Οι εκλογές τέλειωσαν πέρσι. Δεν πάτε πουθενά κάνοντας εφέτος αντιπολίτευση... στην αντιπολίτευση!

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΛΑ

Δικηγόρος - Σύμβουλος Τοπικού Χώρας

 

 Ο δρόμος για το Ατένι ξεκίνησε και δεν έγινε λόγω μη πληρωμής των χρημάτων από την σημερινή διοίκηση. Ο δρόμος για το Ζόργκο και της Γριάς το Πήδημα δεν προχώρησαν ποτέ λόγω αθέτησης των πληρωμών στον εργολάβο από τον δήμαρχο Σουσούδη. Τα έργα είχαν δρομολογηθεί και είχαν ξεκινήσει στο τέλος της προηγούμενης διοίκησης με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Και σταμάτησαν μετά από 8 δικούς σας μήνες στη διοίκηση. Δεν σας φταίει η αντιπολίτευση...

Γνωστό είναι ότι από την εκλογική αναμέτρηση έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Τον Ιανουάριο η καινούργια διοίκηση ξεκίνησε τη δική της πορεία και το δικό της έργο. Σίγουρα στη νέα διοίκηση εντάχθηκαν νέα πρόσωπα, ελάχιστα βέβαια, αλλά ναι υπήρξε ένα κλίμα ανανέωσης.

Αυτά βέβαια τα έχουμε προαναφέρει αλλεπάλληλες φορές, η ανανέωση έγινε, ο συνδυασμός του κύριου Σουσούδη κέρδισε τις εκλογές και έτσι προχωράμε και περιμένουμε την υλοποίηση όλων αυτών των υποσχέσεων που αναφέρθηκαν και τονίστηκαν προεκλογικά.

Σήμερα λοιπόν μετά από 8 μήνες διοίκησης από τον συνδυασμό του κύριου Σουσούδη, έχουμε τον ίδιο χώρο στάθμευσης στο Λύκειο της Χώρας Άνδρου, ο οποίος από τότε που ξεκίνησε το Φεστιβάλ Άνδρου είναι ασφυκτικά γεμάτος, και τη μη σωστή εκμετάλλευση του χώρου στάθμευσης στο Παραπόρτι Άνδρου, διότι σε αυτόν δεν υπάρχουν σηματοδότες. Έχουμε έλλειψη νερού σχεδόν σε όλα τα χωριά, ένα παρατημένο δημοτικό γήπεδο, παρατημένους όλους τους περιβάλλοντες χώρους του δημοτικού γηπέδου και τέλος ένα δημοτικό συμβούλιο αρκετά υποβαθμισμένο σε επίπεδο συμπεριφοράς.

Η σημερινή σκοτεινή εικόνα του 5χ5 στο Γαύριο είναι έργο Σουσούδη ότι και να λέτε μετά από 8 μήνες διοίκηση. Δεν σας φταίει η αντιπολίτευση... 

Εδώ να σημειωθεί ότι για κάθε διοίκηση θεωρώ περίοδο χάριτος τους 6 μήνες, 6 μήνες προσαρμογής διότι έχουν ενταχθεί καινούργιοι άνθρωποι σε καθήκοντα που ίσως δεν γνωρίζουν καλά.  Όταν όμως έχεις κερδίσει τις εκλογές λέγοντας ότι όλα τα ανωτέρω προβλήματα θα λυθούν άμεσα, και επί 8 μήνες δεν έχει γίνει καμία διόρθωση, ούτε καν σκέψη για διόρθωση, δεν μπορείς στη συνέχεια να αναφέρεις: α ναι! Κι εσείς τι κάνατε δηλαδή; Γιατί δεν τα διορθώσατε εσείς; Ψηφιστήκατε για να διορθώσετε αυτή την κατάσταση, όχι για να λέτε τι έκαναν οι προηγούμενοι. Κερδίσατε τις εκλογές λέγοντας τι έκαναν οι προηγούμενοι.  Ήρθε η ώρα όμως να δείξετε τι θα κάνετε εσείς. Και να προσθέσω πως το κείμενο αυτό δεν είναι ένα κείμενο με αντιπολιτευτικό χαρακτήρα αλλά ένα κείμενο αφύπνισης για τη νέα διοίκηση που σε λίγο παλιώνει.

Συνεχίζω την παράθεση προβλημάτων που εκκρεμούν και δεν προχωρούν. Τα λιμάνια μας: στο λιμάνι της Χώρας δεν έχει αλλαχτεί ούτε λάμπα, στο λιμάνι του Γαυρίου δεν έχει γίνει ούτε μία διόρθωση όλο αυτόν τον καιρό. Εσείς τα λέγατε αυτά. Εσείς αναφερθήκατε σε διορθώσεις, εσείς αναφερθήκατε σε ανάπτυξη.

 

Το Άρτεμις δένει με δυσκολία - εκτός σεζόν - με ισχυρό άνεμο στο Γαύριο. Ποιος από την διοίκηση έχει πει κάτι εδώ κι ένα χρόνο για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Και μην πείτε για τους άλλους γιατί εσείς διοικείτε πια κοντά ένα χρόνο.

Είναι ανάπτυξη να θέλω να πάω στο δεύτερο γραφείο μου στη Σύρο ως δικηγόρος, να κάνω τη δουλεία μου, τα ραντεβού μου, τα δικαστήρια μου και να μην υπάρχει ένα πλοίο πέρα από το Άρτεμις, που πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα; Είναι δυνατόν να μην εμπλέκεται ο Δήμος σε όλο αυτό και ξαφνικά να γίνονται δηλώσεις για καταλληλόλητα ή ακαταλληλότητα του λιμανιού του Γαυρίου; Ξέρετε ποιοι χρησιμοποιούμε τα ενδοκυκλαδικά πλοία; Εμείς τα χρησιμοποιούμε, οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, κι όμως το θέμα τέθηκε την θερινή περίοδο, διότι τη θερινή περίοδο έγινε ντόρος, όταν όμως τον χειμώνα τα ενδοκυκλαδικά πλοία δεν δένουν ή καθυστερούν 3 ώρες, δεν ανοίγει “ρουθούνι”. Τότε, εμείς βρίσκουμε εναλλακτικές ή πηγαίνουμε στη δουλεία μας μέσω των λιμανιών της Τήνου ή του Πειραιά.

 Η σημερινή κατάσταση του σταδίου είναι έργο Σουσούδη και δεν το έχετε πάρει είδηση. 

Εν κατακλείδι, μην ζητάτε ανάπτυξη και εμπλοκή των νέων στα κοινά του νησιού, όταν δεν μπορείτε να κρατήσετε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν δεν μπορεί να γίνει μία συνεδρία χωρίς λοιδορίες και ύβρεις. Κανένας νέος δεν θα αφήσει την εργασία του, που την έχτισε με κόπο μέσα στην κρίση, για να κάθεται και να υφίσταται προπηλακισμούς και ειρωνείες σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Και βέβαια δεν θα ανέχεται να υβρίζεται στο συμβούλιο σας από προσκληθέντες αυτοδιορισμένους εισαγγελείς του facebook, που μέχρι τα 60 χρόνια ζωής τους δεν είχαν καμία επιτυχία στη ζωή τους, και τους δίνουν λόγο στο συμβούλιο μόνο και μόνο για να προπηλακίζουν αιρετούς και άλλους συμπολίτες τους. Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν το θεωρώ επίπεδο αυτό δημοτικού συμβουλίου.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιάννη ο Μπάλλας ο Γιώργος ποιός είναι; Ο "πατέρας" σου γυαλάκια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ καλα τα λες Γιωργο! Μακαρι να υπήρχαν και άλλοι νεοι στην ηλικία σου με αυτη τη σκεψη. Συνεχισε να βοηθας την Ανδρο, με τον τρόπο σου!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιάννη είσαι πάντα έτσι μ@@@@@ς ή μόνο συγκεκριμένες ώρες;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στον Γιώργο, πάντα σωστές παρεμβάσεις. Μετρημενος στον λόγο του όπως παντα. Παρατηρεί τα παντα. Δεν είναι τυχαίο ότι ψηφίστηκε αυτό το παλικάρι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος είναι αυτός ο Γιώργος Μπάλας? Τι είναι ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντως από τα πανηγύρια της Υδρουσας άφαντος ο Δήμαρχος … μας έχει χες…νους

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελειώνουν τα πανυγηρια υπομονή θα ασχοληθούμε και με την ανδρο!!!