ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

(Τα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου ήταν μια ευκαιρία να φτιαχτεί ο εξωτερικός λιμενοβραχίονας στο Γαύριο και να μην κινδυνεύουν καράβια κι επιβάτες. Δυστυχώς όμως ο Θ. Σουσούδης τα χρήματα που βρήκε στο Λιμενικό Ταμείο μετά τον διαχωρισμό που πέτυχε η προηγούμενη διοίκηση άρχισε να τα σκορπά σε απευθείας αναθέσεις χωρίς αντίκρισμα για τα λιμάνια. Αγορές, προμήθειες, σπατάλες, χωρίς κάποιο πλάνο. Όπως του έρθει. Νομίζει πως θα ξαναέχει η Άνδρος να βρει την ευκαιρία να φτιάξει τα λιμάνια της. Αυτά καταγγέλλει ο Χ. Βουραζέρης με στοιχεία από τον έωλο προϋπολογισμό που ψήφισε η πλειοψηφία του ΔΣ. Κι όμως τα λιμάνια - ιδίως αυτό του Γαυρίου - είναι οι πύλες μας στον κόσμο. Δυστυχώς όμως ο κ. Σουσούδης δεν το καταλαβαίνει και επιδίδεται σε σπατάλες χωρίς σχέδιο και αγορές και προμήθειες για αλλότριους σκοπούς - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Χρήστος Βουραζέρης:  "Τα 2 εκ. ευρώ του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου δεν πρέπει να σπαταληθούν αλλά να αξιοποιηθούν παραγωγικά."

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, αναφέρεται με δήλωση του, στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου που έφερε ο κ.Σουσούδης:

‘’ Κατέστησα σαφές όσο και ξεκάθαρο ότι δεν πήγα στο Λιμενικό Ταμείο για να τσακώνομαι ή να συμμετέχω σε καυγάδες με τον κ. Σουσούδη. Αντίθετα , στόχος μου είναι να συμβάλω δημιουργικά, να στηρίξω θετικές προτάσεις αλλά και να καταθέσω νέες ιδέες για να αλλάξει η εικόνα των λιμενικών μας εγκαταστάσεων. Δυστυχώς ο κ.Σουσούδης έχει διαφορετική αντίληψη, λειτουργεί μονομερώς, δεν θέλει καμία συνεργασία, δεν ανέχεται καμία διαφορετική άποψη.

Το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου έχει ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο σκοπός δεν είναι να τα κατασπαταλήσουμε για ψηφοθηρικούς και αλλότριους σκοπούς αλλά να τα αξιοποιήσουμε παραγωγικά σε έργα, μελέτες και σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό που θα αναβαθμίσει όλα τα λιμάνια μας.

Στο τελευταίο συμβούλιο, ο κ.Σουσούδης έφερε ένα δικό του προϋπολογισμό. Κανένα μέλος του Λιμενικού Ταμείου δεν προσκλήθηκε στην διαδικασία σύνταξης του προϋπολογισμού προκειμένου να εκφράσει την γνώμη του και να παρουσιάσει τις ιδέες του. Ούτε λόγος φυσικά για δημόσια διαβούλευση, ο κ. Σουσούδης δε θεωρεί χρήσιμη τη γνώμη των φορέων του νησιού, των ανθρώπων της θάλασσας και της ναυτιλίας που έχουν εμπειρία, γνώσεις, ιδέες.

Θέτω στην κρίση των πολιτών της Άνδρου, δαπάνες που αποφάσισε μονομερώς ο κ.Σουσούδης και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το ρόλο και την αποστολή του Λιμενικού Ταμείου, όπως:

-- 104.000,00 € για προμήθεια ασφάλτου, σίδερων και πλεγμάτων με κατάτμηση ανά δημοτική ενότητα προκειμένου να γίνουν απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμός.

–- 140.000,00€ για προμήθεια απορριμματοφόρων και φορτηγών.

Παράλληλα με τη μορφή κατατμήσεων ανά δημοτική ενότητα (προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να μην γίνει διαγωνισμός) πέρασαν μια σειρά δαπάνες, όπως 108.000,00 € για προμήθεια Pillars, 81.000,00 για προμήθεια ιστών ηλεκτροφωτισμού, 55.000,00 για προμήθεια συστημάτων πυρόσβεσης κ.α.

Δυστυχώς ο κ.Σουσούδης είναι αποφασισμένος να διαθέσει όπου ο ίδιος θέλει τους πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

Οι ανάγκες όμως είναι άλλες.

1ον) Χρειαζόμαστε ένα Master Plan για το σύνολο των λιμενικών μας εγκαταστάσεων. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να τρέξουν μελέτες και να χρηματοδοτηθούν έργα στα λιμάνια μας και θα ανασχεδιαστούν οι λιμενικές μας εγκαταστάσεις.

2ον) Η ολοκλήρωση της οριοθέτησης των χερσαίων ζωνών στα λιμάνια μας, ζήτημα κομβικής σημασίας.

3ον) Η αναγκαία άμεση παρέμβαση που πρέπει να γίνει στο λιμάνι του Γαυρίου συμπεριλαμβανομένης και της εκβάθυνσης, η οποία απαιτείται σε όλη τη λιμενολεκάνη.

4ον) Η πρόσληψη εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου για την ανάπτυξη των λιμενικών μας εγκαταστάσεων.

Αυτά είναι αυτονόητα για όλους , εκτός από τον κ. Σουσούδη που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα και οι υπόλοιποι περισσεύουμε και δεν μας πέφτει και λόγος. Πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς καμία συνεργασία και στο ρόλο του Δημάρχου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Όλα θα κριθούν στην πράξη βεβαίως…

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πλιάτσικο από Σουσουδη και την παρέα του

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλο διαμαρτύρεστε για το λιμενικό ταμείο και για τις δήθεν σπατάλες.
Μα δεν καταλαβαίνετε ότι με τις δήθεν "σπατάλες"όπως τις λέτε, στην πραγματικότητα θα πρέπει να πληρωθούν όλοι οι δήθεν άμισθοι;
Δικά τους είναι τα λεφτά;
Από την άλλη, τα διάφορα λιμενικά έργα μπορούν να περιμένουν.
Αλήθεια, οι νυν κρατούντες, χωρίς να βγάζω έξω τους πρώην, δεν βλέπουν την άθλια κατάσταση στην Β. προβλήτα του Γαυρίου μέχρι έξω στα λεωφορεία;
Προ ημερών, κάποια ηλικιωμένη σκουντούφλησε και έπεσε κάτω.
Σκέτος γολγοθάς για όσους σέρνουν βαλίτσες με ροδάκια.
Από που να αρχίσεις να σιχτιρίζεις τους κάθε λογής ανευθυνουπεύθυνους;
Πριν είχαν την δικαιολογία ότι τα λεφτά τα κρατούσαν οι Τηνιακοί.
Τώρα;
Είπατε τω δημάρχω, να σταματήσει τις φωτογραφίες και την υπερπροβολή στο fb και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του νησιού, το οποίο νησί δεν αρχίζει στον αφανή ναύτη και τελειώνει στην Μεσαριά.