ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από Δευτέρα 7/10 δύο καράβια ημερησίως...

Λιμάνι Γαυρίου: ο καπετάν Θανάσης Χαλάς της Golden Star κάνει μανούβρα μπαίνοντας στο λιμάνι του Γαυρίου, όπου ετοιμάζεται για αναχώρηση πλοίο της Fast Ferries.

Αρχίζει η χειμερινή περίοδος ουσιαστικά από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, καθώς στη γραμμή παραμένουν πλέον δύο πλοία για τα τακτικά δρομολόγια της μακράς χειμερινής περιόδου. Μια περίοδος που ξεκινά την Δευτέρα με τα δύο μεγαλύτερα πλοία να παραμένουν στην γραμμή. Από την μεριά της Golden Star Ferries παραμένει το Andros Queen στο πρωινό δρομολόγιο στις 7:50 και από την μεριά της Fast Ferries το Θεολόγος στο απογευματινό δρομολόγιο στις 17:30.

Με τις ανάλογες εναλλαγές πλοίων τα δύο δρομολόγια την μέρα θα συνεχιστούν για περίπου 6 μήνες (μέχρι τέλος Μάρτη), όπου από εκεί και πέρα σταδιακά θα επανέλθουν τα δρομολόγια των τεσσάρων πλοίων για την καλοκαιρινή σεζόν του 2025. Η Άνδρος και τα άλλα νησιά της γραμμής μας είναι από τα πιο ευνοημένα των Κυκλάδων μιας και είχαν και θα έχουν και την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου ένα πρωινό κι ένα απογευματινό πλοίο. Κάτι που βοηθά αφάνταστα την τοπική κοινωνία και οικονομία μιας και το νησί δεν παραμένει απομονωμένο από τον έξω κόσμο, όπως συμβαίνει σε πολύ τουριστικότερα νησιά της καλοκαιρινής σεζόν. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κι επειδή η καλοκαιρινή σεζόν επεκτείνεται σταδιακά έχει και η Άνδρος βοήθειες όλο τον Οκτώβριο από το ταχύπλοο της Sea Jet που κάνει δρομολόγιο από Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα κάθε εβδομάδα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

χειμερινή περίοδος αρχές οκτώβρη κ ενώ σκάει ο τζίτζικας!!!!!!!!
έτσι αποφάσισαν οι ακτοπλόοι μας!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχουμε 2 συμβατικά πλοία την μέρα. Ένα πρωί κι ένα απόγευμα. Έχουμε για τον μήνα Οκτώβριο και μεσημεριανό ταχύπλοο. Πόσα πλοία την μέρα μπορεί να γεμίσει η γραμμή; Γεμίζουν μόνο τα Σαββατοκύριακα. Γι' αυτό και σκέπτονται να διορθώσουν τις ώρες ώστε να συμβάλλουν στην κίνηση. Τι κακό βλέπετε ότι ο τίτλος μιλάει για χειμερινή περίοδο. Επισήμως θα κηρυχτεί τέλος Οκτώβρη. Σας σόκαρε ο τίτλος΄
Κι όταν μιλάνε 25 Μάρτη ή μέσα Απρίλη για ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ τι θα πείτε; Πως ακόμα έχει κρύο; Μπερδεύετε τους τίτλους με το περιεχόμενο. Το σημαντικό είναι πως η Άνδρος έχει 6 μήνες της χειμερινής περιόδου δύο πλοία, που μόνο 2-3 μεγάλα νησιά έχουν. Αυτό να βλέπετε. Και τις πληρότητες των πλοίων επίσης...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε 1 ώρα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γεια σας! I was born in the UK but now live and work in Greece. I love Andros and try to visit with my family in the weekends as much as practically possible. However, it's very hard considering ferries' schedules for about 9 months during the course of the year. Especially the Friday 17:30 pm departure time. It goes without saying that most people cannot make it, this is too early for those of us who work. We have chatted about this issue with other people and they all agree that Friday departure should be at least an hour later. The "praktoreio" in Rafina also informed us that many passengers keep asking for this change, but the ferry company argues that arrival at Myconos would be very late and also the ship's crew do not want this change. On the other hand we cannot help but notice that on Sundays the ferry departs at 18:30 pm, so why not on Fridays? Since you travel very often I hope you see my point. Thank you for the hospitality.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΓΙΝΕΙ! ΟΛΟΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΟΥΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Aπό τώρα μέχρι το επόμενο Πάσχα περίπου, Παρασκευή από Ραφήνα 5.30μμ και Κυριακή από Γαύριο 5.30μμ το τελευταίο! Και μετά λέμε γιατί δεν μας έρχεται κόσμος τα σαββατοκύριακα! Περιμένουμε να έρθουν δηλαδή Σάββατο πρωί (οσοι δουλεύουν δεν προλαβαίνουν Ραφήνα Παρασκευή 5.30) και να φύγουν Κυριακή μεσημέρι, έχοντας πληρώσει μία 4μελής οικογένεια τα γνωστά εισιτήρια για μόλις 24 ώρες στην Άνδρο!!! Κανείς δεν σκέφτηκε πως με κάποιες διορθώσεις στα δρομολόγια Παρασκευής και Κυριακής (από 5.30μμ σε 7.00μμ) θα δοθεί κίνητρο σε πολύ περισσότερους να "τολμήσουν" το ΠΣΚ στην Άνδρο που θα τονώσει και τις επιχειρήσεις του νησιού, αλλά θα φέρει και περισσότερα εισιτήρια στα πλοία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ήδη έχει τεθεί προς συζήτηση το θέμα και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει. Το τελευταίο πλοίο θα περνά από Άνδρο στις 19:00 κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε 1 ημέρα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα σχόλιο γενικότερο: Κατά γενική ομολογία τουριστών και μονίμων κατοίκων η Άνδρος χρειάζεται και κάποια δρομολόγια με ταχύπλοα παράλληλα με τα συμβατικά την περίοδο της υψηλής σεζόν. Η πληρότητες κάθε φορά που μπαίνουν τοχύπλοα στην Άνδρο είναι πολύ καλές (φέτος Super Runner, πέρισυ Champion Jet 1, παλαιότερα Tera Jet, κάποιες φορές Super Express, κλπ). Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι τα ταχύπλοα εκτός από την υψηλότερη ταχύτητα προσφέρουν και σύνδεση με περισσότερα νησιά, βγάζοντας την Άνδρο από την απομόνωση και δίνοντας δυνατότητα γιά ιsland hopping. Ας δούμε πόσο οφελεί τα νησιά των Κυκλάδων η ανταλλαγή τουριστών και προιόντων και πόσο συντελεί στην σωστή ανάπτυξη τους. Γνωρίζουμε ότι οι τοπικές αρχές άλλων νησιών ζητούν και επιτγχάνουν καθημερινή σύνδεση μεταξύ τους. Στην Άνδρο δυστυχώς δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις από Δήμο ή Επαρχείο. Αν θέλουμε να κινηθούμε προς την ανάπτυξη δέν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στην κίνηση του Σαββατοκύριακου από την Αττική, χρειάζονται πολλά περισσότερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΤΗΣ SEA JETS ΣΥΝΑΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε απολύτως δίκιο. Όμως εδώ σχολιάσαμε την χειμερινή περίοδο που ξεκινά τη Δευτέρα στα συμβατικά. Για τη sea Jet έχουμε και σχετική διαφήμιση πάνω-πάνω στο σαιτ.
ΥΓ Καλού κακού το προσθέτουμε όμως και στο κείμενο τώρα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 ημέρες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευνοημενοι ισως ειμαστε αν κ δεν θα το έλεγα.. τα τα εισητήρια ειναι πανάκριβα για 2 ώρες!