Άλλες 800 χιλιάδες ευρώ απευθείας αναθέσεις στην καθαριότητα, ενώ τρέχουν άλλες 600.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις για τον ίδιο λόγο!!!

Τα σκουπίδια εξακολουθούν να καίγονται στην Σταυροπέδα. Δεν υπάρχει φως για το τι θα γίνει με τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας, ενώ οι απευθείας αναθέσεις για την καθαριότητα - όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση έχουν φθάσει το 1.400.000 ευρώ, χωρίς μελέτες. Ουσιαστικά έχουμε ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα με άγνωστα αποτελέσματα και χωρίς προοπτικές για τον ΧΥΤΥ. 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ  

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: Άλλες 800.000 για την καθαριότητα. Η δημοτική αρχή του κ.Σουσούδη έχει μεγάλο και βαρύ κόστος για την Άνδρο.’

Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την προηγούμενη τετραετία, με μεγάλη προσπάθεια και κυρίως με σχέδιο , βελτιώθηκε το επίπεδο της καθαριότητας στο νησί μας. Εδώ και 9 μήνες, ο κ.Σουσούδης καθημερινά επιβεβαιώνει ότι δεν έχει και ούτε πρόκειται να αποκτήσει σχέδιο για την καθαριότητα μέχρι το τέλος της θητείας του. Τα σκουπίδια συνεχίζουν να καίγονται. Το επίπεδο της καθαριότητας στο νησί μας έχει υποβαθμιστεί δραματικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή του Κορθίου, η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων γίνεται από εθελοντές-ιδιώτες. 

Την ίδια στιγμή, ο κ.Σουσούδης συγκάλεσε Δημοτική Επιτροπή (και αυτή με τηλεδιάσκεψη) για να πάρει απόφαση για έναν ακόμα διαγωνισμό καθαριότητας που θα κοστίσει στον πολίτη της Άνδρου 800.000 ευρώ. Η απόφαση πάρθηκε χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη σχετικά με τα αντίστοιχα έσοδα του Δήμου προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη αφού όλοι γνωρίζουν ότι στην καθαριότητα υπάρχει η αρχή της ανταποδοτικότητας και πρέπει κάθε δαπάνη να καλύπτεται από τα έσοδα.

Παράλληλα, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι  είναι σε εξέλιξη η επέκταση σύμβασης ύψους 300.000 ευρώ από το Δήμο , ενώ και το Λιμενικό Ταμείο προχωράει σε διαγωνισμό καθαριότητας ύψους 300.000 ευρώ.

Τα ερωτήματα προς τον κ.Σουσούδη, μετά τις δαπάνες με τα πολλά μηδενικά, είναι συγκεκριμένα και ελπίζουμε κάποια στιγμή να απαντήσει:

1ον) Μπορεί να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση τελών επιβαρύνοντας τους δημότες;

2ον) Εάν απαιτηθεί μεταφορά απορριμμάτων, από ποιους πόρους θα καλυφθεί το κόστος;

3ον) Υπάρχει προγραμματισμός και προϋπολογισμός άλλων δαπανών που αφορούν στην καθαριότητα, όπως η συντήρηση οχημάτων, ο δεματοποιητής, τα υλικά καθαριότητας κ.α; Ποιος είναι αυτός;

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet