ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΥ: Στιγμιότυπα και φωτογραφίες...

Το σπίτι που κάηκε στο Κάτω Υψηλού την ώρα που λαμπάδιασε. Φωτογραφία αναγνώστη. 

Η ατομική πρωτοβουλία σώζει

Φωτογραφία του αναγνώστη

Σάββατο, 21:35. Περιπολούσαμε κάτω από του Αστρά. Δύο ελιές καίγονταν στον κορμό τους. Την μία την έσβησε η ομάδα με τον Γιάννη Ξανθό και την άλλη η ομάδα με την Ιωάννα Σαραβάνου, από την άλλη πλευρά. Ήταν δίπλα στο σπίτι Τσατσόμοιρου. Η φωτογραφία από το σημείο κατάσβεσης της μιας ελιάς.

Κάτοικος της περιοχής

Η αβάστακτη ελαφρότητα ……. των Ανδριωτών!!

Φωτογραφία του αναγνώστη

Περπατούσαμε γύρω από τα καμένα και τα άκαυτα και παρατηρήσαμε, ότι υπήρχαν μικρές εστίες φωτιάς σε κτήματα, σε ικανή απόσταση από τα καμένα. Πλησιάσαμε. Μετά παρατηρήσαμε σελίδες από περιοδικά, που αναμμένες, παρασυρόμενες από τον άνεμο, έβαζαν φωτιές. Προφανώς, αμελής κάτοικος της περιοχής, είχε αφήσει παλιά περιοδικά στην αυλή του, πήραν φωτιά και έγιναν μικροί, “αθώοι” εμπρηστές!  

Οι άνθρωποι δεν πρέπει. να εφησυχάσουν. Ας παραφράσουμε το αρχαίο ρητό: “Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο”, “Si vis pacem, para bellum”

Κάτοικος της περιοχής

 

Για όσους αγωνίστηκαν στην μεγάλη φωτιά

Φωτογραφία αναγνώστη

Κύριε Μπασαντη καλημέρα.

Μετά από όσα έχουν γραφεί και όσα έχουν ειπωθεί πάντα με θετική αποδοχή από τών κόσμο πού αναγνωρίζει το έργο που κάνουμε. Οφείλουμε να πούμε ότι σε αυτό τον σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι άνθρωποι από όλο το νησί μας, άνθρωποι που δεν σκέφτονται από ποια δημοτική ενότητα ανήκουν για να βοηθήσουν. Είναι άνθρωποι επαγγελματίες, εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, που πραγματικά ενδιαφέρονται πρώτα για των συνάνθρωπο και μετά για των τόπο μας.

Θα ήθελα να σταθώ όμως και σέ κάτι που με συγκίνησε και μου έδωσε απεριόριστη χαρά όταν είδα νέα παιδιά και επιχειρηματίες, πού με όποιον τρόπο μπορούσαν έσπευσαν να βοηθήσουν.

Φωτογραφία αναγνώστη

Είδα πόλλους νέους από την περιοχή της Χώρας να αφήνουν τις δουλειές να έρθουν στη φωτιά για βοήθεια και μετά να συνεχίζουν ξανά την εργασία τούς ή την καθημερινότητά τους.

Και απευθύνομαι σε όλους πού διέθεσαν οχήματα πυροσβεστήρες και τον επιχειρηματία Μιχάλη Βαλμά, που διέθεσε βαρέλες και μπήκε ο ίδιος μέσα για την μεταφορά νερού.

Μπράβο σας, οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους αναγνωρίζουν αυτό που κάνουμε, αλλά και να τους ευχαριστήσω για ότι κάνουν για τον σύλλογο μας και για τον τόπο. Συγχαρητήρια σε όλους σας να είστε πάντα υγιείς και δημιουργικοί. Γιατί έτσι έχει μέλλον αυτός ο τόπος.

Δημήτρης Χαζάπης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet