Ξέχασε "πακεταρισμένο" τον Αλέκο Γουλανδρή ο δήμαρχος Σουσούδης!!!

 
(Τυλιγμένη από την μέρα που παραδόθηκε - πριν 9 μήνες - η προτομή του ευεργέτη της Άνδρου Αλέκου Γουλανδρή στην πλατεία Γηροκομείου. Σαν φιμωμένη, περιμένει τη νέα δημοτική αρχή, που ήδη είναι στον 9ο μήνα να κάνει τα αποκαλυπτήρια της. Πέρασε όλο το καλοκαίρι, που είχε προγραμματιστεί να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της, και η αδρανής και σχολάζουσα διοίκηση Σουσούδη είτε το... ξέχασε (!) είτε δεν γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει το έργο του Αλέκου Γουλανδρή!
 
 
Φωτογραφία από την εποχή της επανακατασκευής του φάρου Τουρλίτη το 1994 με χρήματα του Αλέκου Γουλανδρή στον βράχο μπροστά στην Χώρα της Άνδρου.
 
Να τους θυμίσουμε πως εκτός των δεκάδων προσφορών προς την Άνδρο και προς την Ελλάδα (ανακαίνιση του θωρηκτού Αβέρωφ). Ακόμα και ο φάρος Τουρλίτης επανακατασκευάστηκε πριν 30 χρόνια με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από τον Αλέκο Γουλανδρή. Μοιάζει απίστευτο η διοίκηση Σουσούδη να ξεχνά ή να να μην τιμά τον άνθρωπο που επανάφερε το βασικό τοπόσημο του νησιού στη θέση του 50 χρόνια μετά την καταστροφή του από τους Γερμανούς.- ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 
 
 
 
Το σήμα κατατεθέν της Άνδρου, ο φάρος Τουρλίτης, που που έγινε και γραμματόσημο των ΕΛΤΑ. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"
Προσβολή στη μνήμη και στην οικογένεια του μεγάλου ευεργέτη της Άνδρου Αλέξανδρου Γουλανδρή.
 
 
 Η μπρούτζινη προτομή του Αλέκου Γουλανδρή με το θωρηκτό Αβέρωφ, που θα αποκαλυφθεί στην Χώρα αν κάποτε ευκαιρήσει ή το θυμηθεί ο δήμαρχος Σουσούδης. 
 
Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Τον περασμένο Δεκέμβριο, παραδόθηκε στο Δήμο Άνδρου η προτομή του Αλέξανδρου Γουλανδρή με την προοπτική να τοποθετηθεί στην Πλατεία Γηροκομείου μετά από ειδική τελετή που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2024, μετά από συνεννόηση του τότε Δημάρχου κ.Λοτσάρη με την οικογένειά του. Το καλοκαίρι πέρασε, πέρασαν εννέα μήνες από τότε και όχι μόνο δεν έγινε καμία τελετή για να τιμηθεί ο μεγάλος αυτός ευεργέτης της Άνδρου αλλά η προτομή του μένει σκεπασμένη στο χώρο της Πλατείας.

Αυτή η συμπεριφορά, αυτές οι πρακτικές αποτελούν προσβολή στη μνήμη ενός ανθρώπου που προσέφερε στην Άνδρο και είχε βαθιά και μεγάλη αγάπη για τον τόπο του. Προφανώς ενοχλεί ότι η πρωτοβουλία για την προτομή και την τιμητική εκδήλωση προήλθε από τη δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη. Ο κ.Σουσούδης πρέπει να γνωρίζει ότι προσωπικότητες όπως ο Αλέξανδρος Γουλανδρής δεν ανήκουν σε καμία παράταξη.

Ελπίζουμε να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η απρέπεια.’’

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"
 
Δημήτρης Λοτσάρης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός της επίσκεψης στο υπουργείο Ναυτιλίας η οποία κράτησε σκάρτη μία ώρα, ίσα ίσα για να διασκεδάσουν οι εκπρόσωποι που δυστυχώς εκλέξαμε την άρνηση αλλαγής σκυτάλης στο λιμενικό ταμείο.
Υπάρχει σόφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι έτσι γίνονται τα λιμάνια;;;;;;;;;;
Όσον αφορά το άγαλμα δυστυχώς για εκείνο, είχαν προτεραιότητα τα πανηγύρια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τον Δεκέμβριο, ο Δήμαρχος που έχασε τις εκλογές προγραμμάτιζε τις εκδηλώσεις του επόμενου Δημάρχου; Ενδιαφέρον και παγκοσμίως πρωτότυπο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει άλλες δουλειές ο Δήμαρχος. Φτιαχνει νέο λιμάνι τώρα!