ΑΝΔΡΟΣ: Κάποιοι την αποκαλούν "Μικρή Σκωτία"! Άλλοι λένε πως έχει "σημαντική αλιευτική βιομηχανία"!!!

 
 
Από διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας που συνεργάζεται ο κ. Ν. Μουστάκας. Εδώ διαφήμιση μέσα Ιουλίου του 2020! Είχαμε γράψει και τότε για την εκτός τόπου και χρόνου διαφήμιση: στα μέσα της σεζόν όταν όλοι είτε έχουν προγραμματίσει είτε ήδη λείπουν σε διακοπές. Έτσι προβάλλεται η Άνδρος εδώ και μια 5ετία: με ερασιτεχνισμό, εκτός εποχής τότε και τώρα, αφόρητα κλισέ και απίστευτες υπερβολές ή ψέματα...
 
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Την παρακάτω διαφήμιση για την Άνδρο αλίευσε σε ελληνική ιστοσελίδα αναγνώστης μας από την Σκωτία! Εντυπωσιάστηκε και έστειλε το λινκ. Την διαβάσαμε και εντυπωσιαστήκαμε ki eme;iw με το τι πληροφορίες διακινούνται από την διαφημιστική που έχει προσλάβει ο κ. Ν. Μουστάκας για να προβάλλει την Άνδρο στην Ελλάδα, με "αναφορές" - χωρίς παραπομπές - σε "αγγλικά έντυπα"!!! Ο κ. Μουστάκας είναι υπεύθυνος Τουρισμού με όλες τις περιστάσεις και καταστάσεις εδώ και 5 χρόνια (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μάθαμε για 34.000 ευρώ πληρωμή μετά το τέλος της σεζόν και μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια και ρωτάμε).
 
Το τι γράφει η διαφημιστική αναφορά σε κάποια σημεία εκπλήττει κάποιον που ζει στην Άνδρο και ξέρει την ιστορία της. Μαθαίνουμε πως το νησί εκτός από το προσωνύμιο Μικρά Αγγλία αποκτά και το προσωνύμιο... "Μικρά Σκωτία"! Εντυπωσιακό! Επίσης μαθαίνουμε πως έχει "περισσότερες από 70 αμμώδεις παραλίες". Ακόμα πιο εντυπωσιακό! Απλώς αναρωτιόμαστε συμπεριλαμβάνονται στις αμμώδεις παραλίες και αυτές με τα βότσαλα όπως πχ ο Ζόργκος, τα Γυάλια, ο Μύλος κλπ.; Μαθαίνουμε πως το νησί "διατηρεί μια σημαντική αλιευτική βιομηχανία"!!! Πότε στην ιστορία της η Άνδρος είχε ισχυρή αλιεία; Νησί με έντονα αγροτικό και ναυτικό χαρακτήρα είχε ελάχιστους αλιείς κατά τον 19ο αιώνα και σήμερα ακομα λιγότερους. Πάντως για "βιομηχανία αλιείας" μόνο στα όνειρα μας!
 
Το πλέον αλλοπρόσαλλο είναι όπως γράφει η διαφήμιση στο τέλος: "Μόλις εγκατασταθούν στην Άνδρο, οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία αυτής της ήσυχης τοποθεσίας ή να μεταφερθούν σε άλλα κοντινά νησιά, όπως η Μύκονος, με τοπικό δρομολόγιο."!!! Δηλαδή έρχονται στον παράδεισο της ησυχίας "και μόλις εγκατασταθούν" και βαρεθούν μπορούν "να μεταφερθούν" στην κοντινή Μύκονο (2,5 ώρες ταξίδι μακριά)!!! Τι προβάλει η διαφήμιση εδώ; Την εγγύτητα με την ζωηρή Μύκονο; Μιλάμε για την πλέον απίστευτη διαφήμιση, η οποία πέρα από τα γνωστά κλισέ έχει και απίστευτες ανακρίβειες που δείχνουν μια προχειρότητα έξω και πέρα από τα συνηθισμένα! Τι να πούμε;)
 
 
Παραλία Ζόργκου. Με ψιλό βότσαλο. Αμμώδης στο εσωτερικό της. Όμως, αμμώδη δεν θα την έλεγε κανείς εύκολα. Από τις ωραιότερες και πλέον διάσημες πολύ πέρα από τα όρια της Άνδρου. 
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ECONOMISTAS 

Περισσότερο γνωστά για το εκπληκτικό αγροτικό τοπίο και τους απότομους βράχους αντί για ένα ηλιόλουστο κλίμα, τα Highlands της Σκωτίας θεωρούνται σίγουρα ένα γραφικό στολίδι στη Βρετανία. Ωστόσο, το νησί της Άνδρου συγκρίνεται με τα Highlands χάρη στους όμορφους καταρράκτες, τα δάση και τα πλακόστρωτα μονοπάτια του νησιού. 

Οι ταξιδιωτικοί ειδικοί στο iescape έγραψαν σε μια ανάρτηση στο blog τους: «Πιθανώς το αγαπημένο μας μυστικό νησί στην Ελλάδα, η Άνδρος είναι σαν τα υψίπεδα της Σκωτίας στο νότιο Αιγαίο. Όπως τα Highlands, η Άνδρος είναι προικισμένη με καταρράκτες, δάση και πλακόστρωτα μονοπάτια, αλλά είναι εξίσου γεμάτη με ασβεστωμένα χωριά και πάνω από 70 ηλιόλουστες παραλίες».

Εκτός από τα δάση της με ιτιές, καρυδιές και ελιές, η Άνδρος φιλοξενεί επίσης περισσότερες από 70 αμμώδεις παραλίες, με το νησί να περιγράφεται ως «άγριος παράδεισος». Το βορειότερο νησί των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος, η Άνδρος έχει μακρά ναυτική ιστορία και διατηρεί μια σημαντική αλιευτική βιομηχανία ακόμα και σήμερα, σημειώνει η βρετανική Express.

Παρά το μέγεθός της, η Άνδρος φιλοξενεί πολλά μουσεία, βιβλιοθήκες και γκαλερί, με πιο χαρακτηριστικό ίσως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που παρουσιάζει σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια γύρω από το κεντρικό χωριό είναι γεμάτα με παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες, καφετέριες, τοπικά καταστήματα και υπαίθρια εστιατόρια.

Ίσως η πιο διάσημη από τις δεκάδες παραλίες, η Της Γριάς Το Πήδημα, ή το «Πήδημα της Γηραιάς Κυρίας», διαθέτει μια μοναδική δομή βράχου που μοιάζει με πύργο που ο μύθος λέει ότι αντιπροσωπεύει μια γυναίκα που πήδηξε από έναν κοντινό γκρεμό και μεταμορφώθηκε στη χαρακτηριστική πέτρα.

Από την ελληνική πρωτεύουσα, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν το σύντομο ταξίδι από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου η απευθείας σύνδεση με το πλοίο για την Άνδρο διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. Μόλις εγκατασταθούν στην Άνδρο, οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία αυτής της ήσυχης τοποθεσίας ή να μεταφερθούν σε άλλα κοντινά νησιά, όπως η Μύκονος, με τοπικό δρομολόγιο.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άρτζι μπούρτζι και λουλάς...