"Ανεπιθύμητος" στις Κυκλάδες ο υπουργός Ναυτιλίας!!! Και ο δήμαρχος Σύρου κατά Κουρουμπλή…

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και ο δήμαρχος Σύρου (φωτ. Cyclades24)

«Ανεπιθύμητο» ανακήρυξε ο δήμαρχος Σύρου τον υπουργό Ναυτιλίας! Όπως σημειώνει το Cyclades 24 ο δήμαρχος Σύρου είναι ο δεύτερος δήμαρχος μετά αυτόν της Μήλου που δηλώνει «ανεπιθύμητο» (persona non grata) τον Π.Κουρουμπλη.

Ο λόγος της μετωπικής σύγκρουσης των κυκλαδιτών δημάρχων με τον υπουργό, όπως σημειώνεται, σχετίζεται με την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων και κυρίως με την στάση του Π. Κουρουμπλή απέναντι στους ανδριώτες εφοπλιστές, Γιώργο και Δημήτρη Στεφάνου. Και ο δήμαρχος Σύρου κατέληξε: «Με τα προβλήματα των νησιωτών δεν παίζουμε».

Είναι πλήρης η αποτυχία του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος με την στάση και τις αποφάσεις του όξυνε την κρίση στην ακτοπλοΐα (χονδροειδείς παρεμβάσεις, συνεχείς ανακολουθίες, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις) δυσαρεστώντας τους πάντες και τινάζοντας στον αέρα τα πλάνα αρκετών ακτοπλοϊκών εταιρειών σε μια χρονιά που αναμένεται ρεκόρ τουριστών στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται οι αδελφοί Στεφάνου (αν και πλέον έχει ξεκινήσει η σεζόν και τα δύο ταχύπλοά τους δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμα πουθενά) ετοιμάζουν "νέα πρόταση προς τον Υπουργό ελπίζοντας να μην βάλει ξανά τρικλοποδιές». 

Το αξιοπερίεργο είναι πως στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 6 Ιουνίου ομιλητής θα είναι και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως ομιλητής ήταν και ο πρωθυπουργός ο οποίος (μάλλον βλέποντας το άσχημο κλίμα) επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις» και στέλνει τον αντιπρόεδρεο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.στη θέση του. Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα στις Κυκλάδες και στην Περιφέρεια αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν θα πάει και τι θα πει – αν πάει – ο ανεπιθύμητος Π. Κουρουμπλής.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
ΑΙΣΧΟΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιός θα εκπροσωπήσει την Άνδρο στο συνέδριο;;ς

This comment was minimized by the moderator on the site

Η διοίκηση ενός Δήμου εμπεριέχει πολλές δυσκολίες και σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζουμε όποιες προσπάθειες γίνονται προς την θετική κατεύθυνση.
Είναι όμως πλέον ορατό σε όλους ότι καμμιά Δημοτική Αρχή στις σημερινές εποχές που διανύουμε, μπορεί μόνον, να αναλώνει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της στην επικοινωνιακή της πολιτική και να γράφει καθημερινά στο facebook.
Να λανσάρει ως δημοτικό έργο καθετί που κινείται, από την εναλλαγή των εποχών του έτους μέχρι τους κύκλους της σελήνης και τους πολιτικούς γάμους και να βγάζει ‘’’καλή ώρα τώρα’’ απαγορευτικά επίσκεψης υπουργών στο νησί .
Θα είναι πολύ πιό χρήσιμο, να σχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το νησί και να αφήσει στην άκρη τα ....φιρμάνια του σουλτάνου, για το ποιοί είναι ελεύθεροι να έρχονται στην Σύρο και για το ποιοί δεν είναι επιθυμητοί, γιατί μόνον γέλια προκαλεί...

This comment was minimized by the moderator on the site

EINAI KALO AYTO TELIKA KYRIE BASANTI NA BLEPOUN KAI STO OTIDHPOTE OI SXOLIASTES TYPOU '' GIANNISAIO'' GYRW TOUS SYRIZEOUS KAI ANTITHETA ESY VAZEIS TETOIA ARTHRA KAI SXOLIA, PROFANWS GIATI DEN VOBASAI !
AYTOS O SXOLIASTHS '' GIANNISAIOS'' DEN EXEI KATALABEI OTI OLOI DIPLA TOU EINAI SYRIZEOI KAI THA PREPEI NA ANHSYXEI GIA POLLA XRONIA AKOMA !! XAXAXAXAXAXAXA....XA ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

γι αλίγη παραπάνω δημοσιότητα και δή έξω απο την Σύρο με αφορμή το περιφεριακό συνέδριο, ο δήμαρχος θέλει να φανεί !!
αλλα που να φανεί άραγε ? ?
ναι ...ίσως για κανένα δευτερόλεπτο στο τηλεπαράθυρο ή εδώ στο συνέδριο στην αίθουσα, αλλα το ζητούμενο δεν είναι αυτό και το ξέρουν όλοι στην Σύρο, που χαρήκαμε που επελέγη το νησί μας για αυτό το κεντρικό συνέδριο και τα θέματα που θα τεθούν σε συζήτηση.

This comment was minimized by the moderator on the site

TI EGINE enandrO?? MAS KSIPNISES TOUS sIRIZEOUS!!!!! MIN VAZEIS TETOIA ARTHRA. XAXAXAXAXA

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΡΟ ? ? ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ? ?
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΡΟΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ? ?
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ! !
ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ...ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ, ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΗΣ --- ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ --- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ? ? ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ! !
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΑΜΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΟΛΙΣ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΟΙ ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ? ? ?
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΑΝΑ ? ? ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ..ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ..... ΤΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΑΝΙΑΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ -- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΑΥΡΙΟ ----ΝΑ ΚΥΤΑΞΕΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ, Ν ΑΠΡΟΒΑΛΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ, ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ? ? ?
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝΟ... ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πρέπει ο δημοκράτης Δήμαρχος Σύρου, τούτη την κρίσιμη περίοδο, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιφορτίζεται από την κεντρική εξουσία, την ίδια την Ευρωπαική Ενωση, με νέες αρμοδιότητες και συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις, δεν κινδυνεύει από την πολυφωνία, την σύνθεση των προτάσεων, την συλλογικότητα και την συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης και της Περιφέρειας, πόσο μάλλον απο την παρουσία ενός εκλεγμένου υπουργού της Ελληνικής βουλής,της Ελληνικής Κυβερνήσεως.
Αλλά κινδυνεύει από την αφωνία, την ατολμία και την απραξία των πολλών και την μακιαβελικού τύπου, ηγεμονική προσέγγιση της άσκησης εξουσίας, πόσο μάλλον που σήμερα απαγορεύει λέει για εφοπλιστικά μάλιστα συμφέροντα την παρουσία του Υπουργού στην Σύρο....

This comment was minimized by the moderator on the site

Tα λόγια του αρχαίου φιλοσόφου της Πολιτικής, Αριστοτέλη, θα πρέπει ΕΔΩ να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Σύρου, που έλεγε ότι:
«Η ανώτερη εξουσία βρίσκεται αναγκαστικά στα χέρια ενός ή μερικών ή και πολλών. Όταν όλοι αυτοί κατευθύνουν όλες τους τις προσπάθειες προς το γενικό καλό, τούτος ο Δήμος διοικείται καλά, αλλά όταν ο ένας, οι λίγοι ή οι πολλοί αποβλέπουν μόνο προς το δικό τους συμφέρον, πρέπει να περιμένουμε μια εξέλιξη προς το χειρότερο.»

Περισσότερα