Δύσκολη η ώρα του αποχαιρετισμού στο Νίκο Ζιώτη

 

Η κηδεία του Νίκου Ζιώτηθα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8 και ΩΡΑ 11:30 στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του κοιμητηρίου της Χώρας Άνδρου.

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΖΙΩΤΗ

Δημοτικός Σύμβουλος, π. προέδρος του ΔΣ Άνδρου 

Μια δύσκολη στιγμή. Έφθασε η ώρα του αποχαιρετισμού στο Νίκο Ζιώτη. Τον δεύτερο πατέρα πολλών από εμάς που ασχοληθήκαμε με τα κοινά της Ανδρου.

Παραδόξως δεν ασχολήθηκε η Δημοτική αρχή. Ούτε ένα ψήφισμα για τον επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο, για τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Αλλά κυρίως του ανθρώπου Νίκου Ζιώτη. 

Ο Νίκος ήταν (δύσκολο το ρήμα αυτό) καλός πατέρας για τον Γιάννη και τον Παναγιώτη, δημοκράτης, αγωνιστής, μάς έμαθε τα ιδεώδη: πολιτικά, κοινωνικά, ανθρώπινα. Ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε μια γενιά Ανδριωτών με τα ιδεώδη αυτά. 

Νίκο θα είσαι πάντα παράδειγμα και θα σε θυμόμαστε με νοσταλγία οι άνθρωποι της γενιάς μου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. 

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΙΩΤΗ

π. Έπαρχος Άνδρου, π. Αντιδήμαρχος Άνδρου

Η γειτονιά μου στο πλακόστρωτο, έγινε φτωχότερη. Ένας από τους τελευταίους της γενιάς, που μάς μεγάλωσε, μάς προστάτεψε, μάς συμβούλεψε και μάς άνδρωσε, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, παίρνοντας μαζί του και όλες εκείνες τις γλυκές παιδικές μας αναμνήσεις. Ένας άνθρωπος με παιδική ψυχή, που έδωσε πολλά σ αυτόν τον τόπο, αλλά πήρε αχαριστία και μοναξιά...

Ο Νίκος Ζιώτης έφυγε την Τετάρτη 15 Αυγούστου για το μεγάλο  ταξίδι.  «Ο Νίκος ο κουρέας» όπως τον φώναζαν χαρακτηριστικά στην Χώρα. Ήταν  βιοπαλεστής και αγωνιστής της ζωής από μικρό παιδί. Διατηρούσε κουρείο και πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην Χώρα. Υπήρξε ενεργό πολιτικό πρόσωπο της Άνδρου, βοηθώντας πολλούς συντοπίτες του, ειδικά την περίοδο ανόδου του ΠΑΣΟΚ, όπου και ήταν στέλεχος. Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου και διετέλεσε  δημοτικός σύμβουλος Άνδρου επί σειρά ετών.

Ευγενής, πρόθυμος, με καρδιά μικρού παιδιού  και συντρέχτης για όλους, ήταν η ψυχή του πεζόδρομου και μπορούσε να κάνει παρέα με όλες τις ηλικίες. Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος στην Αθήνα,  αντιμετωπίζοντας  σοβαρά προβλήματα υγείας , αλλά η καρδιά και το ενδιαφέρον του ήταν πάντα αμείωτο για την Άνδρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet