ΦΑΣΑ: Το μεγάλο πανηγύρι της ξεχασμένης Βόρειας Άνδρου!...

 

Το μεγάλο πανήγυρι της Βόρειας Άνδρου έγινε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στο Βαρίδι. Εκεί μαζεύτηκαν όλα τα χωριά της Βόρειας Άνδρου (Καλλιβάρι, Βαρίδι. Σιδόντας, Λειβάδιζα, Μυρμηγκιές, Φελλός, Βλυχάδα, κλπ.). Το μακρινό και ξεχασμένο Μακροτάνταλο φιλοξένησε και φέτος όλους τους κατοίκους, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες από την Άνδρο.

Ο κόσμος πολύς, ευγενικός, φιλόξενος.

Έπαιξε το Ανδριώτικο Τακίμι

Χόρεψαν οι νέοι και οι νέες του Χορευτικού Υδρούσας.

Η φράση που συνόψισε την βραδιά ήταν αυτή του δραστήριου προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Φάσα Άλκη Κάρλου: "Το ακριτικό και πάντα φιλόξενο Μακροτάνταλο"! Μια φράση που αποτυπώνει με ιδιαίτερο τρόπο την ταυτότητα της περιοχής. Μια Άνδρος διαφορετική, μοναχική, ξεχασμένη, φιλότιμη, φιλόξενη, μαχητική. Με αγάπη στον τόπο της. Και με αλληλεγγύη.  Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε - με 3-4 εθελοντές κατοίκους της περιοχής - κάθε ικμάδα του για να πετύχει το πανηγύρι.

 

Και το κέφι μεγάλο. Εκατοντάδες ήταν οι νέοι και οι νέες που χόρεψαν σε ατέλειωτους κύκλους.

Στην επιτυχία του πανηγυριού συνέβαλε το Ανδριώτικο Τακίμι, που έπαιξε νησιώτικα όλο το βράδι. Και ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας που ήταν παρών και άνοιξε τον χορό με νέους και νέες με παραδοσιακές στολές. Να σημειώσουμε πως το πανηγύρι είχε ελεύθερη είσοδο και οι επισκέπτες πλήρωναν μόνο το φαγητό και το ποτό τους. 

 

Για την ιστορία: Λίγο μετά τις 12 έφτασε στο πανηγύρι ο πρώην δήμαρχος Δ. Λοτσάρης, που είχε δουλειά προφανώς. Μετά τις 1 έφτασε και ο νυν δήμαρχος, που προφανώς πήγε νωρίτερα στο πανηγύρι του χωριού του. Και μια υπόμνηση: η περιοχή έχει πρόβλημα ύδρευσης. Υπάρχει μελέτη, ανάδοχος, χρηματοδότηση, από την προηγούμενη διοίκηση. Όμως, το έργο διακόπηκε με το σταμάτημα των ασφαλτοστρώσεων. Ήταν στην ίδια εργολαβία. Ας ελπίσουμε πως το έργο θα ξαναρχίσει γιατί η Βόρεια Άνδρος δεν είναι... άλλο νησί!...

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες Κ.Θ. & Η.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet