!! Η δε παραταξη, που νικησε με τη βοηθεια του Στεφανου, εμφανιζεται ως οχι ιδιαιτερα θετικη!!!
Μα τι κοσμογονια ειναι αυτη μεσα σε 8 μηνες;
Θυμιζει λιγο το λαικον ασμα "Αλλαξε ο κολιες και εγινε βραχιολι" του μεγαλου Μπαμπη Παπαδοπουλου.
Προβλεπω το σηριαλ να εχει πολλα επεισοδια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα στο νησί! Δυστυχώς γίνεται σε εποχή που στο τιμόνι του νησιού βρίσκεται ένας φοβικός Δήμαρχος που σε όλες τις θέσεις ανακυκλώνει τον Αθανασίου, τον Μπακέλα και τον Αντώνογλου. Ειδικά αυτός ο Αντώνογλου βγαίνει σε κάθε ανάρτηση να υπερασπιστεί τον τρομερό και φοβερό Δήμαρχο Σουσούδη. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Κρίμα για το νησί μας

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ βλέπω ότι στα σχόλια στο φειςμπουκ γράφουν συγχαρητήρια χωρίς καν να διαβάζουν τι λέει το άρθρο. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου....

This comment was minimized by the moderator on the site

Σα καπετάνιος που είμαι σε ποιο λιμάνι θα αράζω το παπόρι μου; Στο γαυριο ; Στο Μπατσί ;μπαααα προς σταυροπεδα το βλέπω

Περισσότερα